Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Miała ale jemu się zdawało że za bardzo piłuje i zanim się dobrze wyświetliło to już kazał zmieniać

Jakiś senior 60+ uczył czy co ...

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A nie wiedziałem że gorzej z ABS. 

U mnie już był. Czasami zerkne jaki bieg jest.

Więcej kombinacji jest w wersji z ABS. Patrzyłem ale sporo z tym kombinacji, a i już się przyzwyczaiłem że nie ma tego wskaźnika. Wystarczy uchwyt na telefon na kierownicy ;) może gdyby jakiś fajny uchwyt żeby to umieścić obok wskaźnika prędkości ktoś wydrukował na drukarce 3D to bym się zastanowił. Uchwyt na telefon też bym wolał nad obrotomierzem ale nie ma takiego ... A na taki na kierownicy trochę niewygodnie zerkać w czasie jazdy.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

Emerytowany policjant. Coś koło 50 

To ja jeździłem z takim jak ty aby 3h, bo zapisali mi 3 różnych instruktorów na poczatku żebym sobie zdecydował z kim mi się najlepiej jeździ, a potem już 20h z takim co uczył czegoś więcej niż jak zdać egzamin. Na łuku mi wogole o jakiś słupkach nie opowiadał, powiedział "masz lusterka i jeździj, masz się nauczyć jeździć a nie kręcić kierownica jak widzisz jakieś słupki"xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Właśnie o to chodzi żeby jednak ten zakręt bokiem pokonać 

Po pierwsze to trzeba potrafić. Po drugie, taki, który to potrafi raczej nie będzie tego robił w ruchu drogowym. Po trzecie taki, co nie potrafi, a tak robi, wcześniej czy później się rozbije. I oby tylko nikomu poza sobą samym krzywdy nie zrobił 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, superfarmer02 napisał:

Miała ale jemu się zdawało że za bardzo piłuje i zanim się dobrze wyświetliło to już kazał zmieniać

Dbał pewno lepiej jak o żonę. Pod kocem może nawet trzymał 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Po pierwsze to trzeba potrafić. Po drugie, taki, który to potrafi raczej nie będzie tego robił w ruchu drogowym. Po trzecie taki, co nie potrafi, a tak robi, wcześniej czy później się rozbije. I oby tylko nikomu poza sobą samym krzywdy nie zrobił 

Oj Maniek mógłbyś się zdziwić co do niektórych. Tu trzeba odwagi i ciut rozumu. W każdym aspekcie życia ten co nie potrafi no to nie potrafi. 

• Haha 2
Opublikowano

Tu trzeba dużo rozumu. Wierz mi Mieciu, że bym się nie zdziwił. Dużo widziałem asów, co różne piruety i bączki kręcili, a potem płakali...

Przeszedłem takie, powiedzmy dodatkowe, szkolenie, mając już prawo jazdy od ładnych paru lat. Początek tego szkolenia to była pozycja za kierownicą. I to wcale nie jest rzecz powszechnie oczywista🤷...

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To ja jeździłem z takim jak ty aby 3h, bo zapisali mi 3 różnych instruktorów na poczatku żebym sobie zdecydował z kim mi się najlepiej jeździ, a potem już 20h z takim co uczył czegoś więcej niż jak zdać egzamin. Na łuku mi wogole o jakiś słupkach nie opowiadał, powiedział "masz lusterka i jeździj, masz się nauczyć jeździć a nie kręcić kierownica jak widzisz jakieś słupki"xD

Mi łuk problemu nie sprawiał, prędzej czy później sam bym jakieś punkty orientacyjne sobie ustalił i i bez tego też bym dał radę. Najbardziej mnie stres zjadał 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Najbardziej mnie stres zjadał 

Stres na egzaminie to rzecz normalna, bardzo mało jest takich żeby się nie stresowali.

Na kursie 8 i inne manewry robiłem motocyklem bez problemu, a na egzaminie już tak fajnie nie było xD 8 i slalom szybki powtarzałem :)

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Tu trzeba dużo rozumu. Wierz mi Mieciu, że bym się nie zdziwił. Dużo widziałem asów, co różne piruety i bączki kręcili, a potem płakali...

