-
Podobna zawartość
-
Przez Xeon
Witam,
Obecny ciągnik na tyle ma opony 650. Na tak szerokich laczkach jeszcze nie orałem, ale wydaje mi się, że ostatnia skiba będzie przejechana kołem. Co w PHX5 (poglądową fokę pługa wrzuciłem niżej) zrobić, żeby bruzda była szersza, aby koło nie jechało po orce?
-
Przez wojtas007
Witam. czy moze ktos zmierzyc i podac wymiary ( lub rysunek) klinów poszerzajacych do lemkena opal 110 (grubosc szerokosc dlugosc) bo niema a chce zrobic takie a ciezko jest kupic. z góry dziekuje
-
Przez 4pakplus
Witam
Jak w temacie: Overum 498H nie chce się obracać.
Obracam do połowy i "d*pa" - stoi w miejscu w tak zwanym martwym punkcie. Dźwignią hydrauliki w ciągniku wajchuje do góry i do dołu - i dalej "d*pa" stoi w miejscu.
Włączam przelew na rozdzielaczu hydraulicznym w ciągniku - i dopiero jak "poskacze" po tym pługu to obróci się w jedną bądź drugą strone (zależy z której strony skacze ).
Wyjąłem również siłownik obrotu od tego pługa i sprawdzałem go na sucho to znaczy bez obciążenia. I tak: wciąga tłoczysko do końca, potem jest jakieś "piknięcie" w tym zaworze na siłowniku. I wysuwa tłoczysko, ale powoli i słychać "szum" z tego zaworu co jest przymocowany do siłownika.
Macie jakieś sugestie? Oczywiście poza zmianą pługa
-
Przez Robert695
witam mam problem z obrotem pługa Kverneland.
czasami zatrzymuje mi się w połowie i stoi.
wtedy wajcha w druga stronę i obrót jeszcze raz. czasami się uda za pierwszym razem.
czy zamontowanie kostki hydraulicznej coś pomoże?
czy kostka hydrauliczna to jest to samo co zamek hydrauliczny do siłowników dwustronnych?
proszę o porady.bardzo denerwujące to jest.wrzucam foty
-
Przez Marcinkaszub
Witam szukam opini na temat pługa overum cv obrotowy zabezpieczenia chydrałlicznie
-