Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie 

To trzeba pracować żeby nim być 

Ja beneficjent tylko

Jak to można w jeden dzień się od pracy... odzwyczaić 🙆...

• Haha 1
Opublikowano
MonteChristo napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

patologia 🤦 na cenę produktu nie mamy wpływu ale ile tego i jakiej jakości towar bedziemy mieli już tak 😉

Konsumentów których interesuje jakość jest garstka reszta by gówno zjadła aby nie śmierdziało

tak 🤔 a zrób pszenicę konsumpcyjną bez odpowiedniego nawożenia 🙋‍♂️ po żniwach konsumpcjia szła a paszowa fużo tańsza i kupca nie było 🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Mateusz1q napisał:

Jarych to w okolicy nikt nie sieje 

U mnie jare to maksymalnie 20-25 procent gospodarstwa, ozime po ozimym też nie dobry pomysł, po kukurydzy zebranej początkiem listopada też pszenżyta nie zasieje ... Monokultura ozimin i zaraz problem z chorobami podstawy źdźbła ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Qwazi napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

patologia 🤦 na cenę produktu nie mamy wpływu ale ile tego i jakiej jakości towar bedziemy mieli już tak 😉

Uczysz się Sławomir 🤭...mamy wpływ na to, jakie koszty poniesiemy, żeby mieć ten towar🤷...

🤔🤔🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Ciekawe co za frankestein by wyszedł gdyby te trzy złożył do kupy🤣

Myślę, że jakby te Panie swoje hektary złożyły w jedno to miałbyś co robić 🤔, a one by miały kogo... poganiać...oj dostałbyś...w tyłek 🤦...

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

tak 🤔 a zrób pszenicę konsumpcyjną bez odpowiedniego nawożenia 🙋‍♂️ po żniwach konsumpcjia szła a paszowa fużo tańsza i kupca nie było 🤷‍♂️

Ja miałem na myśl finalny produkt, a jeśli chodzi o nas to tak trzeba dać coś więcej niż tylko azot

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Już P0wrócił do blasku

IMG_20240308_092218.jpg

Rysiek masz tych gołębników na podwórku 😛 

ale ursus piękny 👍 tylko ta rura musi być taka długa?

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Znaczy, że ciągnik padło 🤔...

nie, musisz się innego sensu w tych słowach doszukać 😂

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Bez przesady. Początek marca. 

Na Podlasiu nie byłoby wielkim zdziwieniem gdyby jeszcze śniegu dorypało

To nie anomalia.

Anomalia była w lutym, że tak wam grzało.

I o to się rozchodzi. W lutym jest na polu to co początkiem kwietnia powinno być.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

I o to się rozchodzi. W lutym jest na polu to co początkiem kwietnia powinno być.

Dokładnie, truskawka w takiej fazie jak zazwyczaj w okolicy 25 marca- 5 kwietnia ... Ruszyło to z miesiąc wcześniej niż zazwyczaj.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, radekz200 napisał:

nie, musisz się innego sensu w tych słowach doszukać 😂

Jak widzę ciągnik oferowany do sprzedaży, który ma nowe opony, to na niego nie patrzę. Chyba, że to jest nowy ciągnik...

A sens wyłapałem Radziu🤷...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

11 minut temu, wojtal24 napisał:

po co kupujesz ziemię jak wyżej napisałeś że taniej wyjdzie kupić zboże z Ukrainy

A lubię szokować 😛

uważałem Cię za poważnego rolnika z rozterkami jak inni. A piszesz jak potluczony a teraz weź się rozpędź biegnac przez podwórko i pierdolnij głową we wrota od stodoly może Ci pomoże tyle w temacie

• Like 2
Opublikowano
radekz200 napisał:

6 minut temu, Karol6130 napisał:

To kupiłeś klebery jak Sławek do jd?

kupię jak będę sprzedawał 😂😂

fendt nie na sprzedaż 🙋‍♂️dożywocie ma ...

Opublikowano

15 minut temu, 6465 napisał:

Takie oszczędzanie na nawozie żeby kupić ziemię to jakoś nie po mojemu. Kupy to się nie trzyma. Po co przewalać 50ha jak można przewalić 30 i wyciągnąć to samo?

Bo jest przez miedzę i tylko głupi by nie kupił. A więcej to więcej 😛

21 minut temu, 6465 napisał:

Zanim tą cenę ziemi dogadasz to na zakup i siew nawozu może być za późno.

To będzie rosło eko 

czyli możesz nie kupić znając ciebie😁😁😁

• Haha 2
Opublikowano

14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Logika jak z truskawka na Czerwińsku, nasadzone hektarów a plon mizerny, zamiast mieć kilka hektarów dobrego towaru to 20ha nasadzi i zbiera dziadostwo bo nieopryskane, nieopielone i nie zebrane na czas ... A potem płacze bo klient nie chce kupować i truskawka za darmo ...

Truskaweczka z tobą nie będę dyskutował 

Robisz błąd bo z mądrym zawsze warto podyskutować

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v