Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Raczej na czas dla syna i żony 

Żonę i syna ze sobą będzie ciągał...🤭

gregor1284 napisał:

15 minut temu, radekz200 napisał:

wim wim podam Ci nr subkonta do wpłaty 😂

przecież wiem że już wydzwaniasz do kverlanda 😂😂 zoba jaka to oszczędność paliwa w skali roku 😂😂

No i czymś zastawić by to pasowało 

belą słomy ...🤔

Opublikowano

Ja nie mam co zastawiać 🤷‍♂️🙋‍♂️

trzeba by może gdzie jechać kisiarkę jaką obejrzeć 🤔🤭

słomę to stosuję na podściółkę dla bydła albo drzwi zastawiam 🙋‍♂️😎

Opublikowano
HF86 napisał:

Myślisz zarabiać na podarowanych kamieniach i do robisz tylko wielkie Love?

Dobry taki kamien na walentynki, rocznicę ślubu, poznania, zaręczyn, wiadomo od kiedy ten ciężar nosi 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
54 minuty temu, HF86 napisał:

Łąki byś skosił, patrz jak porosło. Gdzieś za rzeką Twoje 

20240618_131623.jpg

Miałem pełno brzóz i zajumali wszystkie u mnie i 2 sąsiadów, tera ino dziury że do podziemnego świata można wpaść 🙄🙄🙄

Opublikowano
HF86 napisał:

To te krzaczyszcza Twoich ziomków. 

Teściu też tu niedaleko miał w tym kompleksie 

A takie ładne grube, prościutkie brzozy były i ani jednej nie ma i nie ja wycinał, tylko gałęzie zostały 😭😭😭😭

Opublikowano
50 minut temu, kris91 napisał:

A takie ładne grube, prościutkie brzozy były i ani jednej nie ma i nie ja wycinał, tylko gałęzie zostały 😭😭😭😭

Klemy poprawiłeś a ktoś w międzyczasie drzewa poprawiał 

Opublikowano
8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Sam robię u siebie 

30 dojnych i hala udojowa plus paszowóz i przemyślana obora z całą infrastrukturą był bym w stanie ogarnąć 

Do pierwszej choroby, zero życia poza ogonami.

Toć pies na łańcuchu ma więcej swobody🤫

• Like 3
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v