Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Z cukrzycą to chyba podnieśli normy .

Cukrzyca wyniszcza organizm więc lepiej opóźnić leczenie

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Panie w poniedziałek u lekarza mi zmierzył 148/80 i mówi no troszkę takie podwyższone 🤭

Jeszcze Radka cholesterol przejmij i powoli możesz dzieciakom wujka marcina przedstawiać 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Co Bóg da to będzie. Już raz mnie zostawił na poprawę. 

Ja tam jestem niskociśnieniowcem,jak bym miał takie jak ty to bym chyba zszedł....

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Ja tam jestem niskociśnieniowcem,jak bym miał takie jak ty to bym chyba zszedł....

Też bym chciał mieć niskie. Kawę bym sobie w wiadrze parzył. Moja siostra też ma niskie, czasami jej górne 100nie przekracza

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Też bym chciał mieć niskie. Kawę bym sobie w wiadrze parzył. Moja siostra też ma niskie, czasami jej górne 100nie przekracza

kawa podnosi ciśnienie tylko chwilowo, długoterminowo wg badań nie ma dlzadnego wpływu możesz spokojnie pić 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Nie martw się Jeszcze żona twa musi się pomęczyć 😉

U mnie aby ojczulek z potężnym ciśnieniem ale to tam cały łańcuch chorób 🤷

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

Nie martw się Jeszcze żona twa musi się pomęczyć 😉

U mnie aby ojczulek z potężnym ciśnieniem ale to tam cały łańcuch chorób 🤷

No i Pafnucego i Ciebie muszę na ławeczce zobaczyć 😁

Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

Panie w poniedziałek u lekarza mi zmierzył 148/80 i mówi no troszkę takie podwyższone 🤭

U lekarza się nie liczy, bo ludzie zawsze mają przy nich wyższe. 

Opublikowano
30 minut temu, Strongman napisał:

Moja mówiła kiedyś jak kto ma niskie ciśnienie żyję dłużej 

i wolniejszy puls zdaje się.  

4 minuty temu, Qwazi napisał:

Tyle czasu tu piszę, a Ty jeszcze nie wiesz🤔

Niektórzy twierdzą, że piwo to nie alkohol. ;) 

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Niektórzy twierdzą, że piwo to nie alkohol. ;) 

Dla mnie to co zawiera % to alkohol. Niektórzy też twierdzą, że jak ma 0,05 w wydychanym to jest trzeźwy. Dla mnie jest trzeźwy, jak ma 0,00

7 minut temu, Leszy napisał:

i wolniejszy puls zdaje się.  

Niższy puls i ciśnienie pozwalają organizmowi na odpoczynek i regenerację. Wyższe wyostrzają zmysły i reakcje, ale powodują zmęczenie. Wszystko jest dopuszczalne, dopóki są to Stany krótkotrwałe. Dlatego są nawet techniki kontrolowania pulsu i ludzie, którzy to trenują. Dla ciekawostki napiszę, że najlepszym udało się zejść z pulsem do ok 30 w spoczynku

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v