Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dzwonil znajomy to mówił że chłopu raka wynaleźli a ten powiedział że leczyć się nie będzie i zawisł. 

Różnie to jest. Generalnie samobójstwa mają dwa rodzaje. Albo jest to proces długotrwały w psychice człowieka, który ma swoje etapy i może trwać latami. Albo jest to zachowanie dynamiczne podejmowane na skutek silnego stresu i traumy powodowanej jakimiś przeżyciami. O ile w tym drugim przypadku wszyscy później domyślają się lub znają te przyczyny, to w pierwszym zwykle jest zastanawianie dlaczego i często powtarzane "nie rozumiem, czego mu/jej brakowało, miał/miała przecież wszystko"...

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Bo I co leczenie by dało

U nas zaczął się leczyć i to samo zrobił 

Kumpel teraz w sobotę na badaniach był bo mu podejrzewali ale nic nie ma. Wet za to jakimś cienkim głosem zaczął mówić a jego stary na raka prostaty zszedł. 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Różnie to jest. Generalnie samobójstwa mają dwa rodzaje. Albo jest to proces długotrwały w psychice człowieka, który ma swoje etapy i może trwać latami. Albo jest to zachowanie dynamiczne podejmowane na skutek silnego stresu i traumy powodowanej jakimiś przeżyciami. O ile w tym drugim przypadku wszyscy później domyślają się lub znają te przyczyny, to w pierwszym zwykle jest zastanawianie dlaczego i często powtarzane "nie rozumiem, czego mu/jej brakowało, miał/miała przecież wszystko"...

Gadałem w niedzielę z tym znajomym co miał próbę a przed tą próbą mi się snił i płakał w tym śnie że on już nie daje rady, mówił że u facetów nie ma czegoś takiego jak depresja. Odpowiedzią jak komuś powiesz ze nie dajesz rady jest "idź pobiegaj" "napij się piwa" 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Rysiek zgrywa tylko obiboka. Normalnie zajmuje się gospodarstwem, nawet inwestuje, przy okazji ciągnąc socjal i podejrzewam że żyje lepiej od wielu tutejszych oporowców i hodowców bobu.

Tak, tak, można tak sobie tłumaczyć ... Agregat uprawowy za kilka tysięcy to inwestycja ??? Bez hydropaku bo z hydropakiem za drogi ... 3t jęczmienia z ha, rzeczywiście, na inwestuje z tego ... To jest wegetacja i próba do trwania do emerytury ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6465 napisał:

31 minut temu, wojtal24 napisał:

Tomek @6465 bylem u Ciebie "na wsi" na zniwach w niedziele

No weź nie wstawiaj tylko zdjęć bo się wyda jaka u nas bida. 🤗  A tu widzę że większość bogaczy.

jeszcze mam zdjęcie snopowiazalki z Ursusem 45 chyba. Ogólnie fajna impreza i byłem zdziwiony ze wstęp za darmo w Sierpcu trzeba płacić za wejście. I odziwo sporo znajomych z moich stron

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tak, tak, można tak sobie tłumaczyć ... Agregat uprawowy za kilka tysięcy to inwestycja ??? Bez hydropaku bo z hydropakiem za drogi ... 3t jęczmienia z ha, rzeczywiście, na inwestuje z tego ... To jest wegetacja i próba do trwania do emerytury ...

Sam jesteś bez hydropaku bobek

• Haha 9
Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Gadałem w niedzielę z tym znajomym co miał próbę a przed tą próbą mi się snił i płakał w tym śnie że on już nie daje rady, mówił że u facetów nie ma czegoś takiego jak depresja. Odpowiedzią jak komuś powiesz ze nie dajesz rady jest "idź pobiegaj" "napij się piwa"

No niestety męski świat twardy i okrutny. Kobiety bardziej potrafią się wzajemnie zrozumieć i wesprzeć 

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Kumpel teraz w sobotę na badaniach był bo mu podejrzewali ale nic nie ma. Wet za to jakimś cienkim głosem zaczął mówić a jego stary na raka prostaty zszedł. 

Chłopaki nie płaczą, chlopaki się wieszają 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, HF86 napisał:

Chłopaki nie płaczą, chlopaki się wieszają 

Albo inne sposoby. Jak sam się odpali to jeszcze nic ale jak pod jakąś ciężarówkę na czołówkę pójdzie to i postronny człowiek cierpi

Gorąc dziś 

20240716_102245.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna.. 

znowu alerty...

Znowu ma przecież dolać ... Chociaż, może nie doleje, bo przyszedł alert RCB xD a jak jest alert to nie pada xD

Opublikowano

Alert przyszedł czyli nici z deszczu. W sumie to teraz na tydzień nie potrzebny. By wykosił zboże i posprzątał trochę słomy co zamówione 😂😂

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Znowu ma przecież dolać ... Chociaż, może nie doleje, bo przyszedł alert RCB xD

Ostatnio jak Ci dopadało to nie przyszedł?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PAN88 napisał:

Alert przyszedł czyli nici z deszczu. W sumie to teraz na tydzień nie potrzebny. By wykosił zboże i posprzątał trochę słomy co zamówione 😂😂

Ostatnio jak Ci dopadało to nie przyszedł?

Przyszedł w środę i czwartek, a dolało z piątku na sobotę, wtedy alertu nie było ;) jak nie padało to były alerty, a jak wiało i lało to alertu nie było xD

• Like 1
Opublikowano

I dojechały utylizatory ziarka wszelakiego. 

Trzeba kończyć na dziś w tym zwierzyńcu i jechać. Coś dzisiaj wiankie pachnie i wypłatą 😁

20240716_101837.jpg

Opublikowano
36 minut temu, wojtal24 napisał:

na tym rzysku po prawej zaraz przy skręcie z 92

Mundre to? Przecież jak by od jakiegoś trabanta iskra poszła to... 

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Dobra, może i z hydropakiem, ale najtańszy wytwór garażowy na rynku ...

A to będzie inaczej drapał niż ten z najwyższej półki? 

9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Znowu ma przecież dolać ... Chociaż, może nie doleje, bo przyszedł alert RCB xD a jak jest alert to nie pada xD

Lepiej niech nie pada bo Bombaj wyruszył na drugi koniec miasta...

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, superfarmer02 napisał:

A to będzie inaczej drapał niż ten z najwyższej półki? 

Lepiej niech nie pada bo Bombaj wyruszył na drugi koniec miasta...

Drapał będzie tak samo, ale konstrukcja rwać się będzie dużo szybciej ... Raz kupiłem tylko wyrób marchewkopodobny Bomet, i więcej nie chcę widzieć tych tanich polskich maszyn na podwórku, te droższe sa ok na małe gospodarstwa, ale ta taniocha to aby postawić w garażu i pochwalic się że się ma, bo na pole to się nie nadaje. Jak się kupuje tanio to się kupuje dwa razy ... Jedyna zaletą tych tanich maszyn to cena, na tym kończą się ich zalety... Stal pewnie S235, póki stoi to w garażu to dobra maszyna, 2-3 lata i potrzebna będzie spawarka do serwisu takiej maszyny ...

No mogło by już nie padać, to może by jutro wyjechał, może obeschnie woda na polach... Na razie to gdzie lekki dołek to tak mokro że kombajn można utopić ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v