Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko w Polsce cielak z białym łebkiem to SIM a czerwony to LM.

Inną sprawą jest to że u nas, począwszy od zakładów na rolniku kończąc, wszyscy wszystkich rąbią a nikt nie przyznaje się że rąbie i że został wyrąbany. Samozadowolenie jest najważniejsze.

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, zmechanizowany napisał:

Ok. Ale jeśli nawet zacielisz krowę mleczną mięsnym, to i tak cielak będzie tylko mieszańcem. A tu co niektórzy koledzy myślą tylko zero jedynkowo,a wcale tak nie jest.

Ja mam sztuki typu bb/angus/lm a ktoś mi mówi że to jest ten mieszaniec co po mlecznej i weź tu żyj 

Opublikowano

Że co jak rolnik mówi SM to tak jest a wy po drugiej stronie słuchawki myślicie że bajki  trochę zaufania 

IMG_20240210_142234_128_LL.jpg

A jeszcze można proponować  ile się chce czy trzeba prosić o odbiór 😁

4 godziny temu, AdamRo napisał:

Tylko w Polsce cielak z białym łebkiem to SIM a czerwony to LM.

Inną sprawą jest to że u nas, począwszy od zakładów na rolniku kończąc, wszyscy wszystkich rąbią a nikt nie przyznaje się że rąbie i że został wyrąbany. Samozadowolenie jest najważniejsze.

• Like 3
Opublikowano
wojak1986 napisał:

1 godzinę temu, zmechanizowany napisał:

Ok. Ale jeśli nawet zacielisz krowę mleczną mięsnym, to i tak cielak będzie tylko mieszańcem. A tu co niektórzy koledzy myślą tylko zero jedynkowo,a wcale tak nie jest.

Ja mam sztuki typu bb/angus/lm a ktoś mi mówi że to jest ten mieszaniec co po mlecznej i weź tu żyj 

Dlatego powinno się wyceniać tylko poubojowo, ale uczciwie,ale nie tak jak jeden tu do mnie przyjechał ,umawiamy się na wbc ale on już na podwórku Mi mówi w jakiej klasie pajdą.

Opublikowano
soltys48 napisał:

36 minut temu, zmechanizowany napisał:

nie tak jak jeden tu do mnie przyjechał ,umawiamy się na wbc ale on już na podwórku Mi mówi w jakiej klasie pajdą.

A co w tym dziwnego?

A to że już mi pieniądze przelicza i głupio wk***ia co będę z tą kasą robił

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Możesz proponować pod warunkiem że nie chcesz więcej niż 12,5 , tak by po zaciętych negocjacjach poszły za 12 netto.

Tylko 12 za U klasowe

Opublikowano
11 godzin temu, wojak1986 napisał:

Te klasowanie wbc to też po polsku jałówka angus idzie na jednej ubojni co lubi taki towar w U a byk bb na drugiej w R witamy w naszej bajce 

To miałem na myśli pisząc cywilizowana wycena 

Opublikowano
10 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Ze byk bb a raczej mieszaniec z bb nie znaczy ze bedzie U klasa. Tak samo LM nie kazdy bedzie mial U klase...

Jak masz kogoś w ubojni to tak mówisz inaczej to jest cyrk. Klasa to najmniejszy problem liczy się waga tuszy a gdzie mam podgląd tego procesu powinien być ubój na żywo w sieci mamy ponoć już sztuczna inteligencję a my dalej na pańszczyźnie 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, wojak1986 napisał:

Pewnie potrzebują tylko ile później trwa odbudowa do tej ceny miesiąc dwa?

Żeby się nie zdziwili tą "Zagrywką " towar odbierają na już żadnych kolejek.Zapomnieli że wołowina na zachodzie idzie w górę!

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Miłypan napisał:

Żeby się nie zdziwili tą "Zagrywką " towar odbierają na już żadnych kolejek.Zapomnieli że wołowina na zachodzie idzie w górę!

Pożyjemy zobaczymy to jest Polska niby UE ale nie to samo. Nie te same zasady gry bardziej przypomina mi to Turcję...

Rozmawiam wczoraj z weterynarzem mają gospodarstwo zwierzęta to powiedział tylko najważniejsze żeby wypłacili takie nasze realia...

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano
1 minutę temu, Miłypan napisał:

Teraz kwestia naszych ruchów czy się wystraszymi i wyprzedamy w promocyjnej cenie

Strajkować teraz miesiąc bez sprzedaży!  I zaraz cena będzie wyższa niż na zachodzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v