Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MonteChristo napisał:

Przed chwilą, 6465 napisał:

Opryskiwacz, przyczepy, rozsiewacz. Dalej mam wymieniać?

Na 10 ha to przyczepa wystarczy, a nie przyczepy, na 10ha 400l spokojnie wystarczy

on już coś z 50ha chyba zbiera 🤔🤭

6465 napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

zboczysz parę km wbijaj 👍

A ja mogę? Jak będę do Pafnucego jechał?

mam taką wiatkę ze stołem i ławkami pod wiatką w cieniu 👍

coca colę się kupi 😉

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacor73 napisał:

Chyba, że to takie magystry po Collegium humanum🤫

A takich większość 🤷...

Porobili tytuły na uczelniach typu SKRC (skrócony kurs rwania czereśni), a potem płacz, że z wykształceniem wyższym zarabia najniższą krajową...a do czego więcej, oprócz robienia kawy, się nadaje, jeśli jego/ jej podstawowym obowiązkiem podczas studiów było terminowo wpłacać czesne🤷...

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

toć to już drewno 🤣🤣😲😲

co będziesz tym ścielił 🤔

Jakbym jakąś łąkę dorwał, to bym jeszcze kosił pierwszy pokos na niej. Nawet dla ściółki, ale wiem, że jałowizna to spokojnie zjada. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A takich większość 🤷...

Porobili tytuły na uczelniach typu SKRC (skrócony kurs rwania czereśni), a potem płacz, że z wykształceniem wyższym zarabia najniższą krajową...a do czego więcej, oprócz robienia kawy, się nadaje, jeśli jego/ jej podstawowym obowiązkiem podczas studiów było terminowo wpłacać czesne🤷...

No bo tak  jest jak zootechnicy zostają skarbnikami w gminach

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

W mojego wchodzi 500 kg  saletrzaku, saletry czy polifoski , 3p czwartym biegiem śmiga aż miło , przez dzień to mogę wysiać że hoho 

Ale zero  dokładności

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Jakbym jakąś łąkę dorwał, to bym jeszcze kosił pierwszy pokos na niej. Nawet dla ściółki, ale wiem, że jałowizna to spokojnie zjada. 

no wiadomo ...ale jakbym ja pokazał że takie coś kosze to byś mnie wyśmiał ....🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

W mojego wchodzi 500 kg  saletrzaku, saletry czy polifoski , 3p czwartym biegiem śmiga aż miło , przez dzień to mogę wysiać że hoho 

No i lux. Mi to tam nie przeszkadza. 

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Jakiej dokładności 🤔, idealnie zasiane 

Idealnie to możesz rsm zaaplikować

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

5 minut temu, 6465 napisał:

Darmowy nawóz to ja bym i lejkiem rozsiał 🤭

a w mój 1.5 tony a mogło by więcej 🤭😁

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Idealnie to możesz rsm zaaplikować

To prawda, ale takie rozsiewacz i tak mega dokładnie rozsiewa 

2 minuty temu, slawek74 napisał:

a w mój 1.5 tony a mogło by więcej 🤭😁

Na wyścigi nie sieje, mi wystarcza mały 

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jasiu kolega robi jaki operator na sprzęcie budowlanym to z wolnymi sobotami ma 8 tys 

u nas mniej więcej tyle ma automatyk w grupie serwisowej w firmie , też bez sobót ale 3 zmiany 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v