Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, niesamowity90 napisał:

Tyle piję że nawet na majstra nie było stać, sam położyłem. To i takie nierówne, jak rolnik wziął położył 

Mój bogaty wujek na stwierdzenie że on wszystko umie odpowiedział że bieda wszystkiego nauczy

To płytka czy styropian?

• Like 3
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Według mnie, przepływomierz się nie dogaduje ze sterownikiem. Na postoju możesz mu symulacje z jakąś stała prędkościa np 6km/h zrobić ?

Mów do mnie jeszcze😁

Proszę smoka, to nie moja epoka🤭

Komp muller spraydos.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

W pierwszy dzien jak ruszylismy to kurde bajka, na poprzeczniakach rozłącza, łańcuchow nie trzeba przekładać żeby dawkę ustawić no liga w uj. Kolega wszedł na nockę i o 23 dzwoni że stoi jedna sekcja.... Więc tak, od początku 🤭 po jakiś 30 ha się zaczęło

Ile taki jeden silnik? Drugi raz jaką firmę byś kupił?

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Wiem. Drogo mnie kosztowało stwierdzenie tego i co dwa dni cierpię

a no nie wiem. A tej k**wy nie znajdę...

8 lat po budowie? I to chłop który dla mnie jak ojciec, a ja dla niego jak syn?

Panie, tu kompiuter widzi że ty szybciej, to łun wincyj coby wydążyć😁

8 lat to trochę późno jakby. 

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

Unijny... 

3 tysiąc dobija temu co nim jeżdżę. Od nowego tylko dwóch operatorów, ramki od kółek dociskowych od buraka i rzepaku już wymieniane raz, przed tym sezonem tulejowane. Zrobiliśmy nim narazie ledwo 500 ha i na nowo się luzy zrobiły...

5 sezonów, aut i nowy...one naprawdę są dość słabe jeśli chodzi o jakość materiału. Po tych 5 sezonach trzeba przy takim posiedzieć...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

8 lat to trochę późno jakby. 

Eeee,toto dla dzieci zabawa, mało groźna. 

U mnie wiedzą, że mam zniżkę na koparkę i zaufanego człowieka, a i ziemi nie brakuję na taki prace jakby coś 🤭

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

5 sezonów, aut i nowy...one naprawdę są dość słabe jeśli chodzi o jakość materiału. Po tych 5 sezonach trzeba przy takim posiedzieć...

Ale za to części dość drogie 🤣

7 minut temu, Mateusz1q napisał:

Ile taki jeden silnik? Drugi raz jaką firmę byś kupił?

Drugi raz bym chciał na Majorkę wyjechać bo kiedyś już też chciałem 🤭🤭

Ja tylko biednym operatorem i serwisantem tego cudu jestem. Nie mnie wybierać siewniki. Co najwyżej mogę w takich z mojego rocznika wybierać 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ale za to części dość drogie 🤣

Drugi raz bym chciał na Majorkę wyjechać bo kiedyś już też chciałem 🤭🤭

Ja tylko biednym operatorem i serwisantem tego cudu jestem. Nie mnie wybierać siewniki. Co najwyżej mogę w takich z mojego rocznika wybierać 🤷

Zaiste, dziany gość jak w tak młodych maszynach gustować może...😁

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Mów do mnie jeszcze😁

Proszę smoka, to nie moja epoka🤭

Komp muller spraydos.

Spróbuję się coś dowiedzieć i dam ci znać 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Zaiste, dziany gość jak w tak młodych maszynach gustować może...😁

Punktowy 4 rzędowy prawie 30 letni to nie są jakieś wielkie pieniądze 🤭 

To by było na moją skale i tak aż nadto. Znajomy teraz kvernelanda 8 rzędowego kupił, 330 tys... 

Opublikowano

Dziś jechałem za jd z 8 rzędowym  siewnikiem. Ależ bydlę. Plus podsiewacz hrosche na przenim tuz. Leciał 50km/h po wertepach, a ja za nim bo 1000l ON na osobòwce miałem🤭

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Dziś jechałem za jd z 8 rzędowym  siewnikiem. Ależ bydlę. Plus podsiewacz hrosche na przenim tuz. Leciał 50km/h po wertepach, a ja za nim bo 1000l ON na osobòwce miałem🤭

To jakiś poważny zawodnik, ja się toczył za Fendem z 6 rzędowym. Nawet kierunku nie puścił.

Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

Spróbuję się coś dowiedzieć i dam ci znać 

Punktowy 4 rzędowy prawie 30 letni to nie są jakieś wielkie pieniądze 🤭 

To by było na moją skale i tak aż nadto. Znajomy teraz kvernelanda 8 rzędowego kupił, 330 tys... 

Doświadczenie masz, nowy to trzeba usługi jechać, u nas 3/4 co usługi robi to dostali 50% dofinansowania na rozwój usług to tak sobie można gospodarzyć 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, farmtrac8244 napisał:

To jakiś poważny zawodnik, ja się toczył za Fendem z 6 rzędowym. Nawet kierunku nie puścił.

Noo,wyprzedziłem go jadąc na stację, zatankowałem 1000l i na powrocie też za nim jechałem. 🤭 usługa siewu pewno kosztu dojazdu nie pokryła, 

Opublikowano
Agrest napisał:

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak tylko dla ciekawości...

Ty wierzysz w gusła, uroki???

No niby nie, ale weź przeanalizuj co napisałem. Kto i po co to robi?? To nie jeden taki przypadek. Nawet pod oknem jakieś jajo znalazłem i nie od swoich kur...

Ty tak poważnie. bo jak przeczytałem tego posta o jajach i kupię w spodniach to myślałem że po dobrej imprezie jesteś.

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Fynd to coś więcej i można bez kierunku 😜

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Wstawać usery 

Wstało się ,i już kawke kończę 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Się sieje się 

IMG20240505061437.jpg

o, niedzielna praca. ciekawe co się spindoli

czego osobiście nie życzę, jakby co. żeby mnie tu zaraz który do szeptuchy nie wysyłał 🤣

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

Uważaj żeby Tobie Bazyli fujarek nie zaczarował 

aleś trafił. to właśnie on był organistą przede mną. obym i bycia bazyliszkiem nie przejął... ☹️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v