Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, soltys48 napisał:

Mi dzwonili że nie ma i nie będzie w tym roku kwalifikatu 

Temat mocno mi śmierdzi bo pilotowałem go dosyć długo i wg moich info powinno być go sporo

Dostałem info, że zapotrzebowali dużo, a dostali trochę 

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Temat mocno mi śmierdzi bo pilotowałem go dosyć długo i wg moich info powinno być go sporo

Na mazurach chemirol siał, ale nie byłem tam od czerwca i nie wiem jak im to wyszło i czy sieją teraz też 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Wczoraj się dowiedziałem że jest np mega problem z jęczmieniem Sandrą i Aleksandrą. Brak kiełkowania.

Dodatkowo Sandra ostatni rok w nasiennictwie.

Może i z owsem nie wyszło?

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

I zobacz moją z miasta z blokowiska. Przyszła i nigdy mi nie marudziła jak chciałem coś do gospodarstwa kupić. A jak przyszła mieszkać to nawet centralnego nie było i ojce spali za ścianą a kuchnia wspólna była do końca. Jak dwie strony chcą to jakoś ten powróz się zwiąże. I cały czas mamy pod górę, ale razem łatwiej to dźwigać.

Też chcę taką 😉

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, soltys48 napisał:

Kuzyn prosto z pola sprzedał po 5000 za tonę 

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Też chcę taką 😉

To szukaj a nie zadowalasz się,(i tu cię przepraszam) byle czym 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Dostałem info, że zapotrzebowali dużo, a dostali trochę 

Sztucznie napędzany popyt

8 minut temu, Agrest napisał:

Wczoraj się dowiedziałem że jest np mega problem z jęczmieniem Sandrą i Aleksandrą. Brak kiełkowania.

Dodatkowo Sandra ostatni rok w nasiennictwie.

Może i z owsem nie wyszło?

Owies wyszedł gdzie miał wyjść. Sztuczne sterowanie 

5 minut temu, Łolek napisał:

Kuzyn prosto z pola sprzedał po 5000 za tonę 

To szukaj a nie zadowalasz się,(i tu cię przepraszam) byle czym 

Wszystko brał kws co było na rynku

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Ten teraz to może za dzierżawy czynsz podbijać 🙃😉

No 1500juz płaci 

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

O ile lat młodsze są wasze partnerki ??  Albo maksymalnie jaką różnice wieku byście zaakceptowali 🤔

Rok młodsza żona 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Sztucznie napędzany popyt

Owies wyszedł gdzie miał wyjść. Sztuczne sterowanie 

Wszystko brał kws co było na rynku

Chyba spróbuję jednak zasiać przewódkowo. Niepewne to wszystko, a ceny z kosmosu. Najwyżej wiosna pójdzie agregat i się posieje po raz drugi

Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja tak mówię🤷...

...bo nie lubię 🤭

Fachowcy podpowiadają siew na końcu października 

Koniec września zasieje -jak nie wyjdzie będzie wioska miała ubaw😉

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

O ile lat młodsze są wasze partnerki ??  Albo maksymalnie jaką różnice wieku byście zaakceptowali 🤔

Moja młodsza o 9 miesięcy. Żona jednego brata starsza o 3 lata, drugiego młodsza o 6. Nieboszczka bratowa była młodsza od brata o 4 lata. Szwagier z siostrą ten sam rocznik

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Koniec września zasieje -jak nie wyjdzie będzie wioska miała ubaw😉

U mnie nie będą mieli ubawu. Nawet nie pomyślą, że to mógł być owies

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jak dla Ciebie to akceptuj każdą która jest płodna. 😁

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

No 1500juz płaci 

Rok młodsza żona 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Moja młodsza o 9 miesięcy. Żona jednego brata starsza o 3 lata, drugiego młodsza o 6. Nieboszczka bratowa była młodsza od brata o 4 lata. Szwagier z siostrą ten sam rocznik

A 10 lat młodsza jakby była ?

Przed chwilą, Leszy napisał:

Jak dla Ciebie to akceptuj każdą która jest płodna. 😁

Ogólnie pytam , bo te starsze takie przebrane już 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Chyba spróbuję jednak zasiać przewódkowo. Niepewne to wszystko, a ceny z kosmosu. Najwyżej wiosna pójdzie agregat i się posieje po raz drugi

Ozimy według danych kws wytrzymuje do -12⁰ bez okrywy.

Ekonomia się nie spina przy cenie 5000 za tonę i ryzyku 50/50

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Będzie ale siew grudzień/styczeń 

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

A 10 lat młodsza jakby była ?

Ogólnie pytam , bo te starsze takie przebrane już 

Każda jest dobra. Ważne żeby się z nią dogadywać 

Przed chwilą, Agrest napisał:

Tyle i ZWYKŁY wytrzyma

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

No właśnie. I do tego dochodzi jeszcze ryzyko, że to co się kupi nie będzie ozime🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

No właśnie. I do tego dochodzi jeszcze ryzyko, że to co się kupi nie będzie ozime🤷

To to więcej niż pewne....

W tym roku bardzo boleśnie się o tym przekonałem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v