Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, MonteChristo napisał:

A DB to prywatna firma? W łapach Polskiego skarby państwa to be, ale Niemieckiego jest ok

Może tam liczą się umiejętności menadżerskie a nie koneksje rodzinne i partyjne ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A jak zrobisz darowiznę ?? Wtedy ktoś inny musi wykazać jak zarobił te pieniądze, to nie lata 90-te gdzie US miał wszystko na papierze, teraz wszystko w komputerach i od razu wszystko się sprawdza ...

Przez pół roku tak zbiednieli ? Nie ma bonów wakacyjnych to patusy zostały tam gdzie ich miejsce zamiast jechać nad morze ...

Dzięki takim ,,patusom" co jeżdżą nad morze czy w góry. Ludzie tamtejsi mogą zarobić na życie bo utrzymują sie z turystyki . 

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Może tam liczą się umiejętności menadżerskie a nie koneksje rodzinne i partyjne ...

I tam też się znają partyjne interesy i rodzinne tylko nie na najwyższym szczeblu

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Dzięki takim ,,patusom" co jeżdżą nad morze czy w góry. Ludzie tamtejsi mogą zarobić na życie bo utrzymują sie z turystyki . 

Patus raczej zostawi vat od zakupu alko czy jarania to też jakiś pożytek

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

I tam też się znają partyjne interesy i rodzinne tylko nie na najwyższym szczeblu

A no widzisz, a u nas wkładają na najwyższe stanowisko złodziei z zespołem Touretta ... Tacy jak on to powinni o sos do hotdoga się pytać a nie zarządzać taka spółka ... Mierny ale wierny ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

...i co sie klocita?.

Na co to?

Kurna znowu gorąc się robi.

Koniec żniw a słoma za kombajnem się zapaliła.....

Tak tylko z drogi widzialem. Straż ogarnia...

Wczoraj się spaliło na parchowiźnie masa słomy w starcie. Wczoraj kabel od światłowodu się opuścił na tyle że chłop co skuterem jechał to na wysokości jego szyi był...

• Sad 2
Opublikowano

Witam. Już zaraz 14 godzina,jak dobrze że dzień szybko minie bo zbytnio nie mam pomysłu na jakąś konkretną robotę. Jestem w trakcie wymiany oleju i filtrów w ładowarce,dolny zaczep w belarusie muszę uczepić ale samemu to ciężko,belka waży pewnie ponad 20kg,a jeszcze chyba płytę muszę odkręcać i dopasować,już nie pamiętam jak to szło przy odkręcaniu. No i jeszcze Zetor w kolejce...pompa wody do wymiany ale chyba poczeka jeszcze aż wapno rozwioze. Byłem rano u kumpla to już chciał mnie zwerbować żeby mu słome wozić,ma sprzęt ale kierowców brakuje,sam jedzie zboże kosić

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A no widzisz, a u nas wkładają na najwyższe stanowisko złodziei z zespołem Touretta ... Tacy jak on to powinni o sos do hotdoga się pytać a nie zarządzać taka spółka ... Mierny ale wierny ...

Wkoncu raz żeś o platformie prawdę napisał. Jeszcze  może z Ciebie ludzie będą 

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, HF86 napisał:

Paczam pobieżnie i albo polityka, albo kościół. 

To zapytam. 

Gdzieś przez wasze miejscowości przechodzą pielgrzymki do Częstochowy?

Białostocka i łomżyńska. Białostocka z 20 lat temu nocowała, teraz zmienili rozkład noclegów

5 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

U nas podobnie , jedna nocuje przy kościele, dla innych baby organizują poczęstunek 

Nie baby, tylko kobiety.

I nie ma się co dziwić,  że nie możesz spożytkować materiału genetycznego, jak za grosz nie masz  szacunku do płci pięknej 🤔🤭

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

Niech będą ceny normalne to będą ludzie jeździć. Nie tak dawno Chorwacja wychod8zla taniej niż baltyk...

12 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Rób nie pier🔨ol

P0 śmierci się należysz

Nikt nie będzie pobierał ryskowego socjalu oprócz niego samego!

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wkoncu raz żeś o platformie prawdę napisał. Jeszcze  może z Ciebie ludzie będą 

To nie o platformie czy o PiSie, takie zasady są od 45r ... Nie ważne umiejętności, ważna partyjnosc ...

Opublikowano

Jak już tu o pracy mowa to wam powiem że od jutra jestem bezrobotny. Będę teraz leżał i żył z gospodarki. Aby trzeba będzie KRUS opłacić 😔z czego 😥

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Jak już tu o pracy mowa to wam powiem że od jutra jestem bezrobotny. Będę teraz leżał i żył z gospodarki. Aby trzeba będzie KRUS opłacić 😔z czego 😥

Ryśka się spytaj, on się zna na tych wszystkich dotacjach, suszowych itp ;)

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v