Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bananek napisał:

chłopacy, chłopacy!!!! ma któryś może wzmacnianą pompę hydrauliczną w ciapku? warto dać dwa razy tyle co za zwykłą? chodzi o tucholę

Ja mam. Jaką masz na myśli bo jest więcej niż jedna? 24 l czy 32?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Qwazi napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

chłopacy, chłopacy!!!! ma któryś może wzmacnianą pompę hydrauliczną w ciapku? warto dać dwa razy tyle co za zwykłą? chodzi o tucholę

Ja mam. Jaką masz na myśli bo jest więcej niż jedna? 24 l czy 32?

32

Opublikowano

Michał warto pod warunkiem, że wyrzucisz oryginalny rozdzielacz. Jeśli nie wyrzucisz będzie dławił przepływ i skracał życie pompy, a wielkiej różnicy nie zrobi, jeśli chodzi o pracę. Przy 24 litrowej będzie chodzić na oryginalnym rozdzielaczu. Miałem 24l teraz mam 32

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Michał warto pod warunkiem, że wyrzucisz oryginalny rozdzielacz. Jeśli nie wyrzucisz będzie dławił przepływ i skracał życie pompy, a wielkiej różnicy nie zrobi, jeśli chodzi o pracę. Przy 24 litrowej będzie chodzić na oryginalnym rozdzielaczu. Miałem 24l teraz mam 32

ja mam zrobione tak, że z pompy idzie olej najpierw na rozdzielacz trzysekcyjny do ładowacza, potem powrót z rozdzielacza idzie na zasilanie rozdzielacza podnośnika.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak tam zdrówko? 

+1°C 

Lepiej nie mówić

, najlepszy na rany jest sok piź.... 😉

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

ten pod siedzeniem tak dławi?

Tak, bo jego przepływ wynosi 18l plus zapas konstrukcyjny, czyli ok 22. Ale teraz to już wszystko wiesz😉

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Tak, bo jego przepływ wynosi 18l plus zapas konstrukcyjny, czyli ok 22. Ale teraz to już wszystko wiesz😉

Jak tam wyprawa wczorajsza 

Opublikowano

Lipa. Opierdzieliłem gościa jeszcze, bo pytałem o pewne rzeczy, to powiedział, że ok, a było dno. Tyle, że se z sąsiadem pobajerzylim. A już dawno tyle nie gadaliśmy 

Opublikowano

ale jaja slonce od rana-pewnie bedzie lalo ..

11 godzin temu, witejus napisał:

Dojeżdżasz traktorem do roboty?

ja nie z kieleckiego..

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

...że prawdę napisałem?

No nie sądzę...🤭

w goralskich kategoriach to -gowno prowda..

spotykamy sie w lipcu nad baltykiem ??  pogadamy ,zdjecia poogladamy..... ja ma corke ,ty syna. rocznik chyba ten sam 06 ??

11 godzin temu, Buszmen11 napisał:

Na jednej z kart małopolskiej bajachny spisanej przez tegoż wieszcza.

Pamiętam jak siuntką jednego roku zrobiłem 180 mtg w prasie to przez 3 tyg w żniwa jeździła od 8 do 22. 

kiedys tak kosiarka nieuzytki kosilem . moze nie tyle godzin dziennie ale dluzej..

najsmieszniejsze jest to ze wy myslicie ze wam bajki bajki opowiadam nieroby.. ja -wam... 😂

nie w tej lidze gramy..po co was -tu wpisz dowolne obrazliwe slowo -mialbym oszukiwac ?? ja nie mam wiejskich kompleksow..

jade orac za chwile, potem do pracy. od piatku to dopiero dzisiaj sie porzadnie wyspalem a tak to robota na prawie caly zegar.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Lokalna masarnia.

Dziś z samochodu na targu.

Dobre wyroby mają.

do stalowej woli  pojechales ??

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

goralskich kategoriach to -gowno prowda..

Nad Bałtykiem to za gówniarza całe tygodnie się szwendałem.

A ta góralska prawdę sam uprawiasz..

Przegiąłeś z tymi bajkami , to co się dziwisz że mi się śmiać z tego chce..

Opublikowano
30 minut temu, drobny napisał:

Panowie pytanie do ogrodników Czy mogę prysnąć stalionem i arcade przed posianiem warzyw marchew,pietruszka,burak,ogórek ,cebula ?? 🤔

A jest takie coś jak czytanie etykiety  i tam jest napisane co można tym pryskać a czego nie wolno 🤔 ..

A tu takie kwiatki Chujna nas gnębi zakazami a sami otwierają granicę na wszystko😡 

https://www.sad24.pl/rynek/kolejna-umowa-o-wolnym-handlu-nastepny-cios-w-europejskie-rolnictwo/

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ale jaja slonce od rana-pewnie bedzie lalo ..

ja nie z kieleckiego..

w goralskich kategoriach to -gowno prowda..

spotykamy sie w lipcu nad baltykiem ??  pogadamy ,zdjecia poogladamy..... ja ma corke ,ty syna. rocznik chyba ten sam 06 ??

kiedys tak kosiarka nieuzytki kosilem . moze nie tyle godzin dziennie ale dluzej..

najsmieszniejsze jest to ze wy myslicie ze wam bajki bajki opowiadam nieroby.. ja -wam... 😂

nie w tej lidze gramy..po co was -tu wpisz dowolne obrazliwe slowo -mialbym oszukiwac ?? ja nie mam wiejskich kompleksow..

jade orac za chwile, potem do pracy. od piatku to dopiero dzisiaj sie porzadnie wyspalem a tak to robota na prawie caly zegar.

do stalowej woli  pojechales ??

Dawaj fotę jak orzesz... Uja wrzucisz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v