Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

U mnie jeszcze kombajn nie odkryty 🤭 

A mój już przejrzany, przesmarowany, aby pogody czekać, pierwszy pszenżyto skoszę niż ty jęczmień ozimy xD 

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A mój już przejrzany, przesmarowany, aby pogody czekać, pierwszy pszenżyto skoszę niż ty jęczmień ozimy xD 

Mój też gotowy bo już był przejrzany we wrześniu  ,gapciu 😛 pół godziny tylko posmarować piwko wypić i w pole

A najpierw będę kosił pszenice 😜

Opublikowano

A najpierw będę kosił pszenice 😜

Jak ty zaczniesz kosić tą pszenicę to ja już pewnie będę miał słomę pod dachem znając twoje tempo działania xD 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Oj do teraz to już tam myszy sie może zalęgly w podajniku pochyłym..

Myszy jak myszy, raz mi się szczur władował, 10 łopatek na kłosowym było do wymiany ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak ty zaczniesz kosić tą pszenicę to ja już pewnie będę miał słomę pod dachem znając twoje tempo działania xD 

Mi się nie spieszy , słoma do hodowli lepsza taka skruszała , jakbym chciał to mogę w każdej chwili wyjeżdżać

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Oj do teraz to już tam myszy sie może zalęgly w podajniku pochyłym..

W centralnej Polsce mamy koty 😉

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano

A idę, mówię zajrzę na chwilę ale nic się tu nie zmieniło ....

U Ciebie też nic, cały czas myślisz zamiast robić ... Że pszenica czy pszenżyto stoi to normalne, ale jęczmień ozimy to już dawno powinieneś mieć w magazynie a nie na polu ...

Opublikowano
12 godzin temu, radekz200 napisał:

kurła Zbyszek teraz jak będę wymieniał ajfona to stary ci oddam bo zdjęcia tego kalkulatora są okropne 

Wiesz co...może w buty se wsadź tego srajfona...

Ładniejszy od tego nie będziesz, ale przynajmniej wyższy...😆

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

I dlatego PiS po tych aferach które wychodzą teraz na jaw traci poparcie xD mam nadzieję że Tuskowi się uda chociaż to i zamknie za kratami cała ta PiSowska zorganizowana grupę przestępczą ...

W jednym tusk miał rację, że będą zamykać, tylko obawiam się że siebie nie miał na myśli.  xD

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Tiaaa.

Bo Ty tak mówisz mmmmhmm

Nie można być jak chorągiewka na wietrze.

4 godziny temu, slavvek napisał:

Tak jak i PiS pozamykał wszystkich po aferach PO i okolitach. Gwiazdy tych afer brylują w PE. My nie ruszamy waszych, a wy nie ruszacie naszych. I tak to się kręci. A reszta to igrzyska.

Ani jednego nie zamkną, to ich wyborcy uwierzyli że będą zamykać, tylko kogo.

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v