Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Kowalsky30 napisał:

No bo światopoglądowo i ideowo mi pasujesz niemalże w 100%. Podobnie Desperado, może nie 100, ale w 95% . Tyle, że za jego kazaniami nie idą czyny🤷‍♂️ Ale w agrorandce to serio mógłbyś się więcej udzielać😗

Coś jest w tym...światopoglądzie🤔

Opublikowano
Przed chwilą, marulekk napisał:

kosiarka dyskowa Fella to dobre to czy kupa

Jeśli na szesciokątnym wałku napędzającym przekładnie kątowe, to nawet na to nie spoglądaj...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No jak to możliwe? 

przewkroczyłem  próg i kwalifikuje się na srednie dofinansowwanie i jeszzce musiałbym dopłacić 50k  to ja ich pier**le

wyliczyli że 15 cm styropianu i piec na pellet 

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
19 minut temu, marulekk napisał:

sieć zapchana a od lipca podwyżki prądu :D 

Dla PGE fotowoltaika nie potrzebna. 

To tylko problem. 

Lepiej dać w sieć pod maxa i kasę brać, jak zaglądać w pogodę i piece dusić, bo ktoś chce prądu sprzedać, dostawcy prądu 🤫

Opublikowano

to do tauronu sie przeniescie 🤣..

5 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Mam to gdzieś gdzie jest fabryka, interesuje mnie jakość towaru a nie miejsce produkcji ...

Jak tam Jacuś, co dzisiaj na obiad, bo kobita rosół z kuraka ugotowała ;) Miał być wczoraj, ale pojechaliśmy na moto do Kazimierza i kurak był dzisiaj ;) 

ja mam urlop wiec stara gotuje- zurek z biala kielbasa.

nie dajesz wolowiny ?? bez tego to smak ma ciulowy.

5 godzin temu, Qwazi napisał:

Trafiłeś w sedno...

Ło Panie, tak wczas🙆...

jak wczas-poludnie jest.. po poludniu udalo sie kawalek jeczmienia zasiac..

4 godziny temu, marulekk napisał:

To już cię jakiś klient naciągnął z firmy czyste  powietrze lżyczę zdrowia szczęścia 

A tak nawiasem pytając się jaki dochód ci wreszcie wyszedł , pmusisz mieć na siebie pewnie z dwa hektary i 10 osób w chałupie zameldowanych że masz 100%

To już cię jakiś klient naciągnął z firmy czyste  powietrze lżyczę zdrowia szczęścia 

A tak nawiasem pytając się jaki dochód ci wreszcie wyszedł , ppmusisz mieć na siebie pewnie z dwa hektary i 10 osób w chałupie zameldowanych że masz 100%

on przeciez bredzi- nie ma takiego dofinansowania.. chyba ze na audyt czy pomiary-nie wiem czy sa obowiazkowe.

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

....tak se jem...i setak myślę....

@jacus, ile ha owsu posiales, łubinu ile?

Ja tak....z ciekawości.. godziny liczę ...

lubinu na razie zero - zaby se plywaja . nie ma pospiechu..tyle wody to nie bylo od powodzi 2010.

owsa-zasialem wszystko co mialem w planach a nawet wiecej -bo miedza na jednym polu zrobila sie ruchoma.

pamietasz taka piosenke ?? 

nie licze godzin i lat ??

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

To ile tych kont miałem? 

Ty i podstawy to oksymoron, o ile wiesz co to takiego. Jednego zrozumieć nie mogę - wiem, że jestem szurnięty i się z tym nie kryję ale bycie takim kimś i wmawianie innym, że się jest normalnym to naturalne nie jest... 

Uprawione, zasiane, jutro na 15 sadzarka.

sam juz nie pamietasz ile miales ??

ja jestem normalny i z tym tez sie nie kryje-wale kazdemu prawde prosto w oczy..

glupkowi pisze ze jest glupkiem, debilowi ze debilem ,ciemnocie ze jest ciemnota..

jesli to nie jest normlane -to ja wymiekam.

47 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Serio serio. Gdyby mi się chciało chodzić na wybory to bym zagłosował na ciebie

Ale załatwiłem jednego kandydata na wójta- wyglądało, że murowanego faworyta. Miał swoją grupę na fb i strasznie dbał o swój wizerunek. No to mu wytknąłem pewną sprawę. Zachował fason ale wyczułem, że się mocno poirytował i nie myliłem się- na drugi dzień mnie zablokował. To ja od razu na spotted wszystko opisałem i nie omieszkałem się poskarżyć na blokadę . Nie minęło kilka minut odpisał wszystko przekręcając, no to go od razu skontrowałem, a ten chyba zadzwonił do moderatora bo to jego kolega i post znikł. Mam nadzieję, że sporo ludków przeczytało. Kurła 7 głosów mu brakło do drugiej tury😂

mnie pani wojt juz dawno zablokowala-za to samo co tutaj pisze  czyli prawde prosto woczy .

jednemu z burmistrzow wystarczyl 1 glos zeby wygral w pierwszej turze...

26 minut temu, marulekk napisał:

qrła to ja mniej mam i mi 100% niewyliczyli, banda oszustów pisowskich 

on pisze glupoty..

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

glupkowi pisze ze jest glupkiem, debilowi ze debilem ,ciemnocie ze jest ciemnota..

Pojęcia względne...zależy jaka jest Twoja definicja głupka, debila i ciemnoty🤷...i jak się ona ma do powszechnie przyjętej...

4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jak używka zachodnia to szukaj Krone Claasa Pottingera, ewentualnie Vicona ale części koszmarnie drogie.

Krone i Claas też drogie w naprawach...

Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jest pełno zamienników i mają prostą budowe. Claas ma najmocniejszą konstrukcje ale jest ciężki i ciężko idzie.

Nie wiem, nie miałem. Za to mogę Ci napisać, że jeden nóż do Vicona to koszt 1,50zł a śruba mocująca 2,2 zł. Tyle zapłaciłem jesienią. Płozy widzialem w granicach 500 zł, a dyski 700 (a to dysk na 3 noże). Do Classa jest drożej. Te elementy są najtańsze do Kuhna, bo płoza 200 z haczykiem, a dysk ok 300...

Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał:

Pojęcia względne...zależy jaka jest Twoja definicja głupka, debila i ciemnoty🤷...

wszyscy co mają więcej rozumu i dorobku jak on ...czyli generalnie każdy średnio rozgarnięty i powyżej 3 ha 🤣🤣🤣🤣🤣

jego pisanie to tyle znaczy co Ignacy czyli gowno 🤣

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

jak po swietach ogarek ?? wnuki wybawiles ??? psychiatre zaliczyles ?? tabletki wziete ??

Jacuś częściowo mnie zaskoczyłeś...spodziewałem się riposty w stylu "w domu wszyscy zdrowi?"...😞

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v