-
Podobna zawartość
-
Przez szputnik
Witam.
Mam pytanie do właścicieli claasa dominatora 38/38s. Czy macie może (lub ktoś obeznany) jakąś tabelkę jak ustawić wiatr, klepisko, itd.? Do koszenia różnych upraw w tym strączkowych i gryki.
Proszę serdecznie o pomoc.
-
Przez krzycho2607
witam panowie posiadam classa celtis 456 mam pewien problem z tym ciagnikiem gdy ciagnik sie dobrze rozgrzeje przestaje jechac poprostu nie chce jechać ciagnik nawet jak sie go zapali ponownie ciagnik nie jedzie i na desce rozdzielczej zapala sie kontrolka taki (piorun) jakby jakies niebezpieczenstwo.Prosze moze ktos mial z takm czyms do czynienia.Jak ciągnik jest rozgrzany do skrzyni biegów nie mozna sie dotknąc,tak jest rozgrzana.Moze to wina oleju w skrzyni,ze nie ma odpowiednich parametrów... no niewiem juz sam co to moze byc ruszanie dzwignia od zmiany biegów nic nie daje rewersem nic nie daje juz sam niewiem co sie dzieje.A moze to te sprzegło cos nie rozłacza które jest w dzwigni zmiany biegów lub cos w tym stylu no niewiem juz sam pomózcie pozdrawiam
-
Przez damianjarosz11
Witam,
mam taki problem z ciągnikiem Claas axion 830 cmatic z 2016r, otóż po przekręceniu kluczyka zapalają się kontrolki i gasną lecz przy temp poniżej 5 st(znalazłem w instrukcji ze od tego stopnia powinien się załączyć) czy nawet na minusowych nie włącza sie układ podgrzewania wstępnego, nie zapala się ta ikonka grzania, oraz na wtyczce od cewki przekaźnika od podgrzewania wstępnego pojawia się napięcie 8.7V a przekaźnik potrzebuje 12V więc problem chyba z zasilaniem tylko jak to dalej sprawdzić? I czy mimo to ta kontrolka nie powinna się świecić? w tym przekaźniku nad silnikiem nie ma dodatkowych styków informacyjnych/potwierdzających załączenie przekaźnika. Czujniki temperatur paliwa i płynu są sprawne,
Jest to trochę uciążliwe ponieważ przy temp blisko 0 i poniżej ciągnik trzeba dłużej trzymać na rozruszniku, czasem na 2x próbować odpalić
-
Przez macko94
Witam
Mam problem ze swoim claasem aresem.
Gdy mam załączony WOM i zmieniam w nim połówki to z tyłu słychać taki pojedynczy stuk (przy każdorazowej zmianie połówki). Przy wyłączonym womie skrzynia (24x24) zmienia biegi bez żadnych stuknięć, zgrzytów, biegi zmienia płynnie. Zdejmowany był plecak, nie ma żadnych luzów na wałku pośrednim, pęknięć, itp. Skrzynia a dokładnie tarcze w bardzo dobrym stanie. Filtry oleju czyste, żadnych opiłków. Ciśnienie oleju mierzone i jest takie jak być powinno. Ciśnienie systemowe mierzone podczas zmieniania biegów idealnie mieści się w przedziale 17-19 bar.
Zgrzyt jest jeszcze podczas przełączania prędkości wałka WOM na Eco/540/1000
Ma ktoś jakieś pomysły co to może być? Może ktoś zna kogoś kto miał taki sam problem?
-
Przez tomek9111
Witam, mam problem z układem pneumatycznym wabco, mianowicie nie do końca działaja hamulce dwuobwodowe slabe cisnienie na żółtym złączu, natomiast reczny" postojowy " działa wzorowo. Układ na płynie lhm oraz na elektromagnesie.
-