Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bananek napisał:

chłopacy, chłopacy!!!! ma któryś może wzmacnianą pompę hydrauliczną w ciapku? warto dać dwa razy tyle co za zwykłą? chodzi o tucholę

Ja mam. Jaką masz na myśli bo jest więcej niż jedna? 24 l czy 32?

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Qwazi napisał:

9 minut temu, Bananek napisał:

chłopacy, chłopacy!!!! ma któryś może wzmacnianą pompę hydrauliczną w ciapku? warto dać dwa razy tyle co za zwykłą? chodzi o tucholę

Ja mam. Jaką masz na myśli bo jest więcej niż jedna? 24 l czy 32?

32

Opublikowano

Michał warto pod warunkiem, że wyrzucisz oryginalny rozdzielacz. Jeśli nie wyrzucisz będzie dławił przepływ i skracał życie pompy, a wielkiej różnicy nie zrobi, jeśli chodzi o pracę. Przy 24 litrowej będzie chodzić na oryginalnym rozdzielaczu. Miałem 24l teraz mam 32

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Michał warto pod warunkiem, że wyrzucisz oryginalny rozdzielacz. Jeśli nie wyrzucisz będzie dławił przepływ i skracał życie pompy, a wielkiej różnicy nie zrobi, jeśli chodzi o pracę. Przy 24 litrowej będzie chodzić na oryginalnym rozdzielaczu. Miałem 24l teraz mam 32

ja mam zrobione tak, że z pompy idzie olej najpierw na rozdzielacz trzysekcyjny do ładowacza, potem powrót z rozdzielacza idzie na zasilanie rozdzielacza podnośnika.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak tam zdrówko? 

+1°C 

Lepiej nie mówić

, najlepszy na rany jest sok piź.... 😉

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

ten pod siedzeniem tak dławi?

Tak, bo jego przepływ wynosi 18l plus zapas konstrukcyjny, czyli ok 22. Ale teraz to już wszystko wiesz😉

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Tak, bo jego przepływ wynosi 18l plus zapas konstrukcyjny, czyli ok 22. Ale teraz to już wszystko wiesz😉

Jak tam wyprawa wczorajsza 

Opublikowano

Lipa. Opierdzieliłem gościa jeszcze, bo pytałem o pewne rzeczy, to powiedział, że ok, a było dno. Tyle, że se z sąsiadem pobajerzylim. A już dawno tyle nie gadaliśmy 

Opublikowano

ale jaja slonce od rana-pewnie bedzie lalo ..

11 godzin temu, witejus napisał:

Dojeżdżasz traktorem do roboty?

ja nie z kieleckiego..

11 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

...że prawdę napisałem?

No nie sądzę...🤭

w goralskich kategoriach to -gowno prowda..

spotykamy sie w lipcu nad baltykiem ??  pogadamy ,zdjecia poogladamy..... ja ma corke ,ty syna. rocznik chyba ten sam 06 ??

11 godzin temu, Buszmen11 napisał:

Na jednej z kart małopolskiej bajachny spisanej przez tegoż wieszcza.

Pamiętam jak siuntką jednego roku zrobiłem 180 mtg w prasie to przez 3 tyg w żniwa jeździła od 8 do 22. 

kiedys tak kosiarka nieuzytki kosilem . moze nie tyle godzin dziennie ale dluzej..

najsmieszniejsze jest to ze wy myslicie ze wam bajki bajki opowiadam nieroby.. ja -wam... 😂

nie w tej lidze gramy..po co was -tu wpisz dowolne obrazliwe slowo -mialbym oszukiwac ?? ja nie mam wiejskich kompleksow..

jade orac za chwile, potem do pracy. od piatku to dopiero dzisiaj sie porzadnie wyspalem a tak to robota na prawie caly zegar.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Lokalna masarnia.

Dziś z samochodu na targu.

Dobre wyroby mają.

do stalowej woli  pojechales ??

Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

goralskich kategoriach to -gowno prowda..

Nad Bałtykiem to za gówniarza całe tygodnie się szwendałem.

A ta góralska prawdę sam uprawiasz..

Przegiąłeś z tymi bajkami , to co się dziwisz że mi się śmiać z tego chce..

Opublikowano
30 minut temu, drobny napisał:

Panowie pytanie do ogrodników Czy mogę prysnąć stalionem i arcade przed posianiem warzyw marchew,pietruszka,burak,ogórek ,cebula ?? 🤔

A jest takie coś jak czytanie etykiety  i tam jest napisane co można tym pryskać a czego nie wolno 🤔 ..

A tu takie kwiatki Chujna nas gnębi zakazami a sami otwierają granicę na wszystko😡 

https://www.sad24.pl/rynek/kolejna-umowa-o-wolnym-handlu-nastepny-cios-w-europejskie-rolnictwo/

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ale jaja slonce od rana-pewnie bedzie lalo ..

ja nie z kieleckiego..

w goralskich kategoriach to -gowno prowda..

spotykamy sie w lipcu nad baltykiem ??  pogadamy ,zdjecia poogladamy..... ja ma corke ,ty syna. rocznik chyba ten sam 06 ??

kiedys tak kosiarka nieuzytki kosilem . moze nie tyle godzin dziennie ale dluzej..

najsmieszniejsze jest to ze wy myslicie ze wam bajki bajki opowiadam nieroby.. ja -wam... 😂

nie w tej lidze gramy..po co was -tu wpisz dowolne obrazliwe slowo -mialbym oszukiwac ?? ja nie mam wiejskich kompleksow..

jade orac za chwile, potem do pracy. od piatku to dopiero dzisiaj sie porzadnie wyspalem a tak to robota na prawie caly zegar.

do stalowej woli  pojechales ??

Dawaj fotę jak orzesz... Uja wrzucisz. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v