Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Znajomy jeździ BMW w speedach, mówi że poza zabudowanym 20 km/h daje tolerancji. Jak ktoś jedzie 110 na 90 to nie zatrzymuje bo to nie jest niebezpieczeństwo. 

...i tego się będę trzymał...👍

Opublikowano
28 minut temu, Strongman napisał(a):

Teraz skrzynię 6 będę robił bo oni nie za udane bo pierwsze,klimę,i będzie jak nowy 

W jakim wozie?

23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna.

Oglądają rolnik szuka?

Ale się porobiło...

Emocje jak na mundialu.

22 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Co się tam porobiło? 

Cuda,cudeńka.

Opublikowano (edytowane)

W passacie b5 fl , 320tyś i już słychać.Skrzynia jak skrzynia tylko tam kiepskie łożyska idą i trzeba wymienić w 5 biegowych i 600tyś robią bez wymiany.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

To ja musiałem w tym roku dać do zrobienia skrzynię 6-biegową z golfa V przy przebiegu 100 tyś, bo łożysko padło. Po prostu wada fabryczna w tych skrzyniach, ale nie wszystkich. Tylko nie piszcie że przebieg nierealny, bo samochód od nowego 😂. O dziwo kolega ma takiego samego golfa, przebieg ponad 250 tyś i nic się nie dzieje ze skrzynią 

16 minut temu, Strongman napisał(a):

W passacie b5 fl , 320tyś i już słychać.Skrzynia jak skrzynia tylko tam kiepskie łożyska idą i trzeba wymienić w 5 biegowych i 600tyś robią bez wymiany.

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Mój ma tyle pewnie, skrzynia jak dzwon tylko przegub pada z jednej strony ci raz bo z drugiej jeszcze oryginał siedzi. Nie do zajebania te samochody jak są na Ori częściach. 

Ja miałem kiedyś Astre 1 od nowości to przeguby wymieniałem co 2 lata. Jakaś wada fabryczna była czy jaki czort.

Opublikowano
42 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Bo to trza ponad 100 jechać a mnie na mandaty nie stać 🤷‍♂️ 

to do nas musisz przyjechac.. 

40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...na bocznych nie stoją...🤭

No ale to ten ...Adam czy jak..

Ona w szoku...

juz ze 2 tygodnie ktos o tym pisal..

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, krilan06 napisał(a):

To ja musiałem w tym roku dać do zrobienia skrzynię 6-biegową z golfa V przy przebiegu 100 tyś, bo łożysko padło. Po prostu wada fabryczna w tych skrzyniach, ale nie wszystkich. Tylko nie piszcie że przebieg nierealny, bo samochód od nowego 😂. O dziwo kolega ma takiego samego golfa, przebieg ponad 250 tyś i nic się nie dzieje ze skrzynią 

Według mnie golfa niema co co poruwnywac do Passata z tych samych lat,mam i golfa,w golfie wszystkie przyciski się wycierają czy od swiateł czy od szyb a w passacie jak nowe,nawet w golfie obicie od drzwi odstaje a w pasacie się trzyma,golfa ruda pod spodem bierze passata nie.

Te przyciski to w golfie jakby biały plastik pomalowany,a w passacie jakby z takiego plastiku całościowo wykonane jak pomalowane.

Opublikowano
13 minut temu, krilan06 napisał(a):

U kolegi w pasku podobnie. Coś około 300 rozsypały się łożyska w skrzyni.

Opublikowano
17 minut temu, krilan06 napisał(a):

ten sam motor jeśli chodzi o moc , pojemność czy kod silnika ? kupił używkę ? może już to kolejna skrzynia

Opublikowano
7 minut temu, konteno napisał(a):

ten sam motor jeśli chodzi o moc , pojemność czy kod silnika ? kupił używkę ? może już to kolejna skrzynia

Kolegi golf z 2004r, mój z 2006r, silniki te same 1.6 fsi, skrzynie te same, kolega też ma od nowego. Czytałem że taka po prostu przypadłość ale nie wszystkich 

19 minut temu, Strongman napisał(a):

Według mnie golfa niema co co poruwnywac do Passata z tych samych lat,mam i golfa,w golfie wszystkie przyciski się wycierają czy od swiateł czy od szyb a w passacie jak nowe,nawet w golfie obicie od drzwi odstaje a w pasacie się trzyma,golfa ruda pod spodem bierze passata nie.

Te przyciski to w golfie jakby biały plastik pomalowany,a w passacie jakby z takiego plastiku całościowo wykonane jak pomalowane.

Mój golf z 2006r, podejrzewam że Twój Passat starszy, golfa V to należałoby bardziej z Passatem b6 porównywać 

Opublikowano
22 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Kolegi golf z 2004r, mój z 2006r, silniki te same 1.6 fsi, skrzynie te same, kolega też ma od nowego. Czytałem że taka po prostu przypadłość ale nie wszystkich 

Mój golf z 2006r, podejrzewam że Twój Passat starszy, golfa V to należałoby bardziej z Passatem b6 porównywać 

Co trzeba przyznać V się przyjemnie prowadzi.

Godzinę temu, Strongman napisał(a):

To znaczy ,że ogólnie w 6 biegowej czy to Vw czy Audi krócej wytrzymają?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, farmtrac8244 napisał(a):

Co trzeba przyznać V się przyjemnie prowadzi.

To znaczy ,że ogólnie w 6 biegowej czy to Vw czy Audi krócej wytrzymają?

Tak ale te pierwsze modele,skrzynie jako tako są dobre tylko łożyska w nich krócej wytrzymują a objaw ze są do wymiany ze jak jedziesz i puścisz gaz to wtedy słychać jak silik hamuje samochodem to ten napęd przechodzi przez skrzynie i słychać taki szum 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v