Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

I później beczą że tyle kosztowało 

Dołożyć woma i ciągnik dla Sławka idealny

https://m.olx.pl/d/oferta/new-holland-t6-175-klima-2013r-nie-rozczarujesz-sie-CID757-ID13CvoL.html?reason=seller_listing|normal

A idź pan 🤦 jest taki we wsi to wyje głośniej niż syrena sam se kup 🤭😁 miałczy jak kot jak w pobliżu robi...

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Sławek jak pozbędę się krów to będe sprzedawał ponad 20 byków rocznie ,i co myślisz będe mógł Ci chociaż nogi umyć 🤔 będę już w elycie 🤔

Swoje najpierw umyj...

16 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Dawno temu liczyłem to min 20 sztuk musiałbym sprzedawać co pół roku żeby z tego żyć... 

Dokładnie trafione w punkt 👍100szt minimum w oborze by się kręciło innaczej zawsze z tyłu...

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał(a):

A idź pan 🤦 jest taki we wsi to wyje głośniej niż syrena sam se kup 🤭😁 miałczy jak kot jak w pobliżu robi...

Swoje najpierw umyj...

Dokładnie trafione w punkt 👍100szt minimum w oborze by się kręciło innaczej zawsze z tyłu...

Wtedy liczyłem 60-80 sztuk musiałbym mieć na stanie. Musiałbym w takim przypadku jakąś wiatę ogarnąć, ziemi dobrać, kwatery porobić... A tu już się koszta. Dlatego odpuściłem. Z perspektywy czasu nie żałuję

• Like 1
Opublikowano
45 minut temu, Baks00 napisał(a):

Daj se spokój, idź do roboty... Ewentualnie ogarniają bycki

Już pracowałem na etacie, nie chce 

46 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Dawno temu liczyłem to min 20 sztuk musiałbym sprzedawać co pół roku żeby z tego żyć... 

Mam parę krów, trochę byków i pare ton zboża na sprzedaż, jeszcze żyje 

Opublikowano
51 minut temu, wojtal24 napisał(a):

dlaczego chcesz zrezygnować z krów mlecznych ?

i przejść na opasy?

idziesz gdzieś na etat czy jakieś dodatkowe zajęcie znalazłeś ?

bo jak już robić przy ogonach to mleczne lepszy biznes 

Krowy to masakra ciężki kawałek chleba, do tego brak ceny na mleko.nigdzie się nie wybieram na etat 

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Co to za życie 🤣🤣 jedna nie da druga wcale 🤭🤣🤣🤣

Sławuś i ch*j z tego Twojego darcia japy, i tak nie masz trzech żołądków żeby to Twoje "bogactwo" zagospodarować 😂., na koniec i tak będziesz miał 1x2 . Takie rady to może twojemu koledze Zbyszkowi dawaj , on też ma małe gospodarstwo a do tego żeś chłopu stare brony wcisnął, nie rozwojowo😛

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Sławuś i ch*j z tego Twojego darcia japy, i tak nie masz trzech żołądków żeby to Twoje "bogactwo" zagospodarować 😂., na koniec i tak będziesz miał 1x2 . Takie rady to może twojemu koledze Zbyszkowi dawaj , on też ma małe gospodarstwo a do tego żeś chłopu stare brony wcisnął, nie rozwojowo😛

O przepraszam to nie byly stare tylko specjialne a pieniądze były symboliczne i nic nie wciskałem...

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

No i wikary sukienkę zrzucił 

Tylko jeszcze nie wiem czy jedną czy też dwie

Ale są podejrzenia że dwie

Szykuj się na jego miejsce 🤣🤣🤣 jedziesz jutro?

Opublikowano
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Krowy to masakra ciężki kawałek chleba, do tego brak ceny na mleko.nigdzie się nie wybieram na etat 

Też miałem krowy. Miałem ich dość i już dawno nie mam. Trochę za zboże trochę z dorabiania prywaciarza( jak to jeden nazwał )i jakoś 4 osobowa rodzina głodna i naga nie chodzi. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A po co mam jechać 

Zrobić tłum jak za tym chłopakiem co się powiesił 

Pamiętasz co w tedy było 

A Ty jedziesz ?

Daleko i dzień co duży ruch w domu trzeba ogarnąć... gdyby inny dzień pewnie bym jechał

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v