Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Qwazi ale na proszkowym do handlarz wogóle nie chce brać 🤔 do chowu dla siebie to może być i proszkowe.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Michal2399 napisał:

@Qwazi  Jak byczek do sprzedania to daje mu mleko ,ale często do tego dokładam ,bo daje mu mleka w uj z 1,5 miesiąca lub i więcej. A handlarz da mi z 500-600zł. A jeszcze od biegunki szczepić i elektrolity.

Przepraszam. Coś mi się przywidziało, że to post Kwasia

Edytowane przez Kowalsky30
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Takie pomieszczenia mieć na byczki to można świat doganiać 🙂

Buduj...majątku to nie kosztuje...to nie dom 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Mam. Prawie nie używam.  Choć przechodzę od puszczania cieląt pod krowę na wiaderko to jeszcze mam jedną krowę która robi tylko za mamkę, bo będę ją sprzedawał i nie przejmuję się, że nie puści potem mleka przy dojeniu.

Co jeszcze jej nie sprzedałeś?

Nie wystawiałem nigdzie.

Guzik nie kasa za to, to i se wisi

Opublikowano
Przed chwilą, Michal2399 napisał:

@Qwazi ale na proszkowym do handlarz wogóle nie chce brać 🤔 do chowu dla siebie to może być i proszkowe.

Usiądź, przemyśl to, przeanalizuj, przelicz ...

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Michal2399 napisał:

@Qwazi  Jak byczek do sprzedania to daje mu mleko ,ale często do tego dokładam ,bo daje mu mleka w uj z 1,5 miesiąca lub i więcej. A handlarz da mi z 500-600zł. A jeszcze od biegunki szczepić i elektrolity.

To jak do sprzedania to kiego uja tyle czasu trzymasz? 10dni i dowidzenia.

• Like 1
Opublikowano

@artek27 Ale handlarz chcę ,żeby miał min 60-70 kg a po 10 dniach to on dopiero przechoruje biegunkę i wygląda wtedy słabo.

Opublikowano
7 minut temu, Michal2399 napisał:

@artek27 Ale handlarz chcę ,żeby miał min 60-70 kg a po 10 dniach to on dopiero przechoruje biegunkę i wygląda wtedy słabo.

Biegunka to wina gospodarza...cis robisz źle...a w zasadzie prawie wszystko🤷...

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Przede wszystkim nie przekarmiać

I kto to pisze🤷🤭

30 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Przepraszam. Coś mi się przywidziało, że to post Kwasia

No😡🤭

Opublikowano
Michal2399 napisał:

to może lepiej oddaj go zaraz po urodzeniu za darmo 🤔

Michal2399 napisał:

młotek masz w domu 🤔..... pierdyknij się w nogę aż ci spuchnie nie będzie już problemu z cielakiem...

12Pafnucy napisał:

Jak to biegunkę?

to takie żadkie gófno 🤭🤣 chyba szkoda czasu 😁

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 minutę temu, HF86 napisał:

To i ja może jeszcze kiedyś potomstwa więcej się dorobię 🤔

dziadzius machnął 3 dzieci po 60;) 

może sąsiad pomógł 😆😆

Łolek napisał:

47 minut temu, wojtal24 napisał:

miałem się odezwać co tam budujesz a już widać co to będzie?

Dom młodzieży 

Dom Młodzieży Wiejskiej?😆😆😆

kiedyś był Związek Młodzieży Wiejskiej

malaczarna napisał:

7 minut temu, Desperado napisał:

Albo dziadek był kasiasty, albo miał niezłego zaganiacza, albo babka urodą nie grzeszyła. Coś z tych trzech rzeczy jak 21 letnia wychodzi za 60- latka.

dziadek jak na wojenne czasy był bogatym wdowcem po sasiedzku. Z tego połaczenia mam działkę 7 ha... A że dzieci 3 strzelił to taki bonus. Babcia ładna była bardzo. Wiesz jaka bieda była w trakcie wojny? 

6 minut temu, Qwazi napisał:

Raczej tak. Chociaż u Przemka jest jedna i jej nie doi. Mam też taką LMxSM.. mniejsza niż te, ma teraz 2 tygodnie...ta nie będzie mlecznicą🤷

do opasu szkoda takiej. Fajny pyszczek ma

pewnie masz urodę po babci 👍👍👍

Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał:

teraz lepiej bez przewiew potrzebny. 34 stopnie

Oj tak🏊‍♂️

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

słońce komuś chyba przygrzało 🤔🤦

Raczej opary moczu z wpływającej Wisły do Bałtyku 🥸

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Przyjedziesz osobiście i jedną Ci sprzedam. Nawet se będziesz mógł wybrać 🤷

a kto Ci broni? zawijaj rękawy i do roboty. I też będziesz miał

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Właśnie tego nie rozumiem..

Może przez to że lubisz udawać kogoś innego niZ naprawdę jestes.

Nie zrobiłeś 300 w tym sezonie.

Liczysz chyba na oko...

Liczy całą dobe 24 godziny, niech będzie że z 13 razy jechał i ma 300 godzin 🤭

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Glupis.

Jakbyś chciał doganiać to byś zrobił miejsce dla 40 sztuk za 10-15 tysięcy. 

Ty jak konteno wiecznie wymówek szukasz.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Naucz się dochowywać cielaki...a wogóle, to mi się trochę "gryzie" to co Ty teraz piszesz🤔

Już kiedyś to wyliczyłem poglądowo...na 300 godz to trzeba popylać zdrowo

Jak na morze jeździ 30stka to nabije...

Opublikowano
Łolek napisał:

@wojtal24 no moja wiejska młodzież a skąd będą synowe to się zobaczy bo na razie nic nie wiem 

ważne żeby były. i były dobre do teściów

szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Właśnie tego nie rozumiem..

Może przez to że lubisz udawać kogoś innego niZ naprawdę jestes.

Nie zrobiłeś 300 w tym sezonie.

Liczysz chyba na oko...

Liczy całą dobe 24 godziny, niech będzie że z 13 razy jechał i ma 300 godzin 🤭

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Glupis.

Jakbyś chciał doganiać to byś zrobił miejsce dla 40 sztuk za 10-15 tysięcy. 

Ty jak konteno wiecznie wymówek szukasz.

no są tacy i co zrobisz

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

I data pierwszej rejestracji 

Data 1 rejestracji niepotrzebna

2 godziny temu, MonteChristo napisał:

Teraz dzidki nie wspierają wyvwaniły się, teraz są spotkania emerytów albo sanatoria

Teraz dzidki nie wspierają wycwaniły się, teraz są spotkania emerytów albo sanatoria

Teraz wnuczki wycwaniły się i chciałby wszystko mieć na tacy podane, a tu nima.

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał:

ważne żeby były. i były dobre do teściów

no są tacy i co zrobisz

Nic, tylko denerwuje tym że ciągle u wszystkich widzi pieniądze i wygody a sam tylko narzeka

Ja 3 albo 4 lata bydło pod gołym niebem trzymałem, budynek to wygoda dla człowieka, no i słomy mniej idzie.

• Like 1
Opublikowano

U mnie też wszystko zboże do sprzedania, sypie wszystko na magazyn,. W zeszłym roku nie było to dobra decyzja to może w tym będzie doba. Choć jak by obiecane dopłaty dali to warto było do maja przetrzymać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v