Skocz do zawartości

Hałasujący ślimak Hedera claas Mercator 60

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witajcie, od jakiegoś czasu mam problem z mercatorem 60 a mianowicie tłucze sie coś w ślimaku Hedera, pewnie te rurki tylko pytanie co, talerz czyli ta bierznia nowa i rolki są nowe, dwie rurki z palcami są nowe, pytanie jak ciasno te rurki mają siedzieć w tych plastikowych panewkach???? Czy luz w tych panewkach już powoduje hałas? 

Opublikowano

mnie też to denerwuje dopiero jak te tuleji zrobisz na ciasno że asz ciężko przekręcić dopiero jest cicho jak jest zbyt duży luz to trzeba w miejscu styku zebrać trochę tego teflonu  no i nie może być wiadomo wytarta rurka ale jak mówisz że masz nowe to ok ja też w tym roku będę to robił poraz kolejny bo zawsze słychać zdaleka jak tłucze jakby miało coś odpaść  

Opublikowano
2 godziny temu, andrzej78 napisał:

4 szt ,czy 2 ( kombinacyjnie).

4 mam tak jakby na wprost zachaczone

3 godziny temu, ma123 napisał:

mnie też to denerwuje dopiero jak te tuleji zrobisz na ciasno że asz ciężko przekręcić dopiero jest cicho jak jest zbyt duży luz to trzeba w miejscu styku zebrać trochę tego teflonu  no i nie może być wiadomo wytarta rurka ale jak mówisz że masz nowe to ok ja też w tym roku będę to robił poraz kolejny bo zawsze słychać zdaleka jak tłucze jakby miało coś odpaść  

Możliwe , a te plastiki szybko się wycierają, słabe to robią 

Opublikowano

Zależy ile kosisz ja jak tak zrobiłem to koło 200 hektarow wytrzymało ale umyje już te rurki są trochę zużyte i nawet palce wylatują co trochę muszę chyba też je powymieniać