Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Azor07 napisał:

U mnie na Rumbie ,honey ,Tea,bardzo dużo owocu ,ale jak nie będzie deszczu to drobnica ,w honey sporo czerwonych ale drobne 

IMG_20240517_120125.jpg

Jak na to nie masz podlewania i nie popada to będzie sama drobnica ...

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, turtojs napisał:

i to się nazywa nie mieć klapek na oczu i być wgapionym tylko w rolnictwo i nic dookoła nie widzieć, brawo, w końcu ktoś kto myśli, żeby nie tylko grzebać w ziemi i narzekać 💪

Widzisz, do pieniędzy trzeba jakoś dojść. Lub wziąć kredyt i mieć z czego spłacać. 

Nazywasz inwestowanie w ziemię klapkami na oczach bo obrałeś sobie ścieżkę inwestycji w mieszkania. Ktoś inny powie że masz klapki na oczach bo tylko w mieszkania inwestujesz...

Dziś każdy jest mądrzejszy o ostatnie dwa lata kiedy to nastąpiła zmiana i ziemia może stać się ciężarem. Zobaczymy co będzie za kolejne dwa lata gdzie ludzi ubędzie, mieszkań nowych przybędzie a podatki i zielony ład rzucą kolejny milion pustostanów na rynek,  będących polisą na życie właściciela, który stwierdzi że pora się tego pozbyć.

Do tej pory dobrze kupiona ziemia była lepszą inwestycją niż mieszkanie. Bo przykładowo licząc mieszkanie za 500tys wynajęte po 2tys na czysto dawało 24tys.

Za te pieniądze jeśli ktoś kupił 10ha ziemi  mógł mieć przy niewielkim nakładzie pracy 25-30tys na czysto rocznie.

Teraz covid wojna i działania polityków sprawiły że trzeba dołożyć do interesu lub wyjść na zero.

Robi się głośno o nieruchomościach i nie wiadomo co się w głowach pojebom urodzi. Na razie tylko świadectwa energetyczne...

Dochodzi jeden ważny aspekt - trzeba robić to co się lubi a nie to co modne.

Opublikowano
20 minut temu, MonteChristo napisał:

U mnie nawet jak zleje i jest upał to przejdę się po lesie godzinę i znajdę jednego dwa, aco dopiero teraz 😅

58 sztuk niektóre dopiero wyłaziły. Jakieś 30 minut

Opublikowano
4 godziny temu, jacor73 napisał:

Umowa pomaga ale nie jest gwarantem odzyskania należności. Problem polega na tym, iż prawo bardziej chroni lokatora niż właściciela lokum, dochodzenie zgodnie z prawem, dopiero po 3 miesiącach, później sprawy sądowe ciągnące się w nieskończoność, a jak trafi się osoba z grupy chronionej, to lepiej się dogadać podobroci. 120 tys dłyugu, tylko za same media, żaden komornik nie był w stanie ściągnąć długu, a o odcięciu prądu, czy ogrzewnia, to można sobie pomażyć, ewentualnie narazić się na jeszcze większe koszta. Powiadasz odpowiednim ludziom? Coraz więcej cwaniaków chcących żyć cudzym kosztem.

Myślę, że nie z jednym byś wymiękł.

Ani jedne, ani drugie patafiany nie potrafią zadbać o prawo własności. 

Nie masz, nie stać, to wyspie....j bo jest moje i uj mnie obchodzi że będziesz pod mostem. 

Ale robiąc takie prawo 2 pl, to napompowany rynek nieruchomości leży i kwiczy, a developerzy z zagranicznych konsorcjów, by się zapłakali w mankiet rządowy 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, turtojs napisał:

i to się nazywa nie mieć klapek na oczu i być wgapionym tylko w rolnictwo i nic dookoła nie widzieć, brawo, w końcu ktoś kto myśli, żeby nie tylko grzebać w ziemi i narzekać 💪

Tylko najpierw z ziemi wygrzebał żeby mieszkania kupić 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał:

kontento jakbyś był podlaskim krowiarzem to jaką byś se kupił kosiarkę?

Ja bym wziął uslugę 

Opublikowano
22 minuty temu, konteno napisał:

co ty tam wozisz na tym siodełku że takie POpękane obicie ? 

myjke już wybrałaś? jak masz wątpliwości to poczytaj i popytaj w temacie na forum   https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic979640-4200.html ale że w większości profesjonalni użytkownicy to byle czego nie polecają 

Chyba karcher. To szwagrowy rower to nie wiem co się mu stało.

29 minut temu, Strongman napisał:

A nie boisz się tak sama po lesie chodzić 

Sama nie byłam. Eh mąż się nie cieszy z grzybkow. Tylko jęknął że znowu się zaczyna.

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał:

Chyba karcher. To szwagrowy rower to nie wiem co się mu stało.

Sama nie byłam. Eh mąż się nie cieszy z grzybkow. Tylko jęknął że znowu się zaczyna.

Bo maż wolał by bardziej żebyś się jego grzybkiem zainteresowała bardziej.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v