Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, lukasz20 napisał:

Przykład z mojej służby facet uderzył w tył rozrzutnika, stwierdzono zgon, jesień pora wieczorowa rozrzutnik bez oświetlenia. Już wieszali psy na chłopie, a okazało się że kierowcy samochodu pękł tętniak w mózgu i to było bezpośrednią przyczyną śmierci. Oczywiście rozrzutnik powinien mieć oświetlenie,  a jaką odpowiedzialność poniósł ten rolnik to nie wiem. 

Dobrze że yebnął w rozrzutnik, mógł w kogoś 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

tirowskie 🤔🤭

Bez mała. 255 miałem z delikatnym naciągiem w bwm to z ponad centymetr felga szersza niż taka od polskiego rozrzutnika 

14 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Już kuźwa przestać pier**lić w koło to samo 

Ooo tak 

Dlaczego bluzgasz zagorzały katoliku. Trzeba było nie konfidencic tylko po chłopsku się zachować 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

I w zakrętach trzeba się praktycznie zatrzymywać bo strach żeby się to nie przewróciło ... 

Tak,tak oooo tak tak ,nie wiem skąd ta ocena,dopiero się tu chwaliłeś że bezpiecznie jeździsz 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Łolek napisał:

Tak,tak oooo tak tak ,nie wiem skąd ta ocena,dopiero się tu chwaliłeś że bezpiecznie jeździsz 

Ale ja nie mam pseudoterenówki i to nie ja ją jechałem jako kierowca ;) 

Nie trzeba łamać przepisów aby poczuć różnicę w prowadzeniu auta ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Wymusił pierwszeństwo wyjeżdżając ze stacji benzynowej, dla mnie wszystko wiadomo ... Obowiązkowo od nowa badania i egzamin w takiej sytuacji.

Jaki młody, taki bezmyślny. Jeden pismak napisał i Ty mu bezgranicznie wierzysz, chłopie oni piszą dla klików, nie dla zawartości merytorycznej. Nie byłeś na miejscu, nie znasz sytuacji, to nie oceniaj !!!!

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Nie byłeś na miejscu, nie znasz sytuacji, to nie oceniaj !!!!

A znasz tą sytuację co potrącono 3 kobiety po jakimś festynie ? Okazało się że po ciemku przechodziły poza obszarem zabudowanym w miejscu niedozwolonym, ale to z kierowcy samochodu robili przestępcę bo miał parę punktów karnych na koncie ... Tylko panie jakoś zapomniały o OBOWIĄZKOWYCH elementach odblaskowych, kierowca nie miał nawet prawa ich zauważyć gdy z naprzeciwka jechał inny samochód częściowo go oślepiając.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ja sobie jeszcze chyba jaką ,,wuskę,, kupię by na pole pojechać ta wusk to przenośnia...

Tylko 3 kupuj,bo 4 z pola przypchasz 🤭

Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Na całym świecie tak się jeździ na motocyklach i nikomu nie przeszkadza, jedynie polskim januszom bo jak to łon stoi w korku a motocykl nie ... 

Dzięki motocyklowi do Kazimierza Dolnego dojechałem bez stania w korkach, będąc samochodem godzina w korku murowana ...

Tylko, że na całym świecie jakoś motocykliści potrafią i w korkach stać, a nie na siłę przepychać się między samochodami. Korek w Czechach na 30 minut stania, a dwaj za mną sobie spokojnie stoją i czekają.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A znasz tą sytuację co potrącono 3 kobiety po jakimś festynie ? Okazało się że po ciemku przechodziły poza obszarem zabudowanym w miejscu niedozwolonym, ale to z kierowcy samochodu robili przestępcę bo miał parę punktów karnych na koncie ... Tylko panie jakoś zapomniały o OBOWIĄZKOWYCH elementach odblaskowych, kierowca nie miał nawet prawa ich zauważyć gdy z naprzeciwka jechał inny samochód częściowo go oślepiając.

Ale kto zrobił z kierowcy przestępcę, media czy jest już po wyroku?

6 godzin temu, Andpol napisał:

Oj znajdzie się trochę baranków, byli chętni do płacenia po 20 monet za paliwo w imię pomocy dla ukrów, to do dziesięciny się znajdzie.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacor73 napisał:

Korek w Czechach na 30 minut stania, a dwaj za mną sobie spokojnie stoją i czekają.

