Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, karol20a napisał:

jak tam Panowie stawki u was wyglądają? bardzo cicho w temacie każdy do żniw szykuje, sprzedaliście, macie do sprzedania czy czekacie lepszej ceny jak ja :)

Mam 17 sztuk do sprzedania, narazie czekam bo do grudnia mają czas, jeździli teraz szukali jałówek czarno białych. 12 brutto jak 500 na czysto będzie. 

Byk hf 10.5 netto 

Opublikowano
12 godzin temu, szymon09875 napisał:

Mam 17 sztuk do sprzedania, narazie czekam bo do grudnia mają czas, jeździli teraz szukali jałówek czarno białych. 12 brutto jak 500 na czysto będzie. 

Byk hf 10.5 netto 

Gdzie tak płacą za jal.czarnobiala?

Opublikowano
2 godziny temu, ab23 napisał:

A no że szanujący się handlarz dołoży do ceny za załadunek w jednym miejscu  🙂

Szanujący się handlarz powie za takie jałówki 12 max, wiedząc że trzeba jechać na wagę ogólną a pogoda jak na złość słoneczna 😀

12,5- 13 zapłaci zakład mający dobrego odbiorcę mięsa.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

co niektórym to zdałoby się na urlop pójść bo chyba słoneczko za bardzo w główkę przygrzało 😁 , a taki co by 12 max powiedział to wie że już więcej nie ma wstępu

Edytowane przez kewin123
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, nexeqadore napisał:

Gdzie tak płacą za jal.czarnobiala?

Północna wielkopolska, jakiś objazdowy, rejestracja TSA chyba była. 

Sąsiadka była przy sprzedaży u tego klienta 

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, AdamRo napisał:

I co w związku z tym ?

10 godzin temu, kewin123 napisał:

Mało trochę, 50 szt

Jak Ci AdamRo mówi że 13 netto to dodaj do tego minimum złotówkę więcej bo On widać że ogarnia tylko podwórko przy lokalnej ubojni .. mi powiedział ostatnio przedstawiciel ubojni że jakbym miał samochód towaru Lm to wtedy szukają klienta i odbiór wtedy kiedy klientowi pasuje i cena dużo lepsza niż maksymalna na daną chwilę 

Edytowane przez tomaszmab1
Opublikowano
17 godzin temu, szymon09875 napisał:

Byk hf 10.5 netto 

Co Ty będziesz z pieniędzmi robił 😛

10 godzin temu, AdamRo napisał:

13 netto.

Byk 0+ i R ile dostanę ?

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co Ty będziesz z pieniędzmi robił 😛

Byk 0+ i R ile dostanę ?

Na dzień dzisiejszy nawet 50 mogę sprzedać i sobie z pieniędzmi poradzę. Nie martw się. 

A tak właściwie to co to jest 17 byków haefów ? +-100 tys  

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, tomaszmab1 napisał:

Jak Ci AdamRo mówi że 13 netto to dodaj do tego minimum złotówkę więcej bo On widać że ogarnia tylko podwórko przy lokalnej ubojni .. mi powiedział ostatnio przedstawiciel ubojni że jakbym miał samochód towaru Lm to wtedy szukają klienta i odbiór wtedy kiedy klientowi pasuje i cena dużo lepsza niż maksymalna na daną chwilę 

He he, nie biorę tego zbyt poważnie, zawsze dostaję 0,5-1zl, więcej niż On oceni ze zdjęcia, natomiast tacy ludzie  są potrzebni tu na forum, i choć osobiście nie znam to darzę Go szacunkiem

Edytowane przez kewin123
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v