Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siałem na początku października i była ok

12 też chłop siał i była ok

Teraz rzeczywiście jest późno 

Dlatego idzie gorzowska

Najwyżej wiosną będzie przesiewanie 

Wtedy nowy zakup pewnie się wyprubuje nawet

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Łąka na razówkę 

Dalej redło agromasz

Mam nadzieję że dziadek z góry patrzył, i zrozumiał po co kiedyś to 2 i C 330 orałem i na kolanach osikowe korzenie zbierałem 

20241025_144118.jpg

Prędkość 4.5 km/h

Korzenie najlepiej cyklopem się wyrywa 😝😝😝

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

I karpy wykopie

Trol jednak głębiej wykopie ziemię 

Chcesz kupisz czeskiego cyklopa uhz550 ? 😁 Taki pomarańczowy to dobrze by się komponował z fergusonem

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

I karpy wykopie

A jak się ma łyżkę podsiębierną to można się bawić 

Weź przestań z tym Trollem xD Mam to cudo, coś się kopać tym da ale to raczej do amatorskiego użytku. 

Opublikowano

A to Ty chciałeś Trollem profesjonalnie za koparkę robić?

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Weź przestań z tym Trollem xD Mam to cudo, coś się kopać tym da ale to raczej do amatorskiego użytku. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Karol6130 napisał(a):

I karpy wykopie

A jak się ma łyżkę podsiębierną to można się bawić 

Pożyczałem skarpówkę 90 cm i rowy nią czyściłem. I kumpel sprzedał swojego Trolla razem z tą skarpówką😱...nie zgadalim się w porę 🤦

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A to Ty chciałeś Trollem profesjonalnie za koparkę robić?

Nie, ale np robiłem wykopy żeby zakopać rury plastikowe w ziemi do nawadniania, to bez ruszenia głęboszem nie idzie tym kopać ...

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

A no nie było....Ja chyba śnie ku...wa 🤬

@Rolnik1973 widziałeś jak pieknie jest za tfuska.🤦‍♂️ jak mozna było do tego doprowadzic, a w zasadzie niezła ta wojna, maja kase aby wykupować nasze firmy a my musimy sasiada wspierać bo tam front i trzeba 😑 

https://next.gazeta.pl/next/7,151003,31413878,legendarna-polska-firma-sprzedana-kupil-ja-ukrainski-przedsiebiorca.html

Pier🔨ole tuska

Ja mu kawę ciastka

A on w dvpie mnie ma. 

Znowu będę je🔨

• Haha 5
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Od takiego ciężaru te felgi pękają

Jakoś przez 9 lat żadna nie pękła. Na siuntkach pekają, bo siuntka cięższa. Poza tym chwytak waży 130 kg a nie 200. Tak jak Szymon pisał, dobór sprzętu jest ważny. To tylko ciapek 🤷

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, wojtal24 napisał(a):

za siuntke to tylko zetorek jakiś taki jak ma Mariusz @Qwazi

Pewnie że fajny ale Michał na taki to trzeba dwa worki pieniędzy. Ja siuntki to nie używałem już 1,5 roku. Pewnie jak by był Zetor to bym mu zajęcie znalazł. A ten MF to by mi ciapka odciążył. A w zasadzie to ten ciągnik to potrzebny by był żeby garaż pusty nie stał. Bo jak go nie ma to i tak jakoś sobie radzę. 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, ale np robiłem wykopy żeby zakopać rury plastikowe w ziemi do nawadniania, to bez ruszenia głęboszem nie idzie tym kopać ...

Łyżką podsiębierną?

36 minut temu, wojtal24 napisał(a):

za siuntke to tylko zetorek jakiś taki jak ma Mariusz @Qwazi

Ciężko kupić 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Łyżką podsiębierną?

Tak. Humus z wierzchu zbierze, ale podglebie jak jest z gliny to nie może tego ruszyć. Ale pożyczyłem od znajomego głębosz jednozębny co idzie na 70cm włożyć w ziemię i potem już szło jak było ruszone.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Pier🔨ole tuska

Ja mu kawę ciastka

A on w dvpie mnie ma. 

Znowu będę je🔨

Rysiek Ty jesteś jak ku..a😱...ze wszystkimi byś poprzestawał, aby tylko monety dostać...nieważne, że d..pą się to załatwi 🤷

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak. Humus z wierzchu zbierze, ale podglebie jak jest z gliny to nie może tego ruszyć.

Tomek to jest ładowacz, nie koparka...nie pamiętam już jaki wydatek ma tam pompa, ale może max 50l. Ciśnienie podnosiłeś?

• Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tomek to jest ładowacz, nie koparka...nie pamiętam już jaki wydatek ma tam pompa, ale może max 50l. Ciśnienie podnosiłeś?

Ja wiem że to nie koparka, jakoś się wykopało, ale tak jak mówiłem, coś amatorskiego raz w roku można sobie tym zrobić, nic więcej. U mnie przerobione, bo padła pompa od tego trolla i jest zrobione na wyjścia hydrauliczne z ciągnika. Ale w obu ciągnikach z którymi miałem to spięte to efekt był podobny. Jak się ruszyło tym głęboszem to wtedy już szło.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Rysiek Ty jesteś jak ku..a😱...ze wszystkimi byś poprzestawał, aby tylko monety dostać...nieważne, że d..pą się to załatwi 🤷

To nie tak

Ninic nie robił 

Nie miał zmartwień

Na hamaku leżał se

Przyszedł tusek

Zmienił system

I tera ni hvja nie mogę odnaleźć się🙆‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, marulekk napisał(a):

Chcesz kupisz czeskiego cyklopa uhz550 ? 😁 Taki pomarańczowy to dobrze by się komponował z fergusonem

Dziadek mi już kiedyś kupił 

22 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Przez ile czasu?

Od 10 lutego 2022r

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Ale idzie I fundament wykopać 

Jak są idealne warunki pod względem wilgotności i jest mniej kamieni niż u mnie to może jakoś idzie.

Tylko te krótkie ramie, cyklop ma dłuższe i załadujesz rozrzutnik bez przestawiania, tym trzeba było podczas załadunku się przestawić bo nie sięgał na cały rozrzutnik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v