Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, MonteChristo napisał:

A DB to prywatna firma? W łapach Polskiego skarby państwa to be, ale Niemieckiego jest ok

Może tam liczą się umiejętności menadżerskie a nie koneksje rodzinne i partyjne ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A jak zrobisz darowiznę ?? Wtedy ktoś inny musi wykazać jak zarobił te pieniądze, to nie lata 90-te gdzie US miał wszystko na papierze, teraz wszystko w komputerach i od razu wszystko się sprawdza ...

Przez pół roku tak zbiednieli ? Nie ma bonów wakacyjnych to patusy zostały tam gdzie ich miejsce zamiast jechać nad morze ...

Dzięki takim ,,patusom" co jeżdżą nad morze czy w góry. Ludzie tamtejsi mogą zarobić na życie bo utrzymują sie z turystyki . 

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Może tam liczą się umiejętności menadżerskie a nie koneksje rodzinne i partyjne ...

I tam też się znają partyjne interesy i rodzinne tylko nie na najwyższym szczeblu

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Dzięki takim ,,patusom" co jeżdżą nad morze czy w góry. Ludzie tamtejsi mogą zarobić na życie bo utrzymują sie z turystyki . 

Patus raczej zostawi vat od zakupu alko czy jarania to też jakiś pożytek

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

I tam też się znają partyjne interesy i rodzinne tylko nie na najwyższym szczeblu

A no widzisz, a u nas wkładają na najwyższe stanowisko złodziei z zespołem Touretta ... Tacy jak on to powinni o sos do hotdoga się pytać a nie zarządzać taka spółka ... Mierny ale wierny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

...i co sie klocita?.

Na co to?

Kurna znowu gorąc się robi.

Koniec żniw a słoma za kombajnem się zapaliła.....

Tak tylko z drogi widzialem. Straż ogarnia...

Wczoraj się spaliło na parchowiźnie masa słomy w starcie. Wczoraj kabel od światłowodu się opuścił na tyle że chłop co skuterem jechał to na wysokości jego szyi był...

• Sad 2
Opublikowano

Witam. Już zaraz 14 godzina,jak dobrze że dzień szybko minie bo zbytnio nie mam pomysłu na jakąś konkretną robotę. Jestem w trakcie wymiany oleju i filtrów w ładowarce,dolny zaczep w belarusie muszę uczepić ale samemu to ciężko,belka waży pewnie ponad 20kg,a jeszcze chyba płytę muszę odkręcać i dopasować,już nie pamiętam jak to szło przy odkręcaniu. No i jeszcze Zetor w kolejce...pompa wody do wymiany ale chyba poczeka jeszcze aż wapno rozwioze. Byłem rano u kumpla to już chciał mnie zwerbować żeby mu słome wozić,ma sprzęt ale kierowców brakuje,sam jedzie zboże kosić

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A no widzisz, a u nas wkładają na najwyższe stanowisko złodziei z zespołem Touretta ... Tacy jak on to powinni o sos do hotdoga się pytać a nie zarządzać taka spółka ... Mierny ale wierny ...

Wkoncu raz żeś o platformie prawdę napisał. Jeszcze  może z Ciebie ludzie będą 

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

Paczam pobieżnie i albo polityka, albo kościół. 

To zapytam. 

Gdzieś przez wasze miejscowości przechodzą pielgrzymki do Częstochowy?

Białostocka i łomżyńska. Białostocka z 20 lat temu nocowała, teraz zmienili rozkład noclegów

5 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

U nas podobnie , jedna nocuje przy kościele, dla innych baby organizują poczęstunek 

Nie baby, tylko kobiety.

I nie ma się co dziwić,  że nie możesz spożytkować materiału genetycznego, jak za grosz nie masz  szacunku do płci pięknej 🤔🤭

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Niech będą ceny normalne to będą ludzie jeździć. Nie tak dawno Chorwacja wychod8zla taniej niż baltyk...

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Rób nie pier🔨ol

P0 śmierci się należysz

Nikt nie będzie pobierał ryskowego socjalu oprócz niego samego!

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wkoncu raz żeś o platformie prawdę napisał. Jeszcze  może z Ciebie ludzie będą 

To nie o platformie czy o PiSie, takie zasady są od 45r ... Nie ważne umiejętności, ważna partyjnosc ...

Opublikowano

Jak już tu o pracy mowa to wam powiem że od jutra jestem bezrobotny. Będę teraz leżał i żył z gospodarki. Aby trzeba będzie KRUS opłacić 😔z czego 😥

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Jak już tu o pracy mowa to wam powiem że od jutra jestem bezrobotny. Będę teraz leżał i żył z gospodarki. Aby trzeba będzie KRUS opłacić 😔z czego 😥

Ryśka się spytaj, on się zna na tych wszystkich dotacjach, suszowych itp ;)

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v