Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Kiedyś jeden bamber kupował pole to co dzierżawili to orali i sieli po nocy,zasiane to jeszcze rok posiedzieli a byli takie same przypadki to ten co kupił to zniszczył uprawę.

W okolicach Olecka facetowi ładne pare lat temu stalerzowali w nocy 70 hektarów zboża. Dostał wypowiedzenie w sierpniu to on cyk pszenżyto.😉

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Ja nie miałem nic. Umowa.dzierżawy na okres 10 lat bez dodatkowych punktów. Wtedy stosuje się do ustawy. Proste jak drut.

ustawa reguluje umowy na czas nie określony ....a umowa na czas określony to umowa na czas określony w umowie która strony dobrowolnie zawierają  ...i po to są takie umowy żeby była jasność na jaki okres są zawarte i tu ustawodawca sie nie wpierdala ....

Opublikowano

Forum nie tylko bawi, ale i uczy. Zawsze myślałem że w życiu pewne są tylko śmierć i podatki, a tu jeszcze doszła umowa na czas określony 🫢

Opublikowano

a to że ludzie nie rozumieją swoich praw lub świadomie z nich rezygnują to inna sprawa ....za porozumieniem stron  można każda umowę rozwiązać 

nie jest martwy i można unieważnić akt notarialny i wejść za pół ceny ja zaniżyli wartość 🤣🤣🤣 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, HF86 napisał:

Z białostockiej strony. 

To tam gdzie radar na zakręcie a później takie równiny i po lewej facet maszynami rolniczymi handluje i ma usługi? Te okolice?

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

a to że ludzie nie rozumieją swoich praw lub świadomie z nich rezygnują to inna sprawa ....za porozumieniem stron  można każda umowę rozwiązać 

nie jest martwy i można unieważnić akt notarialny i wejść za pół ceny ja zaniżyli wartość 🤣🤣🤣 

A jak zawyżyli?

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

To tam gdzie radar na zakręcie a później takie równiny i po lewej facet maszynami rolniczymi handluje i ma usługi? Te okolice?

Ja sobie totalnie na uboczu, chen za lasem z dala od cywilizacji. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

to wtedy nie warto 😲

Też można. Niby.Dlatego to w sumie ten przepis ma raczej zastosowanie z ziemi od państwa.

2 minuty temu, HF86 napisał:

Ja sobie totalnie na uboczu, chen za lasem z dala od cywilizacji. 

Ale te okolice. Czy jeszcze dalej pod Białoruś. Kolegi brat tam gospodarzy - Piekarski, może znasz?

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Czyli lepiej się ujowy ożenek jak brać dzierżawę. 

Łatwiej rozwiązać 🤣

Kurła mój były sąsiad się tak ożenił. Ja pier**le ile go to kosztowało i ile mu zabrała, choć sama nic nie wniosła. Nawet jego matka ze skromnej renciny oddawała na spłatę byłej żony, że ino skóra i kości z niej dostały, choć sam dobrze zarabiał zagranicą. Ale już powoli dochodzi do siebie, a ten przygruchał następną/y... kłopot

Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Kurła mój były sąsiad się tak ożenił. Ja pier**le ile go to kosztowało i ile mu zabrała, choć sama nic nie wniosła. Nawet jego matka ze skromnej renciny oddawała na spłatę byłej żony, że ino skóra i kości z niej dostały, choć sam dobrze zarabiał zagranicą. Ale już powoli dochodzi do siebie, a ten przygruchał następną/y... kłopot

Może tak lubi? 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Matka mówiła, że był na skraju załamania nerwowego i cud, że się nie powiesił, tylko rozpił. Zaczęło się od tego, że żona kazała mu  nie przyjeżdżać co dwa tygodnie, tylko wtedy gdy dostanie wypłatę. No i głowa zaczęła ją boleć

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Też można. Niby.Dlatego to w sumie ten przepis ma raczej zastosowanie z ziemi od państwa.

Ale te okolice. Czy jeszcze dalej pod Białoruś. Kolegi brat tam gospodarzy - Piekarski, może znasz?

Ja 10 km do Augustowa mam, za daleko już mierzysz. 

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Oj chyba fantazjujesz.

Skoro nic nie miała, to co mu zabrała?

Tu nie Ameryka....

Opublikowano

Połowę tego co się chłop dorobił. A jak jeszcze remont chałupy był to harpia wyssie chłopa do skraju bankructwa

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Oj chyba fantazjujesz.

Tu nie Ameryka....

Ale idziemy w tą strone. Koleżanka z podstawówki wyszła za rolnika nic nie wnosząc. Żyli razem około 10 lat, dwójka dzieci, duże gospodarstwo z krowami itp. Ona poszła w długą z jakimś chłopem on nie chciał robić awantur ze względu na dzieci takie mu dosuneli alimenty że szok, mało tego rzeczoznawca wycenił wartość dodaną majątku trwałego i ruchomego przez te 10 lat to musiał spłacić jej około 200 tys.

Baby to są ch*je.

Opublikowano

Nie napisałem, że nie miała... Tylko nie wniosła. Ona z biednej wielodzietnej rodziny, ojciec pił. Już kiedyś pisalem, że jej majtki kupował jako narzeczonej, bo miała potargane- tak jego matka opisywała, bo ja jej po spódnicę nie zaglądałem. Jego rodzice praktycznie sami wybudowali willę i musiał spłacić połowę. Ziemi też dostał parę hektarów z działkami budowlanymi, ona nic. I się podzielili, wybrała najlepsze kawałki, większość już sprzedała, choć mają dwójkę dzieci. Teraz ma trzecie z innym, on też ma. A konto czyścila na bieżąco

7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Oj chyba fantazjujesz.

Tu nie Ameryka....

Opublikowano
17 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Temu papierów trzeba pilnować, a nie po ślubie opisują majątek na dwoje, a później bek bo nawet ojców chałupę trzeba spłacić. 

U znajomego też pewnie spłata pójdzie w milionach.

Ja rozumiem dzielić to czego się dorobili w małżeństwie, ale nie spłacanie majątku rodzinnego. 🤫

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

mało tego rzeczoznawca wycenił wartość dodaną majątku trwałego i ruchomego przez te 10 lat to musiał spłacić jej około 200 tys.

Baby to są ch*je.

Tyle co nic, gościu na wiosnę chyba po chyba 6 latach małżeństwa spłacił kobitę 500 tys.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v