Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Michal2399 napisał:

Ale to nie były muchomory tylko olszówki tak jak @qwazi pisał. 

Jesteś pewien że żyjesz?

Cytat.

Czy olszówka jest grzybem trującym?

Grzyb olszówka jest najbardziej trujący w stanie surowym, bardzo niebezpieczne są te starsze już bardzo rozmiękłe. Żadne ugotowanie nie likwiduje toksyn, które zawiera grzyb, nawet jeśli wywar zostanie kilka razy odlany.21 sie 2021

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jesteś pewien że żyjesz?

Cytat.

Grzyb olszówka jest najbardziej trujący w stanie surowym, bardzo niebezpieczne są te starsze już bardzo rozmiękłe. Żadne ugotowanie nie likwiduje toksyn, które zawiera grzyb, nawet jeśli wywar zostanie kilka razy odlany.21 sie 2021

Kurła a za gówniaka się jadło 🙆 u co teraz będzie 😱

• Sad 1
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jesteś pewien że żyjesz?

Cytat.

"Dosis facit venenum"

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał:

Ale to nie były muchomory tylko olszówki tak jak @qwazi pisał. 

Na grzybach, rybach, psach i gołębiach to ja się nie wyznaję...głąb jestem kapuściany...zresztą ma kapuście i kalafiorach, selerach i porach też się nie wyznaję🤷

...nie pytaj dlaczego🤦🤭...

Opublikowano

No i co ja mam Ci teraz napisać, po tym co żem Piotrowi nadrukował🤔

1 minutę temu, Łolek napisał:

Gorzowska 

IMG_20241015_120907.jpg

IMG_20241015_120912.jpg

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

600kg to ja wszystkiego będę miał. 7a tylko posiane, to co na zdjęciu.

No to akurat 😉

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

No i co ja mam Ci teraz napisać, po tym co żem Piotrowi nadrukował🤔

No to akurat 😉

Z racji tego, że mam jeszcze z 200kg zeszłorocznej mieszanki, koło 800kg tegorocznego jęczmienia to posiałem tylko najmniejszy, 15a kawałek po połowie owsa i jęczmienia a resztę pszenicą. Na jednym kawałku domieszałem trochę jęczmienia bo pszenicy by brakło i na drugim kawałku mijaki dosiałem jęczmieniem. Także pszenicy jest praktycznie pół hektara.

Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

a komu będziesz ją dawał? 

Zobacz co napisałem 🤷

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Z racji tego, że mam jeszcze z 200kg zeszłorocznej mieszanki, koło 800kg tegorocznego jęczmienia to posiałem tylko najmniejszy, 15a kawałek po połowie owsa i jęczmienia a resztę pszenicą. Na jednym kawałku domieszałem trochę jęczmienia bo pszenicy by brakło i na drugim kawałku mijaki dosiałem jęczmieniem. Także pszenicy jest praktycznie pół hektara.

Ale ja nie chcę pszenicy Piotrze, tylko owsa🤷

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Kiedyś pewno umrzesz 🫤

Etam...będzie żył...misje ma...miejsca na parapecie pilnuje🤷...przed Karolem 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie ma to jak John Deere albo Niemeyer xD 

Jony to jony. Przynajmniej cenę trzyma.

Inne za bramą już robią z ceną tak jak w przypadku aut.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v