Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja tam nic nie wiem 

Cza sie było łuczyć...

Teraz, Leszy napisał(a):

Znowu o sensie życia/gospodarzenia filozoficzne dysputy prowadzicie? Do jakiejś konkluzji żeście doszli?  

...nie opłaca się...

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No każdy orze jak może.

W bezorkę idź teraz modne 🤭😁

1 minutę temu, Leszy napisał(a):

Znowu o sensie życia/gospodarzenia filozoficzne dysputy prowadzicie? Do jakiejś konkluzji żeście doszli?  

O Ty chyba ronik z krwi i kosci bym zapomniał chyba że żona gdzieś na etacie 🤔😁

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

W bezorkę idź teraz modne 🤭😁

O Ty chyba ronik z krwi i kosci bym zapomniał chyba że żona gdzieś na etacie 🤔😁

Kiedyś była, ale po drugim dziecku już została na Krusie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Mnie to kompletnie się nie widzi 

A ja to pod kukurydzę to głęboko lubię 

Bez orka po lucernie jak wypada?

Ogólnie jestem anty pod względem zachwaszczenia

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ja nic nie mówię co kto wybrał ... tylko mówię ilu z Was żyje tylko z rolnictwa ....🙋‍♂️ jednego żona pracuje drugi usługi trzeci ze dwa etaty a to jeszcze jakiś handelek na boku... 

No toć ja właśnie o tym. To też wybór, czy tylko z rolnictwa, czy nie🤷. Przecież Twoja żona też może iść na etat. Albo Ty. To jest właśnie ten wybór. Ja podziwiam tych, którzy rozkręcają swoje gospodarstwa, włącznie z moim bratem. Ale jednocześnie nie do końca rozumiem ten dziki pęd. Po co robić taki obrót, kiedy można, z poszanowaniem własnego zdrowia, z tego gospodarstwa spokojnie żyć. Chociaż z punktu widzenia całej branży około rolniczej to pożądane. Ale wolna wola. Każdy prowadzi gospodarstwo jak uważa. Znam też kilku, którzy odpuścili tę gonitwę

• Like 3
Opublikowano
21 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Teraz to praktycznie tylko bydlaki ogarnąć. Ale to w miarę możliwości robimy razem. Maszyny zostało po myć, w polu wsio zrobione trochę przy grach do poprawy ale to się wiosną zrobi 

No widzisz ja przy dojnych i tej liczbie wszystkich ogonów bez wozu paszowego i ponad 40 ha do obróbki to wolnego zbyt wiele nie miałem 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

A ja to pod kukurydzę to głęboko lubię 

Bez orka po lucernie jak wypada?

Ogólnie jestem anty pod względem zachwaszczenia

Samosiewów w uja. Jęczmień np po pszenicy toto raczej bez glifosatu ciężko będzie zebrać 🤭

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ja nic nie mówię co kto wybrał ... tylko mówię ilu z Was żyje tylko z rolnictwa ....🙋‍♂️ jednego żona pracuje drugi usługi trzeci ze dwa etaty a to jeszcze jakiś handelek na boku... 

Sławek życie każdemu pisze różne scenariusze ja rok temu też inaczej myślałem i robiłem 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo pługa ustawić nie umiom...😉

Ty nie mrugaj oczkiem, bo taka prawda. Grześ u mnie na wsi sam mi powiedział, że wchodzi w bezorkę, bo orać nie umie. Ale chyba nie tylko orać nie potrafi. Jak walnął tą bezorkę, to jakiś usługodawca go w żniwa będzie błogosławił 😱, bo sam kombajn sprzedał po żniwach i nie deklaruje chęci zakupu 🤷 

Opublikowano
17 minut temu, Leszy napisał(a):

Pić pierdlić nie falować bida musi pofolgować 

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał(a):

Samosiewów w uja. Jęczmień np po pszenicy toto raczej bez glifosatu ciężko będzie zebrać 🤭

Raz próbowałem,i z obserwacji to nie dla mnie.

Opublikowano
Teraz, Baks00 napisał(a):

Raz próbowałem,i z obserwacji to nie dla mnie.

Innego wyjścia u mnie w tym roku nie było. Kto zaorał ten godzinami grudy tłukł, tylko traktory podskakiwalyi to nie wyrobione, tylko jak w w pokruszonym betonie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v