Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 10.07.2024 o 22:14, Qwazi napisał:

Eeee nieeee...niech se będzie...czasem się przydaje...w zeszłym roku że 3t łubinu odwiała, żeby Łukasz zasiać mógł...a propos @lukasz20 jak ten łubin 🤔

Przepraszam że teraz ale nie zaglądałem ostatnio na forum. No niestety mróz go na tyle osłabił, że poległ w suszy... przesiałem po deszczach i teraz będzie na przyoranie

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kubamako66 napisał:

pytałem o tęgo sequel będzie w Agro ters ale w tym roku coś gadali że słabo sypie i na razie zamówiłem Jurek i chyba jeszcze domowie aganos i te 2 odmiany posieje

wiem że sequel w agrotersie będzie a może to nie rok na niego bo mi px 141 też nie za bardzo i nie było różnicy czy z paczki czy z przyczepy. Jurka gdzie zamawiałeś?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, slawek74 napisał:

kurna ale leje🙆‍♂️

Sławomir, kto cię leje 🤔...i tak mocno, że aż ale🙆🤭

12 minut temu, lukasz20 napisał:

Przepraszam że teraz ale nie zaglądałem ostatnio na forum. No niestety mróz go na tyle osłabił, że poległ w suszy... przesiałem po deszczach i teraz będzie na przyoranie

Wiosna była kiepska na łubin...u wuja Rysia, to po przesianiu całkiem doopa

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Cena taka jak pisałeś a ja chyba już stary jestem i głuchy trochę 2020 brutto ale kasa za 3 dni

plon ledwo ponad 3t średni z 8ha i mocno zaniżyły mi działki gdzie woda na wiosnę była lhs i ta w Świerszczowie bo gleba ujowa a inwestować nie będę bo to dzierżawa i w dodatku działki na sprzedaż.

Jaki areał i cena za te działki? Czysta ciekawość. W tamtym tygodniu  ładowałem qq 30km od domu i człowiek mi opowiadał że miał kupić 6ha po 60tysiecy wydawało mu się drogo a ktoś podjechał i  dał pół miliona 😱

Padało coś od 7 jak wróciłem. Później sprawdzę ile. Teraz by może trochę pospał

Cena taka jak pisałeś a ja chyba już stary jestem i głuchy trochę 2020 brutto ale kasa za 3 dni

plon ledwo ponad 3t średni z 8ha i mocno zaniżyły mi działki gdzie woda na wiosnę była lhs i ta w Świerszczowie bo gleba ujowa a inwestować nie będę bo to dzierżawa i w dodatku działki na sprzedaż.

Jaki areał i cena za te działki? Czysta ciekawość. W tamtym tygodniu  ładowałem qq 30km od domu i człowiek mi opowiadał że miał kupić 6ha po 60tysiecy wydawało mu się drogo a ktoś podjechał i  dał pół miliona 😱

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Wiosna była kiepska na łubin...u wuja Rysia, to po przesianiu całkiem doopa

No ja czekałem na deszcz, pole wyglądało tragicznie ale się udało. 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, marulekk napisał:

Człowiek chce spać ale nie bo sąsiad młóci pszenżyto teraz, kto to widział aby w nocy kosić hałasować, ojj Duda weźmie się za to...

Trzeba było kibicować i modlić się aby chłop przed deszczem zdążył 

Opublikowano
2 minuty temu, PAN88 napisał:

pół miliona za ha? gościu sprzedawał 30ary za 80tysi

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Tera to nie musi

Mógł wczesniej

Wymłóci tym co masz u nich kosić, to nie będzie trzeba germańcem wyjeżdżać, będziesz mógł sobie spokojnie leżeć xD 

Przed chwilą, Andpol napisał:

pół miliona za ha? gościu sprzedawał 30ary za 80tysi

Pół melona za 6ha, czytaj uważnie ...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wymłóci tym co masz u nich kosić, to nie będzie trzeba germańcem wyjeżdżać, będziesz mógł sobie spokojnie leżeć xD 

Pół melona za 6ha, czytaj uważnie ...

Za rok czy dwa to będzie normalna cena

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Za rok czy dwa to będzie normalna cena

U nas w okolicy to już jest praktycznie normalna cena, 80k za ha nikogo nie dziwi ... Dlatego nie widzę sensu kupować nowych działek pod zboża, jedynie jak coś dolega już do moich i bym swoje powiększył ... Co innego koło domu gdzie mam nawadnianie i można robić warzywa czy truskawki, wtedy 2 dobre sezony i ziemia sama się spłaca ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Leszy napisał:

Już jest powszechna...

U mnie nie, ale może być większa bo biedy nie ma kilka nowych kombajnów się pojawiło 

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To kupuj póki jest jeszcze tanio ;) 

Co mam kupować jak nie ma nic do kupna, przy moim dziadek ma 60 ar raz mu wspomniałem czy by nie sprzedał to naskoczył na mnie on ma wnuki i one będą robić na tym polu 😅

Edytowane przez MonteChristo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v