Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Zwykły dwuspad na oborze, demontaż starego prawie 8tys

@HF86  to nie śmieszne, cóż mam począć? 😅

Ja teraz na domu za dach 200metry z tzw. kukułkami za samą robote zapłaciłem 13tyś.

Bylo jeszcze dwóch do wyceny to jeden powiedział 16tyś i do dzisiaj nie przyszedł a drugi powiedział 25tyś za tą samą robote 

Edytowane przez artek27
Opublikowano
Baks00 napisał:

Nie zazdroszczę

Tragedii nie było, najgorszy początek był 😅

artek27 napisał:

Ja teraz na domu za dach 200metry z tzw. kukułkami za samą robote zapłaciłem 13tyś. Bylo jeszcze dwóch do wyceny to jeden powiedział 16tyś i do dzisiaj nie przyszedł a drugi powiedział 25tyś za tą samą robote

Iiiiillllle? 😳😳😳 sporo skosić coś chcą 🤔

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, artek27 napisał:

Ja teraz na domu za dach 200metry z tzw. kukułkami za samą robote zapłaciłem 13tyś.

Bylo jeszcze dwóch do wyceny to jeden powiedział 16tyś i do dzisiaj nie przyszedł a drugi powiedział 25tyś za tą samą robote 

Zapytam tutaj...jak źrebak?

Nie odpisuj w cenach mleka, żeby tam fochów nie mieli, że nie na temat

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Znasz jakieś sposoby na lisa ? Bo porwał mi kurę i poturbował koguta . 

Boje się że przyjdzie jeszcze. Do sądu przeskakują niektóre kury i pewnie lis się zaczaił 

Taka pułapka 300zł kosztuje,wkładasz rybę on tam wchodzi i się zamyka,bardzo skuteczna.

• Like 1
Opublikowano
38 minut temu, radekz200 napisał:

chcesz nr do dobrych fachowców?

Daj. 

Ale co mi z tego jak i tak na już nie przyjdą. 

Wolałbym samotnego wilka co ma pojęcie, wtedy bym zaoszczędził 70tysi 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

@12Pafnucy Owies ozimy, siany koło 20.09.

20240603_142616.jpg

Dobrze wygląda.

Mam ochotę też gdzieś z ha posiać.

No ale cóż nas bywa zimniej....w zimie...

W tym sezonie u nas nie każdy przezimował.

Delikatny...na mrozy...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Dobrze wygląda.

Delikatny...na mrozy...

W pszenicy posianej po owsie mam mieszankę pszenicy z owsem więc nie ma się co martwić siej

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Zapytam tutaj...jak źrebak?

Nie odpisuj w cenach mleka, żeby tam fochów nie mieli, że nie na temat

Nie widziałem ze tutaj napisałeś. Jutro tutaj wstawie zdjecie.

Opublikowano (edytowane)

3 minuty temu, artek27 napisał:

Nie widziałem ze tutaj napisałeś. Jutro tutaj wstawie zdjecie.

Ok. Najpierw w cenach mleka napisałem, bo zobaczyłem Twoje posty. A dopiero potem pomyślałem, że tamtejsi bywalcy mogą nie lubić innych zwierzaków niż krowy rasy HF, to dopisałem tutaj to a tamto zedytowalem. No nic, może nam Daniel przepuści, a jak nie to winę biorę na siebie😉

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał:

Znaczy co jacusia nam zaleje 🤭😁

On ma na pewno rowy odwodnienia fosy wszystko po kopane że go nie zaleje to nie bieda na wschodzie że 10 litry i się topimy w błocie

zdziwiony ?? nad wisla ?? w cywilizowanym kraju nawet  100 litrow nie robi wrazenia..

32 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Dobrze wygląda.

Delikatny...na mrozy...

a u nas snieg pada i nawet 3 dni po  -20 nie zrobilo zadnych szkod..

Opublikowano
33 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Dobrze wygląda.

Delikatny...na mrozy...

Ale też częściej bywa okrywa śnieżna. W tym roku ponoć ozimy przeżył w tych teoretycznie zimniejszych terenach bo był pod śniegiem, a zachód wymroziło

Opublikowano
47 minut temu, kris91 napisał:

Tragedii nie było, najgorszy początek był 😅

Iiiiillllle? 😳😳😳 sporo skosić coś chcą 🤔

Czują piniondz. 

3 minuty temu, Agrest napisał:

Ale też częściej bywa okrywa śnieżna. W tym roku ponoć ozimy przeżył w tych teoretycznie zimniejszych terenach bo był pod śniegiem, a zachód wymroziło

Taka zima że psienica jara w mieszance z jeczmieniem ozimym wyszła. 

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

No u nas różnie... Na ogół słabo.

Opublikowano

Nic dziwnego. Dziś praktycznie każda jara to przewódka. Siewałem w październiku i listopadzie jarą. Prawdopodobnie i w tym roku zasieję.

To chyba do -15⁰ bez okrywy wytrzymuje

Straszą mega ulewą, ale i front na radarze jest ogromny i powolny. U mnie jakiś ogon ma być o 8 rano i 16mm. Jak będzie zobaczymy.

Screenshot_20240603_220650_Chrome.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v