Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

5 minut temu, jacek1296 napisał:

A podobno Bóg jest: sprawiedliwi, wszechmocny, litościwy itp.

Nawet jak ktoś jest niewierzący to już w filmie Matrix wyjaśnili tą kwestje - ludzie nie potrafią żyć i normalnie funkcjonować jak mają za dobrze.

A co do sprawiedliwości itp to jest wyjaśnione w starym testamencie  gdzie jest mowa o sprawiedliwości pokoleniowej i to zazwyczaj b. dobrze się sprawdza. U mnie we wsi kiedyś  pewną rodzine spotkało wiele nieszczęść, w sumie dobrych ludzi. Na to znajoma starsza kobieta że to przez ich dziadka, który był rasowym ch*jem, doprowadził do krzywdy wielu ludzi a nawet zabił swoją żone.

Czy tak jest naprawde. Ciężko powiedzieć.

coś w tym jest u mnie na wsi podobny przypadek niby każdy powinien odpowiadać za swoje czyny ale jak jest do końca nie wiadomo.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał:

TY to jesteś lisek chytrusek kombinatorek usługi bez vatu robione i teraz jeszcze chcesz opryskiwacz kupić bez vatu mafię vatoskie mogły by się uczyć od Ciebie. tylko ostrożnie żeby przypadkiem o 6 rano ponowie w czarnych kominiarkach z napisem CBA nie otworzy Ci bramy i nie wyprowadzili Cię w majtkach za te przekręty. a ten Morawiecki tyle mówił o tych przekrętach na Vacie że tyle budżet Państwa tracił na tym. A może ten opryskiwacz da się podciągnąć pod fundusz sprawiedliwości A tak poważnie ruszył program RMG składaj na rozsiewacz opryskiwacz nowa talerzowke bo ta Ci się porwała dostaniesz 100tys na maszyny uzbroisz się po żeby na kilka lat tylko ze vat trzeba zapłacić dostaniesz 100tys i 23tys vatu zapłacisz i tak będziesz 80 do przodu

ale jak z Parczewa to tylko do obiadu byś musiał pryskac

A kiedy ten program rusza i jakie warunki? 

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Pszenzyto na przyczepie.

Po 600 z VAT było 

P0czekaj

Będzie P0 900

ruszył od 25lipca i trwa do 23 sierpnia popytaj u doradcy jakiegoś dobrego prywatnego to Ci podpowie co i jak jest tu też temat o tym na forum to poczytaj a nie tylko głupoty pisać w temacie o pogodzie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Qwazi napisał:

Myślę, że nie wyszedłby z podziwu nad niektórymi dylematami🤔...

Rochu, ile Ty tych kolczyków zamawiasz, że się brandzlujesz z ceną🤔...ja biorę Polnet

Po co mam płacić kilkadziesiąt procent więcej jak nie muszę? Też miałem polnet z Psar

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
Strongman napisał:

Ten program dla małych gispodarstw nie osiongalny dla niego bo to trzeba sprzedawać na 5tys produktów ekologicznych na miesiąc.

przeczytaj zasady zanim napiszesz głupoty wyssane z palca ja nie mówię onekologi gdzie dają 120tys tylko o RMG z IP co korna otrzymać 100tys wiadomo są jakieś warunki do spełnienia ale nie te co piszesz

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Po co mam płacić kilkadziesiąt procent więcej jak nie muszę? Też miałem polnet z Psar 

A rób se jak tam chcesz, ale z tym kilkadziesiąt procent to chyba przegiąłeś troszeczkę. Pamiętaj, jak już zmienisz, że każdy producent ma inną igłę do swoich kolczyków...

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał:

Bo jest mądrzejszy od hodowców. A dwa najprędzej zrobi cię w konia ktoś z rodziny 

Ostatnio pewien pan chciał mi sprzedać słomę 

50 zł z pokosu i muszę sipmą robić bo za inną prasę to drożej 

Dawałem 40 

Ten że za tą cenę to on dołoży do tego interesu

To ja na to że ja też dołożę i dlatego likwiduje krowy

Się rozłączył, wiem że sprzedał po 30 bo kolega to belował i mówił że tamten zły na siebie że się oszukał 

Rysiek składaj na 4.0

Kupisz z isobusem sprzęty do kameruna

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Dawałem 40 

Się rozłączył, wiem że sprzedał po 30 bo kolega to belował i mówił że tamten zły na siebie że się oszukał 

Za simpe po 40,a mchalka po 50

9.5 tyś z 9 hektarów wyszło. 

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Dawałem 40 

45 dałem za sprasowane prasą Krone Vario Pack 1500. 5 dzień leżą na polu i wyglądają jak po wyrzuceniu z prasy. Słoma z pszenicy ozimej. Wychodziło 7 bel z ha

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał:

przeczytaj zasady zanim napiszesz głupoty wyssane z palca ja nie mówię onekologi gdzie dają 120tys tylko o RMG z IP co korna otrzymać 100tys wiadomo są jakieś warunki do spełnienia ale nie te co piszesz

Doradcy mi takie rzeczy robią i trzeba mieć 3 punkty a zeby mieć 3 punkt trzeba być na ekologi ,po zatym trzeba z tej ekologi zarobić średnią krajową na miesiąc.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Nie wystarczy, wcale nie jest tak łatwo na te programy się dostać jak tu niektórzy piszą ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał:

To ktoś naprawdę nie szanuję swojej ziemi. 

315 zł za słomę, a z samego pakietu by 200 było 🤭

Taki chłopek roztropek...już miałem nie kupować, ale sam przylazł...3 ha tego miał...jedną belkę se dla kurek zostawił... to wziąłem...trza to przytargać

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Strongman napisał:

9 minut temu, wojtal24 napisał:

Doradcy mi takie rzeczy robią i trzeba mieć 3 punkty a zeby mieć 3 punkt trzeba być na ekologi ,po zatym trzeba z tej ekologi zarobić średnią krajową na miesiąc.

mi też robi doradca takie rzeczy ale trzeba się orientować w temacie żeby się nie dać w .uja zrobic

Opublikowano

3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Lepiej kupić za swoje i żyć sP0kojnie niż z ich kontrola i walczyć i za parę zł być niewolnikiem systemu

Ojepać tuska na vat i niewiele się dołoży

Rysiek, Ty to płaszcz na obu ramionach nosisz...raz się honorem ujmujesz, jak w tym poście, a za chwilę se tym samym honorem d..pę wybierasz szukając faktur czy innych kwitów, żeby zapomogę dostać...taka moralność alfonsa (zauważ, że napisałem z małej litery, więc nie chodzi mi o imię)...

Żeby nie było to nie jestem fanem ani liberałów, ani socjalistów...

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

No ale taki opryskiwacz i rozsiewacz vatowiec może garażowa ć u znajomego 

Nie? 

Nie może, zapłać VAT za te maszyny i nie dziaduj, taki pan kombajnista a 3000 na VAT nie ma xD

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Rysiek, Ty to płaszcz na obu ramionach nosisz...raz się honorem ujmujesz, jak w tym poście, a za chwilę se tym samym honorem d..pę wybierasz szukając faktur czy innych kwitów, żeby zapomogę dostać...taka moralność alfonsa (zauważ, że napisałem z małej litery, więc nie chodzi mi o imię)...

Dobre podsumowanie....👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v