Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Agrest napisał:

Słuchajcie, a dawno temu to Marcin czasem nie pisał że teściów ma za Odrą? Coś mi się tak kołacze po głowie.

Ale to łony u bambra 😆😆robiły

Dziwnym trafem, jak prawda ujrzała światło dzienne, to Marcinek chwalipięta konto usunął

9 godzin temu, kizak napisał:

Panowie ,jak wam księdza zarobki tak leżą na sercu ,było iść na księdza  ,i było tego doświadczyć . Jak ty ryja zalejesz to może i sąsiad się uśmiechnie ,ale u biskupa nie będzie nic o tym wiadomo . Jak pograsz w karty i na wytrzeżwiałce za burdy przy tym wylądujesz ,to też tylko pod nosem się roześmieją , a jak księża to nie cała parafia ,a wszystkie obok wiedzą nim księdza z wytrzeżwiałki wypuszczą .  No żućce trochu więcej na tę kolędę ,no co , na karty zajedzie jak biedak ,a jak wygra i plac wykostkuje ? To żle ?😐

Długo żyjesz ale jeszcze mało wiesz. Po wioskach wieści szybko się niosą, ale w miastach pełna anonimowość i pleban musi się na prawdę postarać, żeby parafianie dowiedzieli się o jego "wyskokach"

Dla mnie nikt za darmo nic nie daje, dlatego nie widzę powodu dla którego i plebanowi musiałbym dawać, niech uczciwie zapracuje, to i kasę będzie miał. Nie wiem czy wiesz, ale większa część tej Twojej kolędy idzie na utrzymanie darmozjadów w całej kurii.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Zbój Cię porwał 

Się przemieszczał i nie można było namierzyć 

Zasieg gubił 

Dzisiejsza mećka 

20240118_150636.jpg

Ano wpadł na podwórko, zaaresztował i co ja mogłem poradzić 🤷🤭...

• Like 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

brutto 550 i 800kg

Ta pierwsza to aby nie koza?🤭

a weź 🤦 ani mleka ani mięsa pierwastką zapalenie złapała .... eliminuje takie sztuki ostatnio z 15L mleka dawała zaraz dfuga na jej miejsce się wycieki...

12Pafnucy napisał:

Teraz mały mróz to i mało idzie.

przyznaj się że sknerzysz i w domu w kurtce siedzisz 🤭😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v