Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Baks00 napisał:

Leży odpoczywa w somsieku 🤭

Absolutnie,wszystko z opowieści 

Teraz jak się ozasuwasz to na pewno Ci się chce wszystkiego

Zależy jakie towarzystwo. Ja strasznie wybredny pod tym względem. 

Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna, tera to by mogli zamknąć za znęcanie się nad końmi jak by nimi w polu robić....😆

E tam za walenie konia nie zamykają 😂

Opublikowano
18 minut temu, Desperado napisał:

Już ostatnie niedobitki jesteśmy na tym forum co za końmi chodzili, stara krusząca się gwardia. Gdzie są chłopcy z tamtych lat? czas zatarł ślad.

Ano. Ja jeszcze nie myślę tego świata opuszczać 

Opublikowano
22 minuty temu, Desperado napisał:

Ale jeszcze nie na tyle stara gwardia  żeby Pafnucego nie trzepnąć jak se będzie robił podśmiujki.

17 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Coś się czypił....staruszku...😆

Staruszkowie nie staruszkowie 🤷...ja jeszcze zdążyłem się orać w konie nauczyć. I ręcznym pługiem i tym dwuskibowym na kółkach. Oprócz tego wszystkie pozostałe roboty w konia. Najbardziej mi pasowała konna grabiorka. Od 1983 roku był ciągnik. W 98 wyprowadzilem się z domu. Ostatnie konie (klacz że źrebakiem) ojciec sprzedał w 99. Gdzieś do 97/ 98 były po dwa dzierżawione ogiery i jedna, dwie klacze z przychówkiem. Pomimo, że był ciągnik, to konie nie mogły stać, więc się robiło. Tak ja, jak i bracia. Tylko ten najmłodszy, który teraz na ojcowiźnie gospodarzy, pewnie nie bardzo potrafi rozróżnić ciemnogniadego od skarogniadego. A części uprzęży na pewno nie zna...

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Nie wiedziałem żeś taki cykor, bardzo mnie rozczarowałeś młody człowieku.  :P

To ile masz lat, że się do ponad 50 latka tymi słowami zwracasz? 70 już przerzucone? Myślałem, że jeszcze nie, przypuszczałem, że gdzieś 55-56 rocznik...

Bez wiatru, słońce świeciło, super dzień, nawet pszczoły wyleciały...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v