Jak obładowani kuframi na turystykach to stali w korku, takim motocyklem nie jest łatwo się przeciskać. Prawie 300kg sam motocykl z kuframi, do tego bagaż, kierowca, może jeszcze pasażer i robi się prawie 500kg nad którym musisz zapanować. A lekki "naked" z kierowcą to 250-270kg, zupełnie inaczej się wtedy manewruje. Dołóż dwa aluminiowe kufry po bokach po 25cm szerokości każdy i zupełnie inaczej się będzie manewrować. Taki BMW GS ma DMC 470kg, a wiadomo że niektórzy jeżdżą nawet lekko przeciążeni, więc te 500kg jest realne, takim sprzętem i ja bym się nie przeciskał, co innego moim, gdy sam motocykl waży 220kg, razem ze mną 300kg, to się zupełnie inaczej manewruje.

Opublikowano
22 minuty temu, gregor1284 napisał:

Bez mała. 255 miałem z delikatnym naciągiem w bwm to z ponad centymetr felga szersza niż taka od polskiego rozrzutnika 

Dlaczego bluzgasz zagorzały katoliku. Trzeba było nie konfidencic tylko po chłopsku się zachować 

Nie zagorzały tylko normalny 

Następnym razem napisze publicznie do moderatora, nie będziesz miał okazji robić sobie układów poza forum 

• Haha 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a ja sobie jeszcze chyba jaką ,,wuskę,, kupię by na pole pojechać ta wusk to przenośnia...

Tylko 3 kupuj,bo 4 z pola przypchasz 🤭

jedna mi starczy 🤭😁

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak obładowani kuframi na turystykach to stali w korku, takim motocyklem nie jest łatwo się przeciskać. Prawie 300kg sam motocykl z kuframi, do tego bagaż, kierowca, może jeszcze pasażer i robi się prawie 500kg nad którym musisz zapanować. A lekki "naked" z kierowcą to 250-270kg, zupełnie inaczej się wtedy manewruje.

Nigdzie nie musieli się przeciskać, było wahadło i mogli spokojnie przejechać, ale najwidoczniej nie chcieli.

Tak, łatwo się manewruje, wystarczy, że osobówka będzie kogoś chciała wpuścić z boku, Ty nie zauważysz i gleba, oczywiście wina tego co włączał się do ruchu.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacor73 napisał:

Tak, łatwo się manewruje, wystarczy, że osobówka będzie kogoś chciała wpuścić z boku, Ty nie zauważysz i gleba, oczywiście wina tego co włączał się do ruchu.

Dlatego przeciskając się motocyklem trzeba bardzo uważać, zresztą zawsze na motocyklu trzeba uważać, bo tu nie chroni metalowa rama i warstwa blachy ... Tylko znowu jazda motocyklem uczy obserwowania drogi, przewidywania manewrów innych kierujących itp Każdy włączający się do ruchu lub przecinający twój pas to zagrożenie i obserwujesz go podwójnie, tak jeździ mądry kierowca, a głupi za***rdala 150 w zabudowanym i liczy na szczęście ...

Różnych mam znajomych jeżdżących na moto, z tych mądrych tylko jeden miał wypadek, ale wyszedł bez większych szkód, "tylko" połamana noga, z tych głupich to dwóch leży pod ziemią a jeden jest trwałym kaleką. Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba mądrze korzystać.

Opublikowano
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nie zagorzały tylko normalny 

Następnym razem napisze publicznie do moderatora, nie będziesz miał okazji robić sobie układów poza forum 

Toć Ty się publicznie przyznałeś.do tego.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Łolek napisał:

Czytając dzisiaj af można się dowiedzieć że motor to najlepszy środek transportu suvy się przewracają, dziadki do uśpienia  matko boso 🙆

Nie najlepszy ale ma swoje zalety, SUVy się nie przewracają ale prowadzą się wg mnie mniej pewnie a dziadków nie chce usypiać, tylko sprawdzać regularnie ich predyspozycje to prowadzenia auta aby nie stanowili zagrożenia dla innych uczestników ruchu drogowego. Ale jak ktoś lubi wyolbrzymiać to tak wychodzi ...jak ktoś ma problem z wzrokiem to wbić mu specjalny kod w prawo jazdy aby musiał jeździć w okularach, nie trzeba od razu prawa jazdy zabierać. W ten sposób policja będzie mogła egzekwować od takiej osoby starszej okulary do jazdy i zmusić taką osobę do jazdy w nich. Prawo jazdy robione jak miał 20 lat , wzrok sokoli,a teraz nie widzi a może jeździć bez okularów, to jest ok ?

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v