Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nołe?

No nie, tego nie liczę.

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Buldozer na chatę nie spełniającą jakichkolwiek norm, bo przecież i na remont nigdy nie odłoży przy takich dochodach, ziemię na przetarg i relokacja do tymczasowego ośrodka kontenerowego pod miastem i robota przy sortowaniu śmieci na początek za minimum krajowe, a to już 3400,.

Co żes się @jacus czepil...?

Trochę mu nie wyszło...daj mu szansę...

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, HF86 napisał:

Ech i po zniwach. 

Teraz czekać kiedy psienica będzie po 2 tysięcy. 

W sumie to dawno urlopu nie było. Żebym był już dorobiony i z tej lepsiejszej części, to by się zwiedziło, a tak to pewnie tylko biwak nad jeziorem 😔

Masz jakie konkubinę?

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No pewno...

Zaraz emeryty coś ....

Po co to coś robić...

Nierób ....

Byla dziś sąsiadka i mówi że drogo wszystko tera to jej powiedziałem że podobno mają siedemnastki, osiemnastki i dziewietnastki wypłacać 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Tak trzeba 

Właśnie nie, trzeba na siebie zarabiać a nie wyłudzać socjal ... Takich jak Rysiek to batem gnać a nie socjale wypłacać ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

podkarpacki piwniczaku - wiesz juz skad pochodzisz teraz czas zebys sie dowiedzial gdzie mieszkach-bo jak pogotowie do ciebie trafi ??

Ja z Pomorza, a ty z Galicji biedronkowo-kanapkowo- PKS-owskiej. xD 

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Byla dziś sąsiadka i mówi że drogo wszystko tera to jej powiedziałem że podobno mają siedemnastki, osiemnastki i dziewietnastki wypłacać 

Dzisiaj telefon o psienice i mówię że po 100 a ten że trzeba policzyć jak sołtys soltysowi, to powiedziałem że  więcej jak 110 nie wezmę. 

Przecież od kolegi nie będę wymagał, by aż tak mnie wspierał. 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ano. Teraz z 10 minut temu jabłkami w bociany rzucała 😁

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Może...żeby dokarmiać....

Etam...celność trenowała, albo... kłusowała🤔...

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Ja z Pomorza, w przeciwieństwie, a ty z Galicji. xD 

No co zrobić...

To jedyne osiagniecię w życiu @jacus 

Niech tam ma 

Coś mu nie pykło...niech mu się wydaje że on ...coś, ktoś...

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Te zawleczki to gówno czy talerzowka 900kg to za dużo na pierdka 70 km 🤔

IMG_20240801_192151.jpg

to nie kupuj tych po 1,2 zl sa niemieckie 10 razy drozze 

ile km na godzine takim malym ciagnie w polu ??  widac choc ze ziemie przerzuca ?/

36 minut temu, Bananek napisał:

jedzenie w barze mlecznym to nie powód do wstydu. szydził będzie jedynie ten, kto się nigdy tam nie stołował. za czasów studiów świetna alternatywa dla wiecznych kanapek. ale teraz studenci stołują się u vikinga, popijając posiłki oryginalną coca colą

nie zrozumiales o czym pisze ... 

sam nieraz jadlem wtakim barze-nawet w gdyni ,warszawie, nawet w krakowie.

36 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Czy ja wiem...

U mnie jest już piąty.

Na obecną chwilę trzy fordy.

Jeden to rok milenijny...

Ciężko to zajezdzic.

Takie trochę nie dopieszczone, ale....nie najgorsze auta...

Jakos ich dizain mi odpowiada.

tylko w tym roku- leje wspomaganie,pekl pasek od klimy, stacyjka do wymiany.. a ma ledwo 130 tys przejechane.

23 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jaki wybór?

Albo z buta, albo śmierdzącym miejskim?

Ty nigdy nie dorośniesz, czy dalej sam siebie oszukujesz?

ty nie masz pojecia co to jest cywilizacja..  nic dziwnego w sumie..

czemu wasze dzieci uciekaja ?? czemu prawie nikt po studiach nie wraca??

widziales kiedys autobus mpk ?? mercedes z klima ??

za ile lat cie wezma na psychotesty i ci odbiora prawo jazdy ?? i co wtedy ?? 

idziesz na przystanek i ..........

zlamiesz  albo zwichniesz reke i co wtedy ??? 

naprawde jestes tak zacofany czy tylko udajesz ??

ja spod domu bez przesiadki jade na dworzec glowny pkp albo pks, zjedna przesiadka na lotnisko.

17 minut temu, Karol6130 napisał:

Nic nie zdrożało i nie zdrożeje 

Ale faktem jest że ostatnio duży ruch był w interesie

Ciągniki po 20 latach mają podbite przeglądy 

i to nie widzac diagnosty na lampy.. kurna maja lampy ??😂

7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Mleczny w łodzi?.

Się to nie zwarzy?

w zimnej wodzie ??

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Śmiejesz się sam ze swego losu?

a co zostalo przy owsie po 500 pszenicy po 700 .

mi zostal autubus do krakowa  a wam ????   

• Haha 1
Opublikowano
55 minut temu, Bananek napisał:

bo przecież sam nie pójdzie zarobić. jak chodziłem do liceum to jedna osoba na dziesięć z mojej klasy miała prawo jazdy. nikt nie miał auta. trzeba było od ojca pożyczać. teraz pod tym samym liceum nie ma gdzie zaparkować, bo dzieciarnia przyjeżdża własnymi autami. i to jakimi. mózg staje. ciekawe czy sami na nie zarobili.

Hm, gul skacze czy jak? Rodzice do grobu mają $$$ zabrać? Nie widzę totalnie nic złego w kupieniu samochodu dziecku które nie sprawia problemów wychowawczych. Nie wiem czy zauważyłeś, ale czasy się zmieniły. Samochód to konieczność. Agrest kupił pod córkę w wieku licealnym mieszkanie i co, jak ten fakt skomentujesz?

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Już Ci daję za te 7t. Tylko daj mi czas to klienta po odbiór wyślę😜

Aż tak nie spadnie. 

Ale wielkich zarobków już na ziarku nie będzie 😔

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Aż tak nie spadnie. 

Ale wielkich zarobków już na ziarku nie będzie 😔

Jednak liczę że będzie lepiej.

Choć to lepiej to pewno u mnie w grudniu będzie i tak niżej jak u ciebie handel sąsiedzki

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Nie gadali tam czasem o takim jednym z małopolski że narobił gnoju?  :P

Była z koleżankami z Podlasia...mówi, że nie zwracały uwagi na turystów z reklamówkami 🤷...

4 minuty temu, Popier96 napisał:

Hm, gul skacze czy jak? Rodzice do grobu mają $$$ zabrać? Nie widzę totalnie nic złego w kupieniu samochodu dziecku które nie sprawia problemów wychowawczych. Nie wiem czy zauważyłeś, ale czasy się zmieniły. Samochód to konieczność. Agrest kupił pod córkę w wieku licealnym mieszkanie i co, jak ten fakt skomentujesz?

Kupiłem dwa...też nie widzę w tym nic złego 

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v