Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, wojtal24 napisał(a):

oj Marcin Marcin sam sobie zaprzeczasz.

sam zamontowałeś w tym roku piec na paliwo kopalne napewno masz samochód samochody spalinowe i nimi się poruszasz. zarcie pewnie w maku to już jest z Mercosuru. ale zawsze będziesz miał alternatywę kupować jedzenie z małych lokalnych sklepów w programie "od pola do stołu" no z środkami muszę Ci przyznać rację ale byliśmy i są szaleńcy którzy leli chemię do opryskiwacza jaka popadnie bez zachowania dawki.

co do obornika muszą być jakieś zasady bo byli i są pseudo rolnicy którzy wywieźli obornik na pole w grudniu a na wiosnę olali.

poprostu gadasz tak żeby gadać 

zacytuje klasyka " nie opłaca sie" tylko jak się tak nie opłaca to dlaczego ziemia jest w niektórych rejonach po 100tys i ciągniki nowe drogie używane też drogie 

Założyłem bo narazie można palić w starych chałupach to nie będę na siłę robił jak każe unia , samochody spalinowe to samo . Ludzie to wy piszecie żeby pisać , kiedyś może zrozumiesz ale już będzie za późno , dają parę groszy i nie widzicie w jaką stronę to zmierza 

Opublikowano
21 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nie wiem ile masz lat ale jak było referendum przed wejściem do UE jak głosowałeś? 

pewnie na tak jak większość 

pisałem o tym w tamtym tygodniu 

też drony wożenie obornika przykrywanie kiszonki oponami

Nie głosowałem , ale jak by było teraz to jestem na NIE 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

, dają parę groszy i nie widzicie w jaką stronę to zmierza 

Dosłownie, dzisiaj to jest już parę groszy i to kosztem pozbawienia nas bezpieczeństwa żywnościowego i energetycznego, a to tylko wierzchołek.

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A ja wtedy byłem na nie, bo wiedziałem że nikt nas nie przyjmuje ot tak z miłości tylko chodzi o rynki zbytu, no a teraz to aż się włos na głowie jeży o co tak naprawdę chodziło.

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

tylko coś 77%  jest za UE ...więc 

Jak to badanie było robione dla dziennika TV, to mogli bez kozery napisać 500%że jest.   😜

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale te setki tysięcy monet, to się przytuliło i nie pytałeś się skąd i dlaczego płacą?

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo ludzie są głupi i np większość myśli, że jak byśmy wyszli z UE to nie będzie można jeździć po Europie bez paszportu myląc UE ze strefą Schengen.

A myślisz, że zostawili by nas w Schengen?

Na wyspy też pojedziesz bez paszportu?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacor73 napisał(a):

A myślisz, że zostawili by nas w Schengen?

Na wyspy też pojedziesz bez paszportu?

😀 właśnie o tym pisałem. Teraz nie wjedziesz bo Anglia nie jest w Shengen ani Irlandia mimo iż jest w UE.

Jedno z drugim nie jest jednoznaczne.

Norwegia czy Szwajcaria nie jest w UE a możesz jechać tylko z dowodem.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacor73 napisał(a):

Ale te setki tysięcy monet, to się przytuliło i nie pytałeś się skąd i dlaczego płacą?

Pytałem, mówili że nas kochają i dlatego rozdają własnym kosztem.   xD

5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

I co z tego ? Parę groszy dostałem , wszyscy biorą to ja też 

Ochłapy to były a nie pieniądze, ich rolnicy to skorzystali na nas i naszych rynkach zbytu.Jakby to miało być ferr od początku, to dopłaty by były równe dla wszystkich, no ale niektórzy to by matkę sprzedali, bo unia coś daje za darmo nie ma nic za darmo.

Edytowane przez Desperado
  • Like 2
Opublikowano
18 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo ludzie są głupi i np większość myśli, że jak byśmy wyszli z UE to nie będzie można jeździć po Europie bez paszportu myląc UE ze strefą Schengen.

Ludzie to debile

• Like 5
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

I co z tego ? Parę groszy dostałem , wszyscy biorą to ja też 

Jakbyś był taki konsekwentny, to jeżeli jesteś za wyjściem z EU, to nie powinieneś składać o dopłaty. Wyszlibyśmy z EU, wprowadzili by cła, mleko wróciło by do złotówki albo poniżej, to dopiero zacząłby się lament. Jesteś młody i nie wiesz jak wyglądała i rozwijała się polska wieś przed 2000 rokiem. Żadna gałąź przemysłu nie skorzystała na wejściu do EU, co polska wieś.

8 minut temu, Desperado napisał(a):

Pytałem, mówili że nas kochają i dlatego rozdają własnym kosztem.   xD

Ochłapy to były a nie pieniądze, ich rolnicy to skorzystali na nas i naszych rynkach zbytu.Jakby to miało być ferr od początku, to dopłaty by były równe dla wszystkich, no ale niektórzy to by matkę sprzedali, bo unia coś daje za darmo nie ma nic za darmo.

Przecież Twój idol obiecywał zrównanie dopłat, i jakoś 8 lat mu nie starczyło🤭

• Haha 1
Opublikowano

Jak wstępowaliśmy do UE to było w ogóle coś innego - stowarzyszenie państw prowadzących wspólną polityke rolną, gospodarczą i migracyjną. I tak powinno zostać. Poprzez kolejne traktaty zabierani nam suwerenność i teraz mamy to co mamy, a to dopiero środek drogi. A co do dopłat to gdyby zabrali je w całej UE(co niedługo zrobią) i równocześnie prowadzili odpowiednią polityke celną(czego nie zrobią) to rolnictwo miało by się lepiej jak teraz.

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Zrozumcie ogara. Przyszła synowa odsunęła dziada od koryta to kwiczy. Gdzie jak nie tu. A desperat mu wtóruje bo i u niego to samo. 😆😆

Ciekawe czy pozamiatał w fyndzie, czy dalej w tym syfie jeździ🤣🤣

Czerwony 

doczytałem że czerwono biały na L

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Jakbyś był taki konsekwentny, to jeżeli jesteś za wyjściem z EU, to nie powinieneś składać o dopłaty. Wyszlibyśmy z EU, wprowadzili by cła, mleko wróciło by do złotówki albo poniżej, to dopiero zacząłby się lament. Jesteś młody i nie wiesz jak wyglądała i rozwijała się polska wieś przed 2000 rokiem. Żadna gałąź przemysłu nie skorzystała na wejściu do EU, co polska wieś.

A co Twój zrobił w tej sprawie? raczej strach pomyśleć w co nas jeszcze wpakuje.

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Czemu miałby nie składać? Przecież dopłaty są finansowane przez nas samych poprzez podatki, akcyze i zakupy w niemieckich supermarketach.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v