Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Strongman napisał(a):

Tarcza najlepsza bosch,jak nie umiesz to się nie bierz,to hamulce tam jest temperatura i woda ,ciężko odkrecić,moze być do wymiany tłok,wężyk, możesz urwać rurkę stalowo jak byś wezyk wymieniał

Wiesiek najlepsze to są Brembo 

Opublikowano
10 minut temu, pawel885 napisał(a):

Bo każdy dokręca na pałę i myśli że będzie super 

Nie bez powodu wymyślono klucze dynamometryczne

Mało to świec żarowych ludzie urywają bo jakiś spec dociągnął ile wlezie 

Świece żarowe to trochę inny temat. Tam odkręcanie bez przygotowania w 99% kończy się urwaniem. 

Stare hamulce też ciekawy temat. 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Aaaa ...

Żem myślał że paczuszka mała ..

No to żeś...🙆

No jak to tak?

...i urodziny... I gwiazdka....

Jak to nic???

A jak był nie grzeczny 🤔😁🤭

Opublikowano (edytowane)
Teraz, marulekk napisał(a):

Na Polsat-Film Armagedon się zaczyna, ponoć asteroida leci ku ziemi, mamy mało czasu a wy pierdolita kto był grzeczny 😁

Wołaj Galana...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 5
Opublikowano
28 minut temu, marulekk napisał(a):

Na Polsat-Film Armagedon się zaczyna, ponoć asteroida leci ku ziemi, mamy mało czasu a wy pierdolita kto był grzeczny 😁

Tutaj armagedon trwa cały czas 🤭

• Haha 2
Opublikowano
29 minut temu, marulekk napisał(a):

Jaka asteroida. To Mikołaj prezenta nam wiezie. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Sławek jak pozbędę się krów to będe sprzedawał ponad 20 byków rocznie

Tak z ciekawości....kiedy tak?

Myślisz że to lepsza opcja...na gospodarzenie?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

i co myślisz będe mógł Ci chociaż nogi umyć 🤔

najpierw powąchać 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tak z ciekawości....kiedy tak?

Myślisz że to lepsza opcja...na gospodarzenie?

U mnie cały czas byki są , teraz sprzedaję średnio 12-15 , nie wiem czy lepsza opcja , na pewno mniejszy nakład pracy jak krowy 

• Like 3
Opublikowano

Byk nigdy nie będzie lepszą opcją od krowy jeśli chodzi o dochód. Krowa da mleko, da cielaka i sama w oborze zostanie. Z bykiem tak nie da rady. Ale faktycznie roboty mniej przy byku

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

U mnie cały czas byki są , teraz sprzedaję średnio 12-15 , nie wiem czy lepsza opcja , na pewno mniejszy nakład pracy jak krowy 

A robić Ci się chce przy krowach?

Opublikowano
50 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Sławek jak pozbędę się krów to będe sprzedawał ponad 20 byków rocznie ,i co myślisz będe mógł Ci chociaż nogi umyć 🤔 będę już w elycie 🤔

mogę o coś zapytać? 

w sprawie hodowli?

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Baks00 napisał(a):

A robić Ci się chce przy krowach?

Samo karmienie to nie problem , najgorszy problem że trzeba być zawsze na czas do dojenia 

14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

mogę o coś zapytać? 

w sprawie hodowli?

No dawaj, najwyżej nie odpowiem 😉

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Samo karmienie to nie problem , najgorszy problem że trzeba być zawsze na czas do dojenia 

Daj se spokój, idź do roboty... Ewentualnie ogarniają bycki

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dawno temu liczyłem to min 20 sztuk musiałbym sprzedawać co pół roku żeby z tego żyć... 

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

dlaczego chcesz zrezygnować z krów mlecznych ?

i przejść na opasy?

idziesz gdzieś na etat czy jakieś dodatkowe zajęcie znalazłeś ?

bo jak już robić przy ogonach to mleczne lepszy biznes 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v