Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, AdamRo napisał(a):

Na WBC potrafią czarować, co ? 

Cybulek, możesz wyczyścić skrzynkę. I poprosić o to samo kolegę aby z okolic Poznania 😁

Aby było warto🙂

Opublikowano
Godzinę temu, Matti03 napisał(a):

Ale są tacy co nie mają swojej wagi, szacują z oka i są święcie przekonani ,ze na wbc zawsze lepiej wychodzą 😂

Są i tacy co myślą że handlarz kupując na żywą, dokłada później sprzedając na wbca. 

Zawsze powtarzam że w handlu rolnym to my nawet starej UE gonić nie zaczęliśmy, a co dopiero doganiać 😁

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie. Mnie zawsze śmieszy tłumaczenie handlarzy - Panie, my to płacimy wincyj niż ubojnia bo my wstawiamy im dużo a wy parę sztuk w roku to my mamy wincyj. Pytam, ile więcej? 20-30 gr ? Za około stówę na sztuce? Gdzie samochód,paliwo, opłaty, pracownik ?

Dopóki rolnik nie będzie miał swojej wagi, i oczywiście musi z niej korzystać branża rolna będzie jechać na oszustwie jednego przez drugiego. I proszę mi nie pisać że na dużej, najazdowej wadze nie idzie oszukać.

50 minut temu, ab23 napisał(a):

Aby było warto🙂

Po prostu nie można było do Was napisać i zapytać jak minął dzień 😁

Opublikowano

Mają i 50 gr, a czasem I złotówkę na strzale, gdy konkretny klijent, na odpowiedni towar, ale to rzadkość. 

Tutaj nie ma żadnych norm i nawet nikt się nie upomina żeby je stworzyć. 

Handlarz podbija skitke, to rolnik nadziewa bydlaka ziemniakami i solanka 🤣

I każdy myśli że wszystkich przechytrzył 🤭

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, AdamRo napisał(a):

Dokładnie. Mnie zawsze śmieszy tłumaczenie handlarzy - Panie, my to płacimy wincyj niż ubojnia bo my wstawiamy im dużo a wy parę sztuk w roku to my mamy wincyj. Pytam, ile więcej? 20-30 gr ? Za około stówę na sztuce? Gdzie samochód,paliwo, opłaty, pracownik ?

Dopóki rolnik nie będzie miał swojej wagi, i oczywiście musi z niej korzystać branża rolna będzie jechać na oszustwie jednego przez drugiego. I proszę mi nie pisać że na dużej, najazdowej wadze nie idzie oszukać.

Po prostu nie można było do Was napisać i zapytać jak minął dzień 😁

napisz jak oszukuja na ogólnej,nie bądz jak ten od hloenderskich starterów ze powie  dopiero jak kupisz od niego cielaki

Opublikowano
12 minut temu, Gargamel160 napisał(a):

Zbelowaną czy sam belujesz za te 40 zł?

Beluja sam  potem załadunek,transport ,rozładunek na stóg  nakrywanie flizem    jak chcesz kupić to po stówie za belkę  😁

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Ja za 80 zł kupuje 4 tony. Ale gospodarstw z produkcją zwierzęcą  pełno 

Co oni z tego mają że Ci po 20 złotych sprzedadzą? Kasy nie mają, bo jak będą robić takie interesy to jakby oddał za darmo...

Opublikowano
20 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Co oni z tego mają że Ci po 20 złotych sprzedadzą? Kasy nie mają, bo jak będą robić takie interesy to jakby oddał za darmo...

Normy azotowe spełniają i to aż tyle. 

Opublikowano
28 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Jak gospodarstwa mleczne i obsada większą to jest tego towaru aż nadto.  Czasami wymieniam się za bele sianokiszonki 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v