Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Wigilia wigilią święto świętem ale trzeba 😣⚒️🔨⛏️T i T i UvdL i tych co przyczynili siė do P0 wstania uśmiechniętych koalicjantów 

P0mglone P0nuro P0bielone sniegiem

Kolejne 120 km

Od września 6400 

A ja od czerwca 11500.

Masz na choince 🔨?

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To jest insza inszość. Ja też mam hobby, które jest dość drogie i może kiedyś se je zrealizuję🤷...

Nie czekaj nie zwlekaj.... by Ci czasu starczyło...

50 minut temu, pawel885 napisał(a):

Taaa

Kupił 

Pewnie Hyundaia getza szyby w kolbie z wyprzedaży rocznika 🤭

🤣🤣🤣🤣🤦 w tej marce nie ma takiej nawet w obcji 😛

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Nie czekaj nie zwlekaj.... by Ci czasu starczyło...

To się nie opiera ani na moim czasie ani na pieniądzach🤷...jak będzie możliwość to się zrealizuje...po prostu musi się to być...jak nie ma to nie wyczaruję

30 minut temu, jahooo napisał(a):

Ja mam jako hobby 25 ha do etatu, na razie mi wystarczy 

Nigdy nie traktowałem gospodarstwa jako hobby...

30 minut temu, pawel885 napisał(a):

Taaa

Kupił 

Pewnie Hyundaia getza szyby w kolbie z wyprzedaży rocznika 🤭

Nowy to nowy😊

25 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Toż wiadomo że tak...

Się zobaczy...nie idę mnie to zależy...

Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

E tam, Rysiek jutro z rana zacznie dzień od 🔨 i dalej już poleci xD 

No jedni życzą dobrze, a inni wolą źle...

26 minut temu, radekz200 napisał(a):

ja nawet byłem dzisiaj na rekolekcjach 😛

No bo każdy był ..

No oprócz....

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

O niczym, sam piszesz że zakredytowany a wielkie G wiesz ... U nas też jednemu miał komornik Valtrę zabrać. Rano lawetą odjechała 140 koni ... A na wieczór przyjechała 180 koni a tamta mała za 3 dni pojawiła się jako używana u dealera ... Nauczka z tego taka, jak nie wiesz to nie chlap jęzorem ...

Mnie interesuje moja gospodarka, a ile ktoś sobie w to inwestuje i czy to tylko hobby czy kredyt na kredycie to mnie wielkie G interesuje...

Z jakich okolic ten co mu valtre niby zabrali? 

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Kredyt jest dobry jeśli jest uzasadniony. Po to go wymyślili. Jak jest zaplecze i się zgodzą wszystkie cyfry to można się wspierać dźwignią kredytową. Ale, żeby wziąć kredyt i kilka lat tylko na niego tyrać mając z tyłu głowy świadomość, że ma się raty, to trochę słabo...

Sławek niejeden z nas kupił nowy samochód, niejeden nowy ciągnik, a niejeden nowe maszyny...jak się gospodarzy tak się ma🤷...

Mariusz kredyt jest dobry jak się bierze na inwestycje zakup ziemi budowę budynku czy inne cele. bo jak się bierze na głupoty typu telewizor dywan czy inne to nie ma sensu

przy kredycie nigdy Ci się cyfry nie zgodzą do końca  zawsze jest ryzyko nie zależne od nas  choroba wypadek itp kataklizmy anomalią pogodowe dlatego trzeba mieć tak jak piszesz zaplecze wsparcie i ewentualnie plan B

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, superfarmer02 napisał(a):

Z jakich okolic ten co mu valtre niby zabrali? 

Powiedzmy w promieniu 25km ode mnie. Dokładniej nie będę podawać bo i po co. Kilka ładnych lat temu już będzie jak to się wydarzyło.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v