Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Za dużo pytań nie znaju

Czego nie wiesz...pojechał do włocho-hiszapinianów i już nie rozumi po polskiemu 🤦🤭...

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:
25 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Pafnucy Kwasi. Gdzie zamawiacie najtańsze smoki do takiego wiadra? 

A Cię dzisiaj wzięło na skąpstwo Rochu😱...łodpowiadam- 2 km od domu mam takiego przedsiębiorcę, u którego można kupić prawie wszystko do hodowli i nie tylko, od łańcucha pastwiskowego, do kolektora od dojarki czy flizu na stertę...jadę i kupuję...przesyłka by drożej wyszła niż zakup takiego cyca, że o czasie oczekiwania nie wspomnę 

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Niech reparacje od Niemca weźmie a nie się zrzekł na zawsze. 

To 8 lat było zbyt krótko, by jarek mógł załatwić tak prostą sprawę 🤔

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

To 8 lat było zbyt krótko, by jarek mógł załatwić tak prostą sprawę 🤔

Przecież tu nie chodziło o to żeby ta kasa była tylko żeby było o czym mówić swojemu wyborcy ... A tak na prawdę te reparacje to taka sama bajka jak paliwo po 5.19 ...

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wystarczy, wcale nie jest tak łatwo na te programy się dostać jak tu niektórzy piszą ...

Najtrudniej tym którzy doczynienia z tym nie mieli 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Niech reparacje od Niemca weźmie a nie się zrzekł na zawsze. 

Nie on pierwszy... pisowce ickom chcieli oddać te reperacje

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Najtrudniej tym którzy doczynienia z tym nie mieli 

Musisz mieć ekologię, integrowaną produkcję albo ONW, inaczej o restrukturyzacji możesz co najwyżej pomarzyć. Wcześniej było dużo łatwiej ... Wystarczyło zasiać jakiś słonecznik lub coś w tym stylu i było po problemie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

KPO jest zamiast reparacji , jakby sie doprosili reparacji i je wywalczyli oraz miałoby sie je wypłacić to wszystkie fundusze z UE na 20 lat wstecz byłyby cofnięte bo unijna kasa to tak na prawne niemiecka nadwyżka budżetowa nieprzejedzona na imigrantów 

Ciebie z niedzieli trzyma chyba 

Opublikowano

Szybciej i taniej byłoby herbicydem, ale choć trochę pozornej ekologii niech będzie 

20240729_125112.jpg

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie on pierwszy... pisowce ickom chcieli oddać te reperacje

Przecież jak tylko Icki usłyszały że Kaczor coś chlapie o reparacjach to od razu powiedzieli że to Żydzi mieszkający wtedy w Polsce ponieśli największe straty ;)

Opublikowano
59 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Trzeba osiągnąc odpowiedni przychód z gospodarstwa ... U Ryśka nie osiągalne jak on wszystko przed Tuskiem ukrywa ... Zresztą Rysiek w tym roku za mało zbóża zebrał żeby na wymagany przychód starczyło, nawet po jego wymyślonych cenach xd i na punkty musi mieć albo ONW albo integrowana produkcję, inaczej nie zdobędziesz tych minimalnych 3pkt.

Już nie tak prosto dostać tą kasę, trzeba było działać jak były pierwsze nabory na tą restrukturyzację, wtedy zasiał by kukurydzę zamiast owsa i pewnie by starczyło na wymagany wzrost SO ...

Mam onw a i naturą jakaś sie znajdzie 

Pizdzi ten wiater aż mi warburgiem po szosie miota 

53 minuty temu, jacek1296 napisał:

To pisowska minister fotyga się zrzekła. Jest na to kwit. Potem udawała debila, że ktoś jej podsunął.

Niemądra spomniec 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mam onw a i naturą jakaś sie znajdzie 

Ale to nie każde ONW, tylko typu II i górskie co kolwiek to znaczy ... Jak ktoś chciał brać kasę to do 2020 jeszcze jakoś szło spełnić te ich warunki, teraz tylko praktycznie dofinansowania do ekologii zostały ... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Przecież tu nie chodziło o to żeby ta kasa była tylko żeby było o czym mówić swojemu wyborcy ... A tak na prawdę te reparacje to taka sama bajka jak paliwo po 5.19 ...

