Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

FB_IMG_1704614698501.jpg

O właśnie. Muszę tą żydowską książkę nabyć i poczytać bo tam mądre rzeczy są. Np to że jak jest jakiś głupiec to nie warto go uświadamiać bo głupcem jest łatwiej kierować i on jest bezpieczniejszy jak pozostaje głupcem. I inne takie 

• Thanks 1
Opublikowano

Ma ktoś pomysl czemu mi renault ceres nie chce zapalać jak temeratura spada ponizej zera. Akumulator nowy rozrusznik robiony i nic to nie pomoglo. Kolega mowi zeby wymienić te przewody co idą od akumulatora ze one moze za male napiecie daja moze to być przyczyną?

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Wulkanizator ostatnio mi tak dokręcił że Milwaukee ten duży na 3/4 cala nie dał rady... Dynamometr na 280 przepuszczał jeszcze, rura półtora metra i skakałem po niej dopiero odpuściło

u mnie z tyłu w aucie dexter klucz 350Nm nie dał rady odkręcić

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał:

za Siedlcami w stronę Wawy jest punk John Deere. Do Mrągowa przy tej pogodzie to będziesz jechać od nas 8 godzin i nie wiem czy zajedziesz.

No właśnie z nimi jadę bo taką wersie co ja chce to dopiero tam mają, ja chce już z  tą skrzynio bezstopniowo z dużym podłokietnikiem ,bo ciągnik bez podłokietnika to jak baba bez cycków w dzisiejszych casach, wszystkie inne marki to mają, a te tu na placu to wszystkie z skrzynią z tą dużo wajcho co ciężko chodzi.

Opublikowano (edytowane)

Zobaczymy albo jedno albo drugie.Masej ma jeden plus 50eko gdzie 50eko w jd w wersji r tylko dostępne.

Ale i m 50 pójdzie przy 2050 obrotach jak się rozblokuje bo tak 43 i 1680

W internecie jest raport ile było rejestracji w ubiegłym roku i wygrywa new choland potem jd

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Wiesiek,  a tak po prawdzie to masz się gdzie rozbujać te 50km/h?

40 z maszyną na tuz już jest dużo.  Są niby amortyzacje ale i są później zdjęcia uszkodzonych ciągników

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

A kręci dobrze czy ledwo ledwo???

Kilka razy zakręci normalnie a pozniej juz ledwo. Jak jest np do-5 to podłącze prostownik troche podladuje i wtedy zapali.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

40 z maszyną na tuz już jest dużo.  Są niby amortyzacje ale i są później zdjęcia uszkodzonych ciągników

Tu nie chodzi o to żeby tyle jechać, tylko żeby sąsiady plebejusze co mają skrzynie 40 mu zazdrościli 

Przed chwilą, artek27 napisał:

Kilka razy zakręci normalnie a pozniej juz ledwo. Jak jest np do-5 to podłącze prostownik troche podladuje i wtedy zapali.

A ty ładowanie w ogóle masz???

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ma być najszybszy we wsi i koniec!

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Tu nie chodzi o to żeby tyle jechać, tylko żeby sąsiady plebejusze co mają skrzynie 40 mu zazdrościli 

W ustach mu będzie zasychać od plucia na tych biedaków 

• Like 2
Opublikowano
Agrest napisał:

u mnie Claas jedzie 45, ale jakby i 60 poleciał to by super było, w transporcie się przydało by.

• Like 3
Opublikowano

Cóż z tego że poleci 50 jak straci na mocy a zyska na spalaniu?

Chce szybko to jcb

Opublikowano

Oj podjadlem jak stara baba na weselu(to jeszcze więcej niż w gościach). Ehh. Kawę wypić i prześledzić co się dzieje w polityce. O wójt ze schodów w piątek się spiździł aż mu głowę szyli.

1 minutę temu, Uziu92 napisał:

u mnie Claas jedzie 45, ale jakby i 60 poleciał to by super było, w transporcie się przydało by.

Jak to załadowane wyhamować?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v