Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał:

Wszystkie kraje są w unii? chyba nie i jakoś sobie radzą, my zawsze mamy poczucie że jak się pod kogoś nie podczepimy to zginiemy i na tym poczuciu niskiej wartości zawsze dostajemy po jajach, zawsze nas ktoś roluje, nie wiem czy tak tam będzie wesoło jak sobie wezmą Ukrainę do kolekcji, wszyscy uciekną za Polską.

A czy ja mówię że mamy mieć poczucie mniejszej wartości ?? Mówię tylko, że wyjście z UE może mieć także swoje minusy i trzeba się poważnie zastanowić czy warto, patrz przykład WB, wyszli z UE a teraz się okazuje że większość tego żałuje, bo oprócz pewnych zysków ponieśli też pewne straty ...

Nie po to wpompowali w nas swoją kasę, żeby teraz ot tak pozwolić nam wyjść sobie z UE bez poniesienia jakichkolwiek strat ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Wszystkie kraje są w unii? chyba nie i jakoś sobie radzą, my zawsze mamy poczucie że jak się pod kogoś nie podczepimy to zginiemy i na tym poczuciu niskiej wartości zawsze dostajemy po jajach, zawsze nas ktoś roluje, nie wiem czy tak tam będzie wesoło jak sobie wezmą Ukrainę do kolekcji, wszyscy uciekną za Polską.

Sam nie wiem...

Pamiętasz Polskę przed unia?

Pamiętasz...

Jednak tej obecnej głupoty też mam dość.

Opublikowano
Przed chwilą, Nieustraszony1044 napisał:

Dopłaty i wymogi albo 🤔 co w zamian?

Dopłaty doprowadziły do tego gdzie teraz jesteśmy, dopłaty są po t oby trzymać cię za mordę, a nie ci pomóc

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak to tylko?

On się chełpi, chwali tym co zrobił.

Przekonuje że to dobre dla nas, że dopłat mamy więcej....

Kuźwa co za towar on bierze?

Nie jest świadomy że tylko firmuje swoją gębą te wszystkie wymysły

Chociaż niektóre zapisy nie są takie złe, np to ugotowanie 4% , takie praktyki były już prowadzone w majątkach ziemskich jeszcze przed wojną , przy dzisiejszych ilościach chemii i nawozów sztucznych to może nie takie głupie żeby ziemie raz na ileś lat "odpoczęła" 🤷

dobrze się czujesz 🤔🤦

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Dopłaty doprowadziły do tego gdzie teraz jesteśmy, dopłaty są po t oby trzymać cię za mordę, a nie ci pomóc

Pięknie nas trzymali za mordę tym suszowym, nawozowym, kukurydzianym itp przez ostatnie 8 lat ... Sami siebie niszczyliśmy sprzedając się za różne dotacje ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A czy ja mówię że mamy mieć poczucie mniejszej wartości ?? Mówię tylko, że wyjście z UE może mieć także swoje minusy i trzeba się poważnie zastanowić czy warto, patrz przykład WB, wyszli z UE a teraz się okazuje że większość tego żałuje, bo oprócz pewnych zysków ponieśli też pewne straty ...

Bo nie ma kto robić, a Anglicy lenie i pijusy myślą, że ktoś za nich będzie czarną robotę odwalał

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Wiadomo, ale teraz już nie ma odwrotu , wszyscy się przyzwyczaili do dopłat 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Nie bardziej niż od 2004... 

Ale ostatnie lata to była eskalacja "uprawy dopłat" zamiast uprawy ziemii ...

Patrz jak naszego Ryszarda rozleniwiło suszowe, aż kosić mu się nie chciało, wolał stać w kolejce z wnioskiem o dopłatę ...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Sam nie wiem...

Pamiętasz Polskę przed unia?

Pamiętasz...

Jednak tej obecnej głupoty też mam dość.

Przed unią byliśmy pod kopytem ruska i unia do której wchodziliśmy z tą co teraz się robi to dzień a noc. Teraz albo tam ktoś oszalał, albo celowa polityka na podporządkowanie sobie państw tak żeby same nie były już w stanie się odrodzić i być uzależnione istnieniem od pewnej grupy.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chociaż niektóre zapisy nie są takie złe, np to ugotowanie 4% , takie praktyki były już prowadzone w majątkach ziemskich jeszcze przed wojną , przy dzisiejszych ilościach chemii i nawozów sztucznych to może nie takie głupie żeby ziemie raz na ileś lat "odpoczęła" 🤷

Myśl do przodu

Teraz jest 4 % pomyśl że za 5 lat będzie 20 % -daj palca a wezmą całą rękę 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie po to wpompowali w nas swoją kasę, żeby teraz ot tak pozwolić nam wyjść sobie z UE bez poniesienia jakichkolwiek strat ...

W takim wydaniu nasze być albo nie być, a taką polityką będzie niespotykana dotąd fala bankructw i to w krótkim czasie, to nie wiem nad czym tu się zastanawiać?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

W takim wydaniu nasze być albo nie być, a taką polityką będzie niespotykana dotąd fala bankructw i to w krótkim czasie.

I myślisz że jak zamkniemy sobie rynek eksportu naszych płodów rolnych na zachód to będzie lepiej ?? Bo wyjście z UE tym się może skończyć ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dlatego trzeba to dusić w zarodku 

Przejmą całkowicie dowodzenie unijne, to co najwyżej palec w bucie zdusisz do tego dążą po cichu i krok po kroku..

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

I myślisz że jak zamkniemy sobie rynek eksportu naszych płodów rolnych na zachód to będzie lepiej ??

Oczywiście. Toć to główny postulat większości protestów w przeszłości od kiedy pamiętam. Tyle ludzi się nie może mylić :D   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v