Jak to? To czemu Rysiek glosowal na tamtych a Ty na tych skoro to tacy sami złodzieje i manipulanci?

10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Musisz mieć ekologię, integrowaną produkcję albo ONW, inaczej o restrukturyzacji możesz co najwyżej pomarzyć. Wcześniej było dużo łatwiej ... Wystarczyło zasiać jakiś słonecznik lub coś w tym stylu i było po problemie ...

Na sposób zawsze znajdzie się sposób 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Jak to? To czemu Rysiek glosowal na tamtych a Ty na tych skoro to tacy sami złodzieje i manipulanci?

A to już zależy jakiego złodzieja wolisz ;) jeden woli żeby mu plony z pola ukradli a drugi kasę z banku ;) zależy gdzie masz mniej to wybierasz sobie odpowiedniego złodzieja xD

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bo tylko ci mogli kurdupla obalić.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A to już zależy jakiego złodzieja wolisz ;) jeden woli żeby mu plony z pola ukradli a drugi kasę z banku ;) zależy gdzie masz mniej to wybierasz sobie odpowiedniego złodzieja xD

Ja bym to ujął inaczej i tu wielu podjęło taką a nie inną decyzję. Mieli dość walenia w d*pę obrzezanym fajfusem to zmienili tak że teraz tego fajfusa będą oblizywać a powoli już zaczynają się niektórzy nim dławić choć nadal udają że wszystko jest tak jak chcieli. Aaaaaaameeen

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Pod ta restrukturyzację? 

A gdzie. Trzeba kosiarkę amortyzować i dać glebie od herbicydów odpocząć 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Trzeba osiągnąc odpowiedni przychód z gospodarstwa ... U Ryśka nie osiągalne jak on wszystko przed Tuskiem ukrywa ... Zresztą Rysiek w tym roku za mało zbóża zebrał żeby na wymagany przychód starczyło, nawet po jego wymyślonych cenach xd i na punkty musi mieć albo ONW albo integrowana produkcję, inaczej nie zdobędziesz tych minimalnych 3pkt.

Już nie tak prosto dostać tą kasę, trzeba było działać jak były pierwsze nabory na tą restrukturyzację, wtedy zasiał by kukurydzę zamiast owsa i pewnie by starczyło na wymagany wzrost SO ...

teraz jest według nowych zasad nie do wziencja no chyba ze ten punk za ekologie dostać aby mieć 3 lub coś tam jeszcze jest żeby mieć ten 3 punkt ale to jeszcze trudniejsze niż ekologia i się kwalifikować a potem niby sprzedać na fv te produkty za 70k na rok z truskawki może i dostaną bo nazbierają tyle pieniędzy te pieniądze muszą być tylko i wyłanianie z tych produktów a nie powiedzmy ze sprzedasz byczka czy co innego.

Ale mają te przepisy złagodzić trzeba czekać.Bo jak co to na razie z całego powiatu tylko jedna osoba wzięła.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bo tylko ci mogli kurdupla obalić.

O dobrze ze jesteś. Bo tak się zastanawiałem... czy jeśli w poprzednich wyborach byłeś za obaleniem tuskeja i w poprzednich pewnie też to teraz w kolejnych wyborach zagłosujesz znów na tuskeja czy znów dwie kadencję tuskej i spowrotem pis? choć pewnie nazwy parti pozmieniaja żeby był pewien powiew świeżości. Naszczalnik może nie dożyje a broszka już nie będzie tak dobitnie ogłaszać orędzia

i nie wazne kto z ktorej parti to wszyscy mowia to samo i robia to samo a czy ludziom jest lepiej? Nie odbieraj tego jako ataku 

I

Opublikowano (edytowane)

Obserwuję i na bieżąco podejmuje decyzję.

Żyję chwilą.....he he...

Mi jest lepiej.....finansowo aby...tyle że to nie zależy od tego czy mnie dajom....

Se zarobić można 

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v