Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

To Zetora by przewróciło 🙆

Marcin, jakby to nie było trzymane dla Ciebie, to mój by se w tym latał, tak samo jak i Twój , ten co masz teraz to wogóle...a tak to kupiłem co innego🤷...

Opublikowano
3 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Toć tu tylko prostowanie, kilka uderzeń większym 🔨i po problemie, a nasz Pan Radosław to fachman od spawania a nie prostowania 😜

Sam młot nie pomoże 

Opublikowano

Tacy OBYWATELE to nie wiem co mają w głowach 🤦...nie zna znaków i sygnałów drogowych oraz ich hierarchii, to może by mu tak prawo jazdy odebrać 🤔...a jeśli tam za rogiem się wywrócił tir przewożący substancje niebezpieczne🤔...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, HF86 napisał:

A teraz za te ich yebniete decyzję, będziesz tracić największe pieniądze. 

Realna wartość gospodarstwa już spada. 

Zarobiłeś więcej 🤔

Realne dopłaty w dół 

Ruskim ziarkiem pl zasypana 

Super kuwa stratedzy 🤭

Też chyba jesteś w obszarze natura 2000.

Zobaczysz jaki miodek przygotowali razem z ich Wojciechowskim. 

A platfusy z 3cia odnogą nas dobiją. 

Będziesz się cieszył jak naród w zagranicznych montowniach i supermarketach na minimalnej będzie jechał, by zarobić na upainski chleb z pszenicy rosnącej na kościach naszych przodków na Wolyniu. 

Wszystko się zgadza tylko czemu ludzie tego przed wyborami nie widzieli i na ciecią nogę zagłosowali żeby nie na jarka i donka, a to jeden uj, i  już wolałem pis od tych odklejenców 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Łolek napisał:

Wszystko się zgadza tylko czemu ludzie tego przed wyborami nie widzieli i na ciecią nogę zagłosowali żeby nie na jarka i donka, a to jeden uj 

Ale to zostaje konfa, która by zlikwidowała wszelkie dopłaty i zapomogi w rolnictwie, a wtedy to dopiero by był kwik ... Wielu by miało problem odnaleźć się w zasadach rynkowych po zlikwidowaniu zapomóg przez konfe ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Konfa, PJJ,Bezpartyjni. 

Było na kogo, tylko naród nauczony w dupe wiecznie dostawać.

U wielkie nadzieje że k**wy co się kurwic potrafią od prawie 40 lat, raptem się opamiętają i jakimś cudem przestaną. 

A to już jest banda odklejencow w wieku agonalnym. 

Pod 80tke i dalej przyspawani do koryta 😡

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, HF86 napisał:

Konfa, PJJ,Bezpartyjni. 

Za przeproszeniem, Bezpartyjni to by się sprzedali jak TD, tylko za słabo znam ich struktury, żeby powiedzieć teraz czy PiSowi czy PO xD 

PJJ- po krótkiej analizie od razu widać, że od razu by się PiSowi sprzedali ... Do tego w strukturach kilku starych SB-ków czy współpracowników WSI, rzeczywiście, było na kogo głosować ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

Konfa, PJJ,Bezpartyjni. 

Było na kogo, tylko naród nauczony w dupe wiecznie dostawać.

U wielkie nadzieje że k**wy co się kurwic potrafią od prawie 40 lat, raptem się opamiętają i jakimś cudem przestaną. 

A to już jest banda odklejencow w wieku agonalnym. 

Pod 80tke i dalej przyspawani do koryta 😡

Nie dostawać tylko przyjmować, można zweryfikować przeszłość kandydatów i zdecydować czy warto darmozjada do koryta przytwierdzić

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Za przeproszeniem, Bezpartyjni to by się sprzedali jak TD, tylko za słabo znam ich struktury, żeby powiedzieć teraz czy PiSowi czy PO xD 

Lepiej pokładać nadzieję że ktoś nowy się nie skuwi, jak głosować na kogoś kto tym zawodowo się zajmuje od 40 lat i w dodatku nic innego nie potrafi. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Lepiej pokładać nadzieję że ktoś nowy się nie skuwi, jak głosować na kogoś kto tym zawodowo się zajmuje od 40 lat i w dodatku nic innego nie potrafi. 

Tylko co da zmiana świń przy korycie jak my nadal będziemy siedzieć w gównie wyprodukowanym przez te świnie ... Żeby to były jeszcze nowe świnie, ale nie, to warchlaki po starych maciorach od dawna przywiązanych do koryta ...

Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

Nie dostawać tylko przyjmować, można zweryfikować przeszłość kandydatów i zdecydować czy warto darmozjada do koryta przytwierdzić

Jak tu większość społeczeństwa idzie i otwiera liste ulubionego partii i zaznacza jedną z trzech pierwszych kratek i wychodzi dumna, że oddała głos 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale to zostaje konfa, która by zlikwidowała wszelkie dopłaty i zapomogi w rolnictwie, a wtedy to dopiero by był kwik ... Wielu by miało problem odnaleźć się w zasadach rynkowych po zlikwidowaniu zapomóg przez konfe ...

Bo o to wszystko od początku chodziło- uzależnić wszystkich od zapomóg i dopłat. Do tego wszechobecne reklamy i teksty -"kto nie inwestuje ten się cofa " , opłaceni jutuberzy i im podobni żeby brać kredyty, zadłużać się , kupować koniecznie nowe na wyrost ciągniki, kombajny itp, aby większe i lepsze od sąsiada. Brać w dzierżawe hektary za tysiące albo kupować za miliony bo "ziemia to inwestycja"

Teraz są efekty. Kto miał łeb na karku da sobie spokojnie rade bez dopłat, prowów itp itd. Kto uległ owczemu pędowi, mówi się trudno. Gospodarstwo to tak jak firma, zamyka się, otwiera, licytuje, kupuje itd.

Część zrobiła sama z siebie niewolników na własne życzenie.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Bo o to wszystko od początku chodziło- uzależnić wszystkich od zapomóg i dopłat. Do tego wszechobecne reklamy i teksty -"kto nie inwestuje ten się cofa " , opłaceni jutuberzy i im podobni żeby brać kredyty, zadłużać się , kupować koniecznie nowe na wyrost ciągniki, kombajny itp, aby większe i lepsze od sąsiada. Brać w dzierżawe hektary za tysiące albo kupować za miliony bo "ziemia to inwestycja"

Teraz są efekty. Kto miał łeb na karku da sobie spokojnie rade bez dopłat, prowów itp itd. Kto uległ owczemu pędowi, mówi się trudno. Gospodarstwo to tak jak firma, zamyka się, otwiera, licytuje, kupuje itd.

Część zrobiła sama z sibie niewolników na własne życzenie.

A czemu nie da rady, jak większość gospodarstw ma więcej dzierżaw na które nie składa wniosków o dopłaty jak swojej ziemi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v