Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, zmechanizowany napisał:

Dziś dzwonił mój odbiorca i mówił że cena spada,ktoś coś wie wiecej?

U mnie też takie info, z tym, że spadki dotyczą byków mięsnych a H-F pozostał bez zmian - takie dostałem info od odbiorcy

Opublikowano
Dnia 7.01.2024 o 17:57, Zgredek7304 napisał:

Panowie ile realnie mogę dostać za te sztuki ? Jeden kojec 18 sztk od 18 do 24 msc

waga 740kg średnia kojca

Jest szansa na 13zl brutto za angusa ? 

IMG_2811.jpeg

IMG_2807.jpeg

IMG_2805.jpeg

IMG_2803.jpeg

Panowie mam pytanie. Byki jeszcze chwilę ze mną zostały. W tym tygodniu więcej czasu i konkretnie biorę się za szukanie chętnych na zakup. Ale handlarze mówią mi że 12.5 realne było tydzień temu teraz to max 12 i cena leci na lep. Czy to prawda że cena tak leci na lep ? I czy mógł by mi ktoś doradzić czy nie lepiej oddać je na wbc ? Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia z wbc…

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Zgredek7304 napisał:

Panowie mam pytanie. Byki jeszcze chwilę ze mną zostały. W tym tygodniu więcej czasu i konkretnie biorę się za szukanie chętnych na zakup. Ale handlarze mówią mi że 12.5 realne było tydzień temu teraz to max 12 i cena leci na lep. Czy to prawda że cena tak leci na lep ? I czy mógł by mi ktoś doradzić czy nie lepiej oddać je na wbc ? Niestety nie mam zbyt dużego doświadczenia z wbc…

Za tą ilość i ten towar te 13 brutto powinieneś wziąć 

• Like 2
Opublikowano

Handlarz oferuje Max 12 netto -5% na bród. Sokołów wziął by na wbc. Zastanawiam się też nad Łukowem. Myślicie że będzie lepiej na wbc niż 12 netto ? Czy lepiej nie kombinować.. 

Opublikowano

12 netto to Masz juz 12.84 brutto czyli blisko tego co chciałeś a wg mnie te 12.5 netto-13,36 brutto powinieneś wziąć 

1 minutę temu, Zgredek7304 napisał:

Handlarz oferuje Max 12 netto -5% na bród. Sokołów wziął by na wbc. Zastanawiam się też nad Łukowem. Myślicie że będzie lepiej na wbc niż 12 netto ? Czy lepiej nie kombinować.. 

Przed chwilą, DANDYS napisał:

kiedyś czytałem ze angus na wbc dobrze wychdzi . ale czy to prawda 

Nie jest źle 

Opublikowano

Zgredek a byczki angusowe spokojne w miare? 

Przed chwilą, soltys48 napisał:

Krówki z dużym dolewem angusa dziś pojechały. 

Dostałem com chciał 🤭

to teraz kasiasty ;) 

Opublikowano

Też teraz celowałem w 12.50 netto. 

3 minuty temu, DANDYS napisał:

Zgredek a byczki angusowe spokojne w miare? 

Dość spokojne. Obok kojec z mieszańcami to niebo a ziemia. Nie jeżdżą po sobie czasami wiadomo muszą ustalić hierarchię ale bez tragedii. 

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Krówki z dużym dolewem angusa dziś pojechały. 

Dostałem com chciał 🤭

Mi anguska, ale budowy beczki, po posiłku solidnym i porcji wody, tylko 10 brutto z jakimś groszem 

Opublikowano
1 minutę temu, karol091193 napisał:

@Zgredek7304 ile tam masz ich łącznie do sprzedania? Wybierz 10szt, zważ i sprzedaj na wbc. Jak będzie ci pasować cena to wtedy resztę wyślesz w to samo miejsce albo będziesz szukał gdzie lepiej 

Jest 18 sztuk byka i tu jest problem. Bo łuków nie przyjedzie do mnie po 10 sztuk. :/ z Sokołowem to samo. Chcą koło 20 sztuk. 

Opublikowano
13 minut temu, DANDYS napisał:

to teraz kasiasty ;) 

Mówiłem Ci jak mocno🤣

5 minut temu, HF86 napisał:

Mi anguska, ale budowy beczki, po posiłku solidnym i porcji wody, tylko 10 brutto z jakimś groszem 

Te też beczki a w zasadzie kulki były 

Opublikowano
6 minut temu, Zgredek7304 napisał:

Jest 18 sztuk byka i tu jest problem. Bo łuków nie przyjedzie do mnie po 10 sztuk. :/ z Sokołowem to samo. Chcą koło 20 sztuk. 

Do mnie Tykocin (ABP Pniewy) ostatnio z jednym bykiem na samochodzie przyjechał. Skubany jeszcze nam z tego auta zwiał 🤣

Opublikowano
39 minut temu, Zgredek7304 napisał:

A ile proponują za O klasę ? Sokołów Tarnów ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v