Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, konteno napisał:

nie tylko to , jakaś forterra 120koni jeszcze jest , agrofarm 100koni i może jeszcze co większe ale ja nie zawsze w temacie i na bieżąco co u kogo w parq maszynowym sie zmienia bo dla mnie to bez różnicy , ani mi lżej ani lepiej sie nie żyje

Glebosza zbytnio nie zapniesz, jakiegoś porządnego zestawu uprawowo siewnego też bo będą stękać, trzeba pracowników zatrudniać

Opublikowano
9 minut temu, MonteChristo napisał:

trzeba pracowników zatrudniać

chyba rodzice jeszcze pomagają i chłop ma 4 dzieci , na razie małe ale pożytek bedzie kiedyś  , kupił siedlisko z dużym piętrowym domem kilkaset m od rodzinnego gospodarstwa i jest w trakcie jego remontu 

z resztą dla krowiarza bez usług duże konie potrzebne ? jd do pasówki z nożami starczy i 2 kosiarki też pociągnie ,  do T088 w odwozie spod sieczkarni traw czy qq też starczy 

kiedyś chyba o nim było w TPR , a raczej jeszcze PR 

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Niskobudżetowy kompocik  kradzionych mirabelek... O cukru 

IMG_20240804_134402.jpg

Z mirabelki najlepszy albo z winogrona 👌🏿

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

Jeszcze w dobrym stanie. Ma lpg?

Uj wie, dwa tu stoją jako atrakcja...Dobrowianka koło Łasku/Pabianic

Jak mnie ta gospodarka wk***i na amen to też taki przybytek otworzę

10 minut temu, malaczarna napisał:

IMG_20240804_134402.jpg

Takie nie tuczy choćby i z cukrem było

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ale co komuś szkodować, bierz i Ty 

Kto wykorzystuje durny system, to niech tam ma. Jedna ten patologiczny system dopłat to bym wy...... razem z jego pomysłodawcami. 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, malaczarna napisał:

IMG_20240804_134402.jpg

Te czerwone są lepsze, i ładniejszy kolor mają. 

17 minut temu, MonteChristo napisał:

Z mirabelki najlepszy albo z winogrona 👌🏿

Królowa kompotów jest tylko jedna. Wiśnia. 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Te czerwone są lepsze, i ładniejszy kolor mają. 

Królowa kompotów jest tylko jedna. Wiśnia. 

Mam krzak śliwki węgierki zwykłej też za***isty kompocik z niej jest

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

800 powinno być zlikwidowane i zastąpione dużą ulgo w podatkach na dzieci, ewentualnie tylko dla tych kto pracuje.13-14 to inna kwestia. Waloryzacja %  powinna być zastąpiona kwotową żeby podnieść najmniejsze renty i emerytury tym co mają najmniej bo to jest chore i ogólnie pojebane jakieś. Zasady przyznawania wielkości emertur to jakaś głupota. Ojciec kolegi za komuny  pracował 17 lat w melioracji, reszte życia spędził chlając wóde ma o 50% większą emeryture  iż moja mama pielęgniarka po 42.latach pracy.

A jak ryczałtowiec odliczy? 

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Przez noc znowu powietrze sobie gdzieś poszło. Myślicie, że trzeba by nowe opony czy może jaką zawieszkę na klątwy kupić. Może taniej wyjdzie 😅

IMG_20240804_073157.jpg

widziałem na rolkach na FB że jakieś zielone świnstwo do opon wlewane chyba jakiś uszczelniacz ale czy na popękane boki pomoze to nie wiadomo 

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Aaaa @Kowalsky30 słonecznik też mam zadbany, nie rzucone parę ziaren i rośnie razem z chwastem.

Pierwszego roku po kilkaset zł zapłaciłem paniom za plewienie. Coś oprysk nie zadziałał...więc nie wmawiają mi patusostwa proszę...

Edytowano 3 godziny temu przez 12Pafnucy

Zapłaciłeś... żeby nie podpaść w razie ewentualnej kontroli, bo i tak zaplanowałeś talerzówkę. Idę oglądać Niewiadomą. Taka kolarka jakbyś nie wiedział😂

Opublikowano
11 minut temu, konteno napisał:

widziałem na rolkach na FB że jakieś zielone świnstwo do opon wlewane chyba jakiś uszczelniacz ale czy na popękane boki pomoze to nie wiadomo 

W bezdętkowe kładą dętkę, a w dętkowe jak podszczypuje to starą dętkę przecinają i kładą w oponę co by za szybko dętki nie przegryzło

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Dobra...

Bądźcie tu grzeczni... chwilę mnie nie będzie.

LWG🏍️

Też miałem wyjechać , ale wczoraj grill, dzisiaj kuzyn na wesele przyjechał prosić, w sumie wypiło się więcej niż przez ostatnie 3 miesiące ... Na moto już się człowiek nie nadaje...

Opublikowano

O, Tomek jak o moto... jechałem do śwagra chwilę temu i na długiej prostej na dk 79 pas ruchu dla moto za mały. Jechała grupa parami.

Ten najgłupszy i najgłośniejszy jechał moim pasem. Zjechałem mu bo przecież byłaby kolizja samochodu z moto a nie odwrotnie. 

Opublikowano (edytowane)

A ja to samo mogę powiedzieć o niektórych kierowcach samochodów, to że ktoś tak jeździ to nie znaczy że wszyscy .... Jeden szanuje swoje życie, inny myśli że jest kotem i ma ich 7 ...

Są tacy co na trzeciego wyprzedzają samochodem, czy to znaczy że ty też jesteś takim idiotą ? 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Było nie zjeżdżać 😆 na drugi raz by wiedział jak się jezdzi...

Ale se pojeździłem se...fiu, fiu....fajno było....a i trochę pozwiedziałem...na nogach...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Jutro kierunek morze, a tu akcja prędkość zapowiedziana. Ech pod górkę. I jeszcze deszcz całą drogę możliwy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v