Mass50

Unia Ibis VARIO

Polecane posty

Mass50    0
Witajcie, jakiś czas temu zakupiłem pług Unia Ibis Vario 4S. Mam problem z ustawieniem szerokości orki, ponieważ po podłączeniu przewodów od siłownika szerokości do ciągnika i próbie zmiany nic się nie dzieje. Widać, że ciśnienie jest bo napręża przewody, ale siłownik nic się nie rusza. Sam obrót pługa wraz z liniowaniem działa bez zarzutu. Może coś źle podłączam, tzn obrót pod jedno parę wyjść, szerokość po drugą. Co może być przyczyną?

ziutek92    34

To szukaj przyczyny przy pługu albo jest jakoś zabezpieczony sworzniem może do transportu czy coś żeby nie mozna było przestawić albo siłownik stoi dęba lub napewno jest przy siłowniku zawór jednostronnego działania żeby olej się nie cofał z siłownika do węża to może być w nim przyczyna ze się zastal. 

ENDURAK91    21

Kolego sprawdz końcówki (wtyczki hydrauliczne) ja miałem w mulczrze podobnie wszystko sprawdzone i nadal nie działało wymieniłem końcówkę hydrauliczną i problem znikł

Wiadomość z agroFakt.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez Xeon
      Witam,
      Obecny ciągnik na tyle ma opony 650. Na tak szerokich laczkach jeszcze nie orałem, ale wydaje mi się, że ostatnia skiba będzie przejechana kołem. Co w PHX5 (poglądową fokę pługa wrzuciłem niżej) zrobić, żeby bruzda była szersza, aby koło nie jechało po orce?

• Przez wojtas007
      Witam. czy moze ktos zmierzyc i podac wymiary ( lub rysunek) klinów poszerzajacych do lemkena opal 110 (grubosc szerokosc dlugosc) bo niema a chce zrobic takie a ciezko jest kupic. z góry dziekuje
    • Przez 4pakplus
      Witam 
      Jak w temacie: Overum 498H nie chce się obracać.
      Obracam do połowy i "d*pa" - stoi w miejscu w tak zwanym martwym punkcie. Dźwignią hydrauliki w ciągniku wajchuje do góry i do dołu - i dalej "d*pa" stoi w miejscu.
      Włączam przelew na rozdzielaczu hydraulicznym w ciągniku - i dopiero jak "poskacze" po tym pługu to obróci się w jedną bądź drugą strone (zależy z której strony skacze ).
      Wyjąłem również siłownik obrotu od tego pługa i sprawdzałem go na sucho to znaczy bez obciążenia. I tak: wciąga tłoczysko do końca, potem jest jakieś "piknięcie" w tym zaworze na siłowniku. I wysuwa tłoczysko, ale powoli i słychać "szum" z tego zaworu co jest przymocowany do siłownika.
      Macie jakieś sugestie? Oczywiście poza zmianą pługa

• Przez Robert695
      witam mam problem z obrotem pługa Kverneland.
      czasami zatrzymuje mi się w połowie i stoi.
      wtedy wajcha w druga stronę i obrót jeszcze raz. czasami się uda za pierwszym razem.
      czy zamontowanie kostki hydraulicznej coś pomoże?
      czy kostka hydrauliczna to jest to samo co zamek hydrauliczny do siłowników dwustronnych?
      proszę o porady.bardzo denerwujące to jest.wrzucam foty

• Przez Marcinkaszub
      Witam szukam opini na temat pługa overum cv obrotowy zabezpieczenia chydrałlicznie 

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj