Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
49 minut temu, kmk90 napisał:

Myślę, że za czystą rasę jak najbardziej realne. Ja mam bardziej krzyżówkę blonda z limousine plus kilka charolaise 

I jak rośnie krzyżówka lm z blondem? Mam mamki lm, ale wydaje mi się, że ostatnie 2 pokolenia "wyszły" drobne, z krótkim tułowiem. Rozpłodnik lm niby nienajgorszy, po francuzie.

Opublikowano
33 minuty temu, Sokol2 napisał:

no własnie jaką wage te angusy łapią w wieku ok 20-22mcy  ? ładnie wygladają ale małe w porównaniu do kolegów innej rasy z boksu...

Normalny angus to w lata +-800 a mieszanki na czymś większym +-900 intensywnie żywione 

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Trzeba ciut szopę przewietrzyć bo nowe kolki pod strop musowo podstawić 

IMG20240407165128.jpg

IMG20240407165144.jpg

IMG20240407165151.jpg

IMG20240407165434.jpg

To są jeszcze te jałówki co ci miesiąc temu wyceniali czy już inne? Zabrali w tej cenie co mówili ? 

• Like 1
Opublikowano

Siemano. Pytanko ile teraz za jałówkę simental dostanę waga ok 650 kg. Czysta rasa bez udziwnień. Mam też 10 byków czyste simentale, ładnej budowy. Waga około 800kg. Ważne, mam też własną wagę, więc tak realnie ile mogę dostać. I tak na boku pytanie, bo nie mam zaufania do doradców rolniczych, bo każdy mówi coś innego. Płyta obornikowa jest obowiązkowa dla wszystkich bez względu na ilość bydła. Bo jedni podają, że od 2 djp trzeba mieć płytę. Inni zaś że jak w terminach zakazujących wywozu obornika na pole mam możliwość przetrzymania obornika w oborze to nie muszę budować płyty. Jak to w końcu jest. Jak trzeba zapłacić 5 czy 6 tysięcy i na tobie zarobią doradcy, to coś powiedzą a jak tylko pytasz to opowiadają bajki. Jak płyta będzie obowiązkowa to chyba sobie daruję hodowlę, szkoda zdrowia. 

Opublikowano (edytowane)

Nie chciałbym się za bardzo wypowiadać o genetyce bo wszystkie odsady kupuje. Czystego Lm w sumie chyba nigdy nie mialem. Teraz mam w jednym kojcu pierwszy raz kilka limousine to na pewno wchodząc do nich trzeba bardziej uważać dookoła aby z kopyta nie dostać.

A te krzyżówki to jak takie misie spokojne 

IMG_0248.jpeg

IMG_0252.jpeg

Edytowane przez kmk90
  • Like 8
  • Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, chudy123 napisał:

To są jeszcze te jałówki co ci miesiąc temu wyceniali czy już inne? Zabrali w tej cenie co mówili ? 

ile proponują?

jak z klasyfikacją po uboju  w Ł-KOWIE?

Opublikowano
17 minut temu, piotrekbud napisał:

sprzedane wczoraj  2 byki jeden mm ( zły nie był) i drugi ( bajki) waga 1570 kg  ( DWÓCH OCZYWIŚCIE). cena 13.80 . Waga i cena brutto 

Masz ich zdjecia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v