Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 godziny temu, zmechanizowany napisał:

hf sprzedane.....5 szt waga 650-820 -11,20zl brutto Limuzę 660kg-12,30zl Za ladne jalowki mięsne do 13zl maks.Firma Dab-Pol

Pilnuj ich dobrze. Są z mojej okolicy i nikt im nie sprzedaje. 

Opublikowano (edytowane)

U góry bylo jak ściągnąć pieniądze a tu ostrzeżenie przed nieuczciwymi odbiorcami...

Ps zboże teraz wywożą to cenę w ciągu dnia zmieniają dobra branża dla uczciwych 

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano
Pitraszek napisał:

15 minut temu, AdamRo napisał:

O czym ?

Przecież wiesz. O ich pomysłowości w oszukiwaniu to już legendy powstały. 

Nie oni pierwsi i nie ostatni co by chcieli skubnąć dlatego ma wagę a cenę i.potracenia to każdy megocjujowac musi sam. A ten myk że spuszczaniem wody,na ogólnej to wszyscy znają chyba.

Opublikowano

Z tym spuszczaniem wody miał ktoś przypadek? Wiem o co chodzi ale jak to w czasie jazdy? Przecież na asfalcie widać chyba że gospodarz w przodzie to może zdarzyć wyschnąć. Prawda jest taka że każdy chce skubnac. Nawet niech 20kg weźmie to już ma dniówkę a rolnik nawet nie kwiknie. Już nie raz się przekonałem jak można się pomylić na wadze a człowiek troche przy tym robi. U mnie jałówka po dwóch miesiącach jeszcze przytyła 60kg i dobiła rekordowo do 900kg a mi się wydawało że schudła z luzu na oborze 

Opublikowano
Od kiedy kupiłem wagę ,śpię spokojnie po odstawie. Jednego razu gdy brali to mówię że 20kg.brakuje,nie mówiłem wcześniej że przeważone. To zaczął latać w koło, dzwi od wagi poprawił wagę wypoziomował i cudem waga zaczęła ważyć prawidłowo.
Opublikowano

Dalej strajkować, o pierdoly. Poco ulepszać reguły handlu 🤣

Waga żywa w cywilizowanych krajach jest do zwierząt hodowlanych, a nie do rzeźnych. 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Waga żywa w cywilizowanych krajach jest do zwierząt hodowlanych, a nie do rzeźnych. 

Jakie to są te cywilizowane kraje bo ostatnio to wszędzie słabo to widzę. Reguły handlu to tak regulują jak podatek liniowy mieli wprowadzić 

Opublikowano
21 minut temu, HF86 napisał:

Ty sam w to niewierzysz coś napisał, 

Opublikowano
26 minut temu, HF86 napisał:

W cywilizowanych krajach jest cywilizowana waga i wycena wbc

Opublikowano

Ale chociaż jakąś normę i odchylki masz gwarantowane. 

A tutaj hulaj dusza, piekła nie ma. 

Można walić dosłownie na każdy sposób. 

Potrącenie od 5 do 10 %

Waga chodzi, jak ją pan umodzi, a na koniec zapłacę w dwóch ratach 

Pierwszą jak będę miał 

A drugą jak będę chciał. 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Czy wy też kupujecie środki produkcji o nieznanym składzie i jakości?

Od tak na oko w wiaderku opryski, czy nawozy?

Bo jest bydło mięsne i mleczne a w naszym kraju jest kilka kategorii bydła tego nikt normalny nie wyceni

Opublikowano

Powiem tak zależy od rejonu. Ja idę w mięso a weterynaria która mnie obsługiwała schodzi z liczby mięsnych bo za mało tego im schodziło. To czym ludzie zacielają 80% hf jak nie więcej widać zresztą po ogłoszeniach...

Opublikowano
wojak1986 napisał:

Powiem tak zależy od rejonu. Ja idę w mięso a weterynaria która mnie obsługiwała schodzi z liczby mięsnych bo za mało tego im schodziło. To czym ludzie zacielają 80% hf jak nie więcej widać zresztą po ogłoszeniach...

Ok. Ale jeśli nawet zacielisz krowę mleczną mięsnym, to i tak cielak będzie tylko mieszańcem. A tu co niektórzy koledzy myślą tylko zero jedynkowo,a wcale tak nie jest.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v