Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, HF86 napisał:

Głód mocno uczył pokory. Takie czasy były. 

I zależność finansowa utrzymywała te związki po grób. 

Wtedy tak, bo dzisiaj to by pewnie nie nadążył gachów z szafy wyganiać.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, slawek74 napisał:

daj skrinacgdzie tak pisalo...🙋‍♂️

Nie wie gdzie. Ja tu wszedłem gdy już była grubsza afera z jego rozwodem

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Wtedy tak, bo dzisiaj to by pewnie nie nadążył gachów z szafy wyganiać.  xD

Bo dzisiaj pójdźe do sądu i powie że była zaniedbywana. Jak chłop kretyn to odda jej pół majątku i paniusia zadowolona. Jak Jeszcze nie pracowała w czasie małżeństwa to I alimenty nie tylko na dzieci, ale i na jej utrzymanie. 

Kiedyś co najwyżej batów by dostała i poszła z goła d*pa z zaganiaczem 

I najczęściej nawet bez dzieci. o ile chłop był litościwy to wyszła żywa. 

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

Głód mocno uczył pokory. Takie czasy były. 

I zależność finansowa utrzymywała te związki po grób. 

We wsi jedna została młodą wdową, majster co jej dom murował postawił ultimatum albo mu zapłaci za robotę albo za niego wyjdzie. Że była bida to tak chłop miał 35 lat młodszą żonę

Opublikowano

starana zakupach a ja odpoczywam po spacerze.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jacuś cię czymś zaraził ... Na niego podobno wszystkie lecą xD Inwalida spod Krakowa tylko zabrał drewno do lasu😂

ty jako rogacz masz wieksze doswiadczenie z kobietami. poroze jak u medalisty znikad sie nie bierze.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Kłamiesz 

tobie ?? po co ?? my w innej lidze gramy..

lewart a cracovia- takie porownanie zebys zrozmial..

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

To jedź i sprawdź. 

@jacus dasz adres pafnucemu żeby sprawdził 🤣?

na moturze by dojechal ?? 

sasiada mam stamtad -by se pogadali 

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Tak to mają tylko na widok jacusia xD tyle młodszych na niego leci podobno a on bidulek sobie starsza wziął xD

od ciebie to nie wiem czy starsza.

tyle naklamales ze juz nkt nie wierzy w twoje bajki.

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

teraz lepiej bez przewiew potrzebny. 34 stopnie

dawaj nad morze-polowa tego jest 🤣

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

dziadzius machnął 3 dzieci po 60;) 

taki byl zywotny czy mial uczynnych sasiadow ??

56 minut temu, gregor1284 napisał:

Zawsze tak mówili ludzie których poprostu nie było stać na bmw

ja mam zetora..wiec wiesz..

54 minuty temu, 6465 napisał:

To już ci nie staje? Zostaw tą dziewczynę jak ją kochasz niech jeszcze coś użyje z życia. Z tobą to będzie mała jak z Piotrem pszczelarzem. 

na mnie za takie slowa doniosl od razu do administratora i 2 moderatorow.

wiec szykuj sie na urlop 3 tygodniowy 🤣

54 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jacuś to tylko Setra, Solaris itp xD

kawasaki,suzuki,  dla rogaczy zarezerwowane, w drzi autobusu sie nie zmieszcza.

41 minut temu, Desperado napisał:

Albo dziadek był kasiasty, albo miał niezłego zaganiacza, albo babka urodą nie grzeszyła. Coś z tych trzech rzeczy jak 21 letnia wychodzi za 60- latka.

albo polska bida..

Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

37 minut temu, slawek74 napisał:

daj skrinacgdzie tak pisalo...🙋‍♂️

Nie wie gdzie. Ja tu wszedłem gdy już była grubsza afera z jego rozwodem

ale przecież ty wszystko wiesz a jak nie wiesz to znajdziesz 🤔🤦

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Jak najbardziej. Rano dostał 4 i pierwszy raz nie latał za palcem tylko brykał, ale ociężały też nie był, czyli za dużo nie dostał. W południe też dostanie podobnie i wieczorem też

Opłaci się tyle dawać .Nie lepiej jakiś preparat mlekozastępczy i owies z otrębami 🤔.  W sumie preparat też kosztuje i od tego są chude ,ale raczej i tak taniej wychodzi🤨

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

po co ?

Właśnie tego nie rozumiem..

Może przez to że lubisz udawać kogoś innego niZ naprawdę jestes.

Nie zrobiłeś 300 w tym sezonie.

Liczysz chyba na oko...

Opublikowano
5 minut temu, Michal2399 napisał:

Opłaci się tyle dawać .Nie lepiej jakiś preparat mlekozastępczy i owies z otrębami 🤔.  W sumie preparat też kosztuje i od tego są chude ,ale raczej i tak taniej wychodzi🤨

Wywal te otręby, bo wiecznie będziesz miał chude cielaki...zwolennikiem preparatów mlekozastępczych też nie jestem🤷...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

To już ci nie staje? Zostaw tą dziewczynę jak ją kochasz niech jeszcze coś użyje z życia. Z tobą to będzie mała jak z Piotrem pszczelarzem. 

Ale on jest bogaty więc i tak znów by do niego wróciła .Pewnie rozejrzała się ,że pozostali kandydaci to gołodupcy.

Opublikowano
6 minut temu, Michal2399 napisał:

Opłaci, bo mleko tanie u nas a preparat drogi- to nie podlasie. Sąsiedzi co nie chowają krów a kupują czasem cielaki na mięso to pożal się Boże jak to wygląda na tych preparatach a jakie sraczki🙆

Opublikowano

@Qwazi  Jak byczek do sprzedania to daje mu mleko ,ale często do tego dokładam ,bo daje mu mleka w uj z 1,5 miesiąca lub i więcej. A handlarz da mi z 500-600zł. A jeszcze od biegunki szczepić i elektrolity.

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Właśnie tego nie rozumiem..

Może przez to że lubisz udawać kogoś innego niZ naprawdę jestes.

Nie zrobiłeś 300 w tym sezonie.

Liczysz chyba na oko...

Całą wiosnę by chyba musiał nie wysiadać... Ja tam nie wiem ile zrobiłem od wiosny... Nie zapisałem stanu licznika... Z 15 może będzie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Michal2399 napisał:

@Qwazi  Jak byczek do sprzedania to daje mu mleko ,ale często do tego dokładam ,bo daje mu mleka w uj z 1,5 miesiąca lub i więcej. A handlarz da mi z 500-600zł. A jeszcze od biegunki szczepić i elektrolity.

Naucz się dochowywać cielaki...a wogóle, to mi się trochę "gryzie" to co Ty teraz piszesz🤔

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie ma opcji żeby tyle zrobił.

Nie miał przy czym.

Już kiedyś to wyliczyłem poglądowo...na 300 godz to trzeba popylać zdrowo

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kowalsky nie chcesz dojarki.... kupić?

Mam. Prawie nie używam.  Choć przechodzę od puszczania cieląt pod krowę na wiaderko to jeszcze mam jedną krowę która robi tylko za mamkę, bo będę ją sprzedawał i nie przejmuję się, że nie puści potem mleka przy dojeniu.

Co jeszcze jej nie sprzedałeś?

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

🤔

Już kiedyś to wyliczyłem poglądowo...na 300 godz to trzeba popylać zdrowo

Nie mogę pojąć po co takie bzdury wypisuje.

Dzieci w przedszkolu może by mu uwierzyły 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v