Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, konteno napisał:

nie tylko to , jakaś forterra 120koni jeszcze jest , agrofarm 100koni i może jeszcze co większe ale ja nie zawsze w temacie i na bieżąco co u kogo w parq maszynowym sie zmienia bo dla mnie to bez różnicy , ani mi lżej ani lepiej sie nie żyje

Glebosza zbytnio nie zapniesz, jakiegoś porządnego zestawu uprawowo siewnego też bo będą stękać, trzeba pracowników zatrudniać

Opublikowano
9 minut temu, MonteChristo napisał:

trzeba pracowników zatrudniać

chyba rodzice jeszcze pomagają i chłop ma 4 dzieci , na razie małe ale pożytek bedzie kiedyś  , kupił siedlisko z dużym piętrowym domem kilkaset m od rodzinnego gospodarstwa i jest w trakcie jego remontu 

z resztą dla krowiarza bez usług duże konie potrzebne ? jd do pasówki z nożami starczy i 2 kosiarki też pociągnie ,  do T088 w odwozie spod sieczkarni traw czy qq też starczy 

kiedyś chyba o nim było w TPR , a raczej jeszcze PR 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Niskobudżetowy kompocik  kradzionych mirabelek... O cukru 

IMG_20240804_134402.jpg

Z mirabelki najlepszy albo z winogrona 👌🏿

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Jeszcze w dobrym stanie. Ma lpg?

Uj wie, dwa tu stoją jako atrakcja...Dobrowianka koło Łasku/Pabianic

Jak mnie ta gospodarka wk***i na amen to też taki przybytek otworzę

10 minut temu, malaczarna napisał:

IMG_20240804_134402.jpg

Takie nie tuczy choćby i z cukrem było

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ale co komuś szkodować, bierz i Ty 

Kto wykorzystuje durny system, to niech tam ma. Jedna ten patologiczny system dopłat to bym wy...... razem z jego pomysłodawcami. 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, malaczarna napisał:

IMG_20240804_134402.jpg

Te czerwone są lepsze, i ładniejszy kolor mają. 

17 minut temu, MonteChristo napisał:

Z mirabelki najlepszy albo z winogrona 👌🏿

Królowa kompotów jest tylko jedna. Wiśnia. 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Te czerwone są lepsze, i ładniejszy kolor mają. 

Królowa kompotów jest tylko jedna. Wiśnia. 

Mam krzak śliwki węgierki zwykłej też za***isty kompocik z niej jest

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

800 powinno być zlikwidowane i zastąpione dużą ulgo w podatkach na dzieci, ewentualnie tylko dla tych kto pracuje.13-14 to inna kwestia. Waloryzacja %  powinna być zastąpiona kwotową żeby podnieść najmniejsze renty i emerytury tym co mają najmniej bo to jest chore i ogólnie pojebane jakieś. Zasady przyznawania wielkości emertur to jakaś głupota. Ojciec kolegi za komuny  pracował 17 lat w melioracji, reszte życia spędził chlając wóde ma o 50% większą emeryture  iż moja mama pielęgniarka po 42.latach pracy.

A jak ryczałtowiec odliczy? 

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Przez noc znowu powietrze sobie gdzieś poszło. Myślicie, że trzeba by nowe opony czy może jaką zawieszkę na klątwy kupić. Może taniej wyjdzie 😅

IMG_20240804_073157.jpg

widziałem na rolkach na FB że jakieś zielone świnstwo do opon wlewane chyba jakiś uszczelniacz ale czy na popękane boki pomoze to nie wiadomo 

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Aaaa @Kowalsky30 słonecznik też mam zadbany, nie rzucone parę ziaren i rośnie razem z chwastem.

Pierwszego roku po kilkaset zł zapłaciłem paniom za plewienie. Coś oprysk nie zadziałał...więc nie wmawiają mi patusostwa proszę...

Edytowano 3 godziny temu przez 12Pafnucy

Zapłaciłeś... żeby nie podpaść w razie ewentualnej kontroli, bo i tak zaplanowałeś talerzówkę. Idę oglądać Niewiadomą. Taka kolarka jakbyś nie wiedział😂

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

widziałem na rolkach na FB że jakieś zielone świnstwo do opon wlewane chyba jakiś uszczelniacz ale czy na popękane boki pomoze to nie wiadomo 

W bezdętkowe kładą dętkę, a w dętkowe jak podszczypuje to starą dętkę przecinają i kładą w oponę co by za szybko dętki nie przegryzło

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Dobra...

Bądźcie tu grzeczni... chwilę mnie nie będzie.

LWG🏍️

Też miałem wyjechać , ale wczoraj grill, dzisiaj kuzyn na wesele przyjechał prosić, w sumie wypiło się więcej niż przez ostatnie 3 miesiące ... Na moto już się człowiek nie nadaje...

Opublikowano

O, Tomek jak o moto... jechałem do śwagra chwilę temu i na długiej prostej na dk 79 pas ruchu dla moto za mały. Jechała grupa parami.

Ten najgłupszy i najgłośniejszy jechał moim pasem. Zjechałem mu bo przecież byłaby kolizja samochodu z moto a nie odwrotnie. 

Opublikowano (edytowane)

A ja to samo mogę powiedzieć o niektórych kierowcach samochodów, to że ktoś tak jeździ to nie znaczy że wszyscy .... Jeden szanuje swoje życie, inny myśli że jest kotem i ma ich 7 ...

Są tacy co na trzeciego wyprzedzają samochodem, czy to znaczy że ty też jesteś takim idiotą ? 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Było nie zjeżdżać 😆 na drugi raz by wiedział jak się jezdzi...

Ale se pojeździłem se...fiu, fiu....fajno było....a i trochę pozwiedziałem...na nogach...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Jutro kierunek morze, a tu akcja prędkość zapowiedziana. Ech pod górkę. I jeszcze deszcz całą drogę możliwy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v