Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad zakupem class lexion 405, heder 4,5 m. Czy ktoś posiada taki i mógłby powiedziec jak się spisuje? Czy ta móc ( 170km ) wystarcza? Jak z wydajnością? Oraz jak w nim z elektronika? 

Opublikowano

Mam ale dopiero od listopada wiec o wydajnosci nic jeszcze nie powiem. Heder tez mam 4,5m. Opinie o silniku sa rozne ale kolega obok ma lexiona 420 tez z perkinsem 170KM  i hederem 5,2m i mowil ze spokojnie daje rade. Ponoc do kukurydzy sie nie nadaje to faktycznie widac ze brakuje mu mocy ale ja nie mam kukurydzy wiec mnie to nie dotyczy

Opublikowano

Póki co nie narzekam. Troche rzeczy sie wymieniło, w tym roku po sezonie lozyska na wałach wytrzasaczy i wytrzasaczach. fartuchy gumowe na podsiewaczu i koszu sitowym. Komfort bez porownania jak w dominatorze. Jerzeju chodzi o wydajnosc to wiadomo zalezy od wydajnosci zboza ale przy pszenicy ok 7-8t/ha ok 1,7ha w godzine.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pala92
      Witam. 
      Mam pytanko odnośnie lexów serii 400. Dużo osób mówi żeby szukać na merdecesie i cebisie. Pytanie co jest nie tak z silnikiem cata czy też perkinsa? Mają jakieś stałe defekty które czy co ileś godzin trzeba ogarnąć a może dużo palą? 
      I pytanko o co chodzi z tą  awaryjną płytą głowną? Jedne mają a inne nie? Może ktoś to jasno wytłumaczy? Czy to część która się regeneruje czy wymienia?
      A jak wygląda sytuacja z hederem? Wydaje się że heder v byłby super, ale szukając 25 letniego kombajnu ciężko będzie by wszystko było tak jak się chce. Jak wygląda temat montażu stołu do rzepaku? Raczej to szybka akcja rzędu do godziny czy proceder jak w bizonie? A i pytanie w drugą strone? Czy heder v jest taki super czy ma jakieś minusy?
      Szukam zdrowego lexa i wolę się przygotować do zakupu, a przejrzałem tematy o lexie i mało o tym jest.
      Pozdrawiam
    • Przez lexion405
      Witam mam problem w claasie lexion dostaje się do wetyratora słoma i ziarno a słoma dostaje się do zbiornika co ma robić 
    • Przez ziutek92
      Witam szanowne grono użytkowników maszyn Claas lexion zkladam temat ponieważ zakupiłem owy sprzęt i moje pytanie brzmi jak go ustawić do danego rodzaju zboża chodzi głownie mi o te ustaienie kierownicy wiatru itd po otwarciu pokrywy z lewej strony. 
    • Przez Lukas85
      Czy ktos mógłby mi wyjasnic jak w praktyczny sposób obsługuje sie autocontur w lexionie z serii 400? Mam na pulpicie dwa potencjometry do regulacji ale nie bedzo moge zrozumiec jak je ustawiac i jak to ma działac
    • Przez krzysiek522
      Witam kolegów, przymierzam się do kupna lexiona 440 lub 450, pytanie do kolegów użytkowników tych maszyn na co patrzeć szczególnie przy zakupie, jakie są ich wady oraz co najbardziej się psuje żeby uniknąć przestoju w żniwa. Ibo czy Cebis? Wchodzą w grę tylko 6 klawiszowe stąd te modele napisałem ale chętnie posłucham o wszystkich modelach tej serii. Pozdro 
  • Dodaj nową pozycję...
v