Przeszedłem takie, powiedzmy dodatkowe, szkolenie, mając już prawo jazdy od ładnych paru lat. Początek tego szkolenia to była pozycja za kierownicą. I to wcale nie jest rzecz powszechnie oczywista🤷...

Dla mnie jest. Jak źle masz fotel ustawiony to niewiele i wózek Cię czeka. Takie te śmieszne latanie bokiem kilka razy tylek mi uratowało bo wiedziałem co zrobić a nie zamykać oczy i zaciskać ręce na kierownicy. W bmw miałem w opór szerokie koła założone żeby ładny spas był i kiedyś wracaliśmy z dyskoteki w 5 osób, zbyt szybko wszedłem w zakręt i koło zblokowało bo zacisnęło się z nadkolem. Udało się wyprowadzić auto a jedyne co usłyszałem to że mało kto jest tak głupi. Jak znasz swój samochód to niektóre sytuację jesteś w stanie przewidzieć a w niektórych sytuacjach wiesz jak się zachować bo wiesz jak auto reaguje. Nikogo nie zabiłem, nigdy nie miałem kolizji z mojej winy

5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Mi łuk problemu nie sprawiał, prędzej czy później sam bym jakieś punkty orientacyjne sobie ustalił i i bez tego też bym dał radę. Najbardziej mnie stres zjadał 

No ale jak się kiedy trafi jaka pryzma po łuku to wmiare będziesz ogarniał 

• Haha 1
Opublikowano

Odpowiednie ustawienie fotela ma zupełnie inny cel. Sprawdzę Cię Mieciu. Jak prawidłowo trzymać ręce na kierownicy?

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dla mnie jest. Jak źle masz fotel ustawiony to niewiele i wózek Cię czeka. Takie te śmieszne latanie bokiem kilka razy tylek mi uratowało bo wiedziałem co zrobić a nie zamykać oczy i zaciskać ręce na kierownicy. W bmw miałem w opór szerokie koła założone żeby ładny spas był i kiedyś wracaliśmy z dyskoteki w 5 osób, zbyt szybko wszedłem w zakręt i koło zblokowało bo zacisnęło się z nadkolem. Udało się wyprowadzić auto a jedyne co usłyszałem to że mało kto jest tak głupi. Jak znasz swój samochód to niektóre sytuację jesteś w stanie przewidzieć a w niektórych sytuacjach wiesz jak się zachować bo wiesz jak auto reaguje. Nikogo nie zabiłem, nigdy nie miałem kolizji z mojej winy

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Stres na egzaminie to rzecz normalna, bardzo mało jest takich żeby się nie stresowali.

Na kursie 8 i inne manewry robiłem motocyklem bez problemu, a na egzaminie już tak fajnie nie było xD 8 i slalom szybki powtarzałem :)

Na jazdach mi wystarczyła połowa godzin żeby wszystko opanować. Potem teoria dopiero za 3 zdałem i na jazdach przed praktyka mnie odcięło i połowy regól zapomniałem. Tu gościu miał dobre podejście bo pojechaliśmy na trasę trochę stres opadł i potem wszystko było ok. Egzamin za 1 tyle że przejazd kolejowy powtarzałem. Na t teoria za 1 praktyka też i to po 4 godzinach nauki bo to co w szkole było to nauką nazwać nie można 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jedna ręka oparta na kolanie, jeżeli lewa to na godzinie 7 a jeżeli prawa to na godzinie 5 xD

Zapewne jest to bardzo nie bezpieczne ale trzymając rękę tak jak mówisz jestem w stanie szybciej skręcić niż trzymając tak jak się powinno 

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Bardzo profesjonalnie.

Łosie to do Urzędu Marszałkowskiego, koła łowieckie się tym nie zajmuja

Pada śnieg jak to Zimą 

Łosie jak napisałem,  leśnictwo u nas ogarnia  .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v