Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, jarecki7745 napisał:

tak ja mam wersje ful opcja w 7745 wałek 540 1000 tarczowe heble i palony z kluczyka a i jeszcze wzmacniacz momentu i baniak na dizla duży

Baniak duży na dizla to tylko dlatego Twój ma, że tyle wpier*oli na dzień, żadna nowość, mniejszy ma wedle swojego zapotrzebowania.

Te nowsze wersje różnią się głównie sprawami kosmetycznymi, w starszych wersjach były hamulce tarczowe, wzmacniacze, elektropneumatyczne załączanie WOM, 4-5 bieg synchronizowany i inne pierdoły, zwłaszcza w tych co szły na zachód, w nowszych wersjach robili to w standardzie i tyle, różnica głównie w cenie.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Między 60, 70 a 62, 72 różniły się pompami wtryskowymi jak i hydraulicznymi (20l do 32 albo 36l w 62,72), 62-72 są szybsze powiedzmy o 1 bieg na roboczych przełożeniach, tak w ogóle był już taki temat i pewnie nawet nie jeden 

Opublikowano

Główna różnica między tymi modelami to rok produkcji. Te z xx40 ( nie wiem czy wszystkie) mają mosty carraro i dodatkową zewnętrzna pompę hydrauliczna. A wom540/1000, tarczaczowe hamulce, orbitrol , rewers mechaniczny ,niektóre miały jakiś wzmacniacz momentu obrotowego to jest opcjonalne wyposażenie które miały już xx11/45. W eksportowych wersjach jest to często spotykane, w tych na Polskę tego raczej nie było.  "Zachodnie " miały też większe koła nawet 34/16,9.

Podsumowując różnią się przede wszystkim kabina i lampami w masce , no i rokiem produkcji.🤷

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Główna różnica między tymi modelami to rok produkcji. Te z xx40 ( nie wiem czy wszystkie) mają mosty carraro i dodatkową zewnętrzna pompę hydrauliczna. A wom540/1000, tarczaczowe hamulce, orbitrol , rewers mechaniczny ,niektóre miały jakiś wzmacniacz momentu obrotowego to jest opcjonalne wyposażenie które miały już xx11/45. W eksportowych wersjach jest to często spotykane, w tych na Polskę tego raczej nie było.  "Zachodnie " miały też większe koła nawet 34/16,9.

Podsumowując różnią się przede wszystkim kabina i lampami w masce , no i rokiem produkcji.🤷

Nie maja rewersu

Opublikowano

Mają. Znajomy, mieszka odemnie że 2 km ma rewers w 6245. Ten Zetor ma w nazwie PLUS. nawet był tu kiedyś na forum ale jakoś teraz nie mogę znaleźć tych zdjęć, i sąsiad ma 5340 w kwadratowej masce i też ma rewers.

Opublikowano
Przed chwilą, ZetorMisio napisał:

O o tym że mają skrzynie z szybkim wstecznym słyszałeś? Wtedy 2 bieg z 3 są zamienione miejscami. 

to też tylko opcja. robili różnie. to ne szejsiątka...

Opublikowano

Taka sama opcja jak z tym rewersem. Ten 6245 Plus ma tura, ( raczej od nowości) podłączonego odrazu pod dekiel pompy, tak jak teraz w siatkach robią. 

Różnica między 60-7045 a 62-72 to też to że te z 2 mają wzmacniany podnośnik jednym siłownikiem, ale zdążają się też z 2 siłownikami.

Opublikowano
4 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Taka sama opcja jak z tym rewersem.

Panie. ja mam nawet sprzęgło pneumatyczne. robili różności.

Opublikowano

nie używam, bo sprężarka by musiała cały czas. no ale pomaga. duuuużo lżej sprzęgło. jedno i drugie. no i hamulce wtedy. sprzęgło 2 stopień to wtedy mozna na przycisk zrobić. no fajny bajer.

Opublikowano

Różnice w łożyskach w załączeniu.

Carraro było montowane od 1995 roku a do tego momentu były montowane osie Zetor we współpracy z Vlkanovské strojárne - VS Nápravy (obecnie STETEX). Co ciekawe firma ta nadal produkuje te osie. https://www.stetex.sk/hnacie-napravy-1

Przed M92 również można spotkać ciągniki z eksportu wyposażone w orbitrol.

Pompa hydrauliczna przy silniku pojawiła się wraz z modernizacją M92 jako wyposażenie opcjonalne. Była montowana zamiast tej w przekładni głównej tylnego mostu.

prehled_valivych_lozisek_na_traktory_UR_I_str.1.jpg

prehled_valivych_lozisek_na_traktory_UR_I_str.2.jpg

prehled_valivych_lozisek_na_traktory_UR_I_str.3.jpg

prehled_valivych_lozisek_na_traktory_UR_I_str.4.jpg

prehled_valivych_lozisek_na_traktory_UR_I_str.5.jpg