Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Defro u tak dużo spalasz? 

Słabo ocieplony czy okna ujowe?  Na ekogroszek defro u szwagra montowaliśmy to średnia połowę mniej tego ci u Ciebie na tydzień.  127m² podłogówka 100% 

ocieplony chyba dobrze okna też dobre 😛 no ale u mnie pelet to jego zawsze więcej pójdzie niż ekogroszku 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No żeby P0liwo było P0 5.19

I żeby Ukraina P0 1500 sprzedawała zboże

A coś sensownego, realnego, jakieś zmiany systemowe a nie pieniądze do łapki ??

Masz jakiś pomysł żeby to zboże było po 1500 jak na MATIF jest za połowę tego ??

ja mam pomysł ale na to drugie, w sumie systemowy, bo jakby pan Putin nadusił czerwony guzik i odparował połowę Ukrainy to mamy zboże po 2000 zł, ale i paliwo po 10 , także Rysiek niech znajdzie nr telefonu na Kreml i zadzwoni i powie panie putinu odparuj pan atomem krainu bo polskije gaspadaritjele nie majut dziengów 😀

• Haha 1
Opublikowano

w nocy sypnelo troche,teraz lekki mroz...

3 godziny temu, Uziu92 napisał:

-4 i nie śpimy. Plan jest ziarno wozić, ale znowu slizgawica 🤷

wczoraj mialem troche wywiezc-ale facet nie mial czasu i dzisiaj bedzie wesolo.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zawsze wstaję prawą. Bo tak barłóg w gawrze umiejscowiony. 

ja nawet nie wiem ktora wstaje.. takie pierdoly to mnie nie zajmuja...

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

ja mam pomysł ale na to drugie, w sumie systemowy, bo jakby pan Putin nadusił czerwony guzik i odparował połowę Ukrainy to mamy zboże po 2000 zł, ale i paliwo po 10 , także Rysiek niech znajdzie nr telefonu na Kreml i zadzwoni i powie panie putinu odparuj pan atomem krainu bo polskije gaspadaritjele nie majut dziengów 😀

Ostrożnie z tym atomem

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

Niech wali bombami

Przycisk nie zdrowy

Opublikowano
jacus napisał:

w nocy sypnelo troche,teraz lekki mroz...

3 godziny temu, Uziu92 napisał:

-4 i nie śpimy. Plan jest ziarno wozić, ale znowu slizgawica 🤷

wczoraj mialem troche wywiezc-ale facet nie mial czasu i dzisiaj bedzie wesolo.

ja nawet nie wiem ktora wstaje.. takie pierdoly to mnie nie zajmuja...

ja odpuściłem, lodowica na drodze, nie będę sie tłukł

Opublikowano
Qwazi napisał:

36 minut temu, Łolek napisał:

🙋‍♂️🤝

-4 bez wiatru, wieczorem trochę śniegu dosypali

@Qwazi serdeczne życzenia z okazji imienin 🍻

U mnie -6°, też nie wieje i też troszkę śniegu przybyło...

Dziękuję 🍻...nie wiem, czy jest tu mój imiennik lub Henio, jeśli są to najlepszego dla nich...

wszystkiego najlepszego z okazji imienin STO LAT🎂🍸💰

• Thanks 1
Opublikowano

ja lewą wstaję codziennie jak na plecach leżę , jak mam prawą wstawać to trzeba na brzuchu spać 

Opublikowano
12 minut temu, Uziu92 napisał:

Władek jest szalony ale nie jest głupi, 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Tam zara szalony. Ja bym chciał z nim rękę sobie uścisnąć, chłop ma ogromną cierpliwość. Straszą tych Polaków nim od dobrych 20 lat a on przyjmuje wszystko z pokorą

Przez ten jego 6 m stół to trochę ciężko by Ci było ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v