Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6465 napisał:

Za młodu to się człowiek z dziewczyną na kanapie w maluchu zmieścił i się wyspał. A na starość to trzeba było łóżko 1,6x2m kupić.Ech kiedyś to było.

od ślubu takie wymiary mielim. 1.60x2m. no jak tak się cisnąć jedno na drugim. choć jedno na drugim też niejednokrotnie bywa. 😉

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, wojtal24 napisał:

chyba nie przejeżdżałeś koło moje 😄😄😄😄 bo powierz że się chwale

34 minuty temu, wojtal24 napisał:

a co szukasz?

No nie zbaczałem w Twoją stronę. Tam na pewno ładne 🤔. Do Rościszewa się wybrałem po wygrodzenia

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał:

Za młodu to się człowiek z dziewczyną na kanapie w maluchu zmieścił i się wyspał. A na starość to trzeba było łóżko 1,6x2m kupić.Ech kiedyś to było.

Kiedyś kumpla babka mówiła🤭🤭

,,Jak się się kiedyś chłop spuścił to i dobrze zrobił i jeszcze konia by napoił,a teraz to nawet znaczka nie przyklei''😅

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

150 bele

U mnie robi 125. Zostało może 30 zrobić ale coś belarka odmawiać posłuszeństwa zaczęła. Najpierw w trakcie napełniania komory(bela miała 70cm) siatkę zaczęło podawać. Później nóż nie odcinał co którąś belę. Nawet siatkę zmieniliśmy 

Edytowane przez Belaruss820
Opublikowano
40 minut temu, 6465 napisał:

co jak co ale za młodu to się nie spało w takich miejscach, łożko od ściany odsunąć na pewno wygodniej będzie

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

nie rób siary 25-30zł...

ej 22 za sztukę siana płaciłam teraz 

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

U mnie robi 125. Zostało może 30 zrobić ale coś belarka odmawiać posłuszeństwa zaczęła. Najpierw w trakcie napełniania komory(bela miała 70cm) siatkę zaczęło podawać. Później nóż nie odcinał co którąś belę. Nawet siatkę zmieniliśmy 

Hej, jak owies sypie? Oby pogoda była jutro to i ja żniwa zakończę

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Mokro

IMG_20240723_172825.jpg

jaka miejscówka?

Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Hej, jak owies sypie? Oby pogoda była jutro to i ja żniwa zakończę

Sypnął okrągłe 1,5t/ha. Tak źle jeszcze nie było. Dobrze że z tamtego roku mi zostało sporo to biedy nie ma. Pszenżyto zapowiadało się dobrze,ale im dalej w łan tym gorzej, dużo wypalisk i wymoków...ale średnio 3t/ha sypnęło. Kombajn już gotowy na zdemontowanie hedera, zwieźć słomę i można odpocząć od żniw

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Sypnął okrągłe 1,5t/ha. Tak źle jeszcze nie było. Dobrze że z tamtego roku mi zostało sporo to biedy nie ma. Pszenżyto zapowiadało się dobrze,ale im dalej w łan tym gorzej, dużo wypalisk i wymoków...ale średnio 3t/ha sypnęło. Kombajn już gotowy na zdemontowanie hedera, zwieźć słomę i można odpocząć od żniw

Sasiad dzis kosił mówi że tragedia. Ja nie liczę na super plon ale ziarko to sama plewa. Nawet tu gdzie dało się popruszyć obornikiem z wiosny to słabe

4 minuty temu, Bananek napisał:

dobra 😉

IMG_20240723_182436.jpg

jeszcze 1,5 tygonia i jestem

Opublikowano (edytowane)

będę z mężem, co z nim zrobię?

Możecie założyć klub dla swingersów, mąż sobie z banankową poradzi

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
MonteChristo napisał:

będę z mężem, co z nim zrobię?

o ciekawe

Opublikowano

@malaczarna u mnie jare wszystkie na oborniku. No plewy to sporo 

u mnie tam gdzie się dało zatrząść, jeszcze miałam pszenzyto krotkosłomiaste to słomy będę mieć mało

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

to nie moje klimaty

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacus napisał:

jedz przez kock tylko uwazaj bo tam czesto sie bija.. nie pytaj czasami o droge -oni znaja tylko jedna -do warszawy w jedna strone. i nigdy juz nie wracaja

Te...

Bogol z zadupia...

Po tobie ma kto przejadz schedę?

Jeszcze żadna z córek nie ma kandydata?

Kurna...takie majętne, a wnuków nie widać 🤔

26 minut temu, Belaruss820 napisał:

Kurna...

Przynajmniej jeden napisał ....plony ...a nie 8 z ha , bo susza ..

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Może przez smoka?

Nie wiem, ale wyraźnie jakaś bojaźń go wygania..

Nie każdy by miał tyle sił autokarem spierdzielac z miejsca zamieszkania ..

Powinno się mu jakoś pomóc...nie powinien tak uciekać przed ....sobą...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Te...

Bogol z zadupia...

Po tobie ma kto przejadz schedę?

Jeszcze żadna z córek nie ma kandydata?

Kurna...takie majętne, a wnuków nie widać 🤔

Kurna...

Przynajmniej jeden napisał ....plony ...a nie 8 z ha , bo susza ..

Nie wiem, ale wyraźnie jakaś bojaźń go wygania..

Nie każdy by miał tyle sił autokarem spierdzielac z miejsca zamieszkania ..

Powinno się mu jakoś pomóc...nie powinien tak uciekać przed ....sobą...

Nie wstydzę się pisać prawdy. Kolega co mi belowal mówił że też tragedia u niego w jarych,pszenżyto 4t/ha ale pszenica sypnęła 7t/ha

• Like 1
Opublikowano

Nie wstydzę się pisać prawdy. Kolega co mi belowal mówił że też tragedia u niego w jarych,pszenżyto 4t/ha ale pszenica sypnęła 7t/ha

No i doceniam.

Nudzą mnie już te przechwałki u niektórych.

1000 mtg zetorem, 8 ton zbiór, bo susza...

Na co te bzdury komu??

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

No i doceniam.

Nudzą mnie już te przechwałki u niektórych.

1000 mtg zetorem, 8 ton zbiór, bo susza...

Na co te bzdury komu??

ile najwięcej pszenicy nakosiłeś z ha?

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wiesz, dużo zależy od stanowiska, u siebie widzę że w tym roku najlepszy plon na takich sredniakach, tam gdzie piach to wysuszyło, ale tam gdzie mokro to czy jare czy ozime z wiosny też dostało po tyłku ... Przymrozków też u mnie jakiś dużych nie było a to też ma wpływ na plonowanie.